Yorumları: 1,650
Konuları: 117
mahalleden arkadaşlar hep balık tutmaya gidiyorlardı birkeresinde benide davet ettiler, ilk attığım kamışla 3 kere kurşun kopardıktan sonra atmayı başardım acemi şansı olacakki bir dakika geçmeden 25 cm'lik bir sazan herkez gibi bende şaşırdım hastalık o dakikadan sonra banada bılaştı....
Yorumları: 649
Konuları: 57
benım ilk yakaladığım balık 3 kg civarında bir yayındı. o değilmi zaten bizi bu merakın içerisine deliler gibi atan.daha orta okul 1. sınıfta amcamın oltalarını izinsiz alıp yeşilırmak ta yayın yakalamaya çalıştığım bir gündü. o günden beri peşlerindeyim
Yorumları: 1,080
Konuları: 68
ilk okula giderken okul cikisi dereye giderek kibrit copunu mantar olarak kullanarak sinek kancasiyla yakaladigimiz 10 cm buyukluklerinde dere kefali benim hatirladigim ilk av
selamlar
Yorumları: 200
Konuları: 24
sadece bu kadar kişimi ilk yakaladığı balığı hatırlıyor?
okadar kişi bakmış nerede diğer balıkçılar yahu anıları paylaşalım
Yorumları: 719
Konuları: 31
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
bende ilk balığımı antalya yat limanında yakaladım,ingiliz kargısına bağlı misina ve ucuna üçlü kanca takarak yaptığım takımımla 1 kiloya yakın kuppes avlamıştım........ama artık tabiki iskelede böyle bir av şansı balık olmadığı için kalmadı
en ilginç balık yakalama olayı ise tekneden ketezeyle dip balığı yakalarken,1 kg luk bir kuzunun ketezeye atlaması olmuştur.....
en güzel avımsa dayımla birlikte gittiğim fethiye seyehatinde tekne ile balık avı sırasında yemlik palamut yakalayıp daha sonra bu balığı canlı olarak salarak,14 kg luk akya yı yakalamak oldu.....hayatımın en güzel ve heyecanlı avıydı....
Yorumları: 79
Konuları: 7
galata köprüsünden İZMARİT
Yorumları: 941
Konuları: 69
50 yıl geçti hatırlamam mümkün değil...
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Teşekkürler çok güzel bir konu açmışsın.Bu arada levrekçi bilumum yaşananları toplayıvermiş.ee deniz ve balık dostu olunca insan dayanamıyor sıralayıp gidiyor.Ben ilk balığımı anlatayım. İzmir'i bilenler bilir Şimdiki alsancak vapur iskelesinin olduğu yerde ALTAY'ın lokali vardı ve dedem akşamları oraya gider ve rakısını leblebi ile içerdi.SENE 1963 beni de yanında götürdüğü bir bahar akşamında güneş batmaya yakın garsonlar bana tek iğneli bir olta hemde yemi takılı şekilde verdiler ben de heyecanla kenerda oturmuş ayaklarımı aşağı sarkıtmış bekliyorum ve o an işte o an emin olun yüreğim ağzımda olta elimde tuttum tuttum feryatları ile dedeme koşuyorum ben koşarken garsonlar koşuştu ve balığı çıkardılar. Rahmetli o balığı ertesi gün pişirterek hepimize ikram etti ve bana şimdi yandık bunu hep istersin demişti.Yakaladığım balık kiloya yakın bir çipura idi. Eh be Kaşalot beni nerelere sürükledin bu konuyla Sağlıkla kalın
Yorumları: 6,094
Konuları: 112
ilk yakaladığım balık hatırlaması zor aradan o kadar yıl geçtiki en son hatırladığım kadarıyla 4-5 yaşlarındaydım kızılcahamam çayında tatlısu kefalıydı galiba biz kasma deriz.oltam söğüt dalına bağlanmış makara ipi ve iğnemde topluiğneydi ne sevinmiştim ama yakaladığımda.kim bulmuş o zamanlar balık malzemelerini yok oğlu yokdu ahhhhhhhhhh o günler