Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kıyı Avlarında,Kurşun Kopmalarına SON...
mehmet paylaşımın için teşekkürler ilk avımda deneyeceğim.Alkis
Bul
bucalıfikret yazdı:mehmet paylaşımın için teşekkürler ilk avımda deneyeceğim.Alkis

ne zaman,seneyemi...SiyirdimBobo
kızma hemen çalışıyorsunya.Wink
Bul
Sevgili Mehmet Ali verdiğin bilgiler için teşekkürler...Bazı kayalık meralarımda bende bu formülü kullanıyordum,takılmalar en aza iniyor,fakat çipura ve sargoz biraz sinsi balıklar olduğu için yeri geliyor her şeyden işgilleniyor,o kutudan bile.Verdiğin bilgi için teşekkürler...
[SIZE="4"][COLOR="Red"]
*** İÇERİM GAZOZU , YAKALARIM SARGOZU ***
[/SIZE]

Bul
bucalıfikret yazdı:mehmet paylaşımın için teşekkürler ilk avımda deneyeceğim.Alkis

Fikret abim ben teşekkür ederim...İlk avında iyi balıklar yakalaman dileğiyle...Selamlar...
[SIZE="4"][COLOR="Red"]
[/SIZE]

Bul
yycolak yazdı:ne zaman,seneyemi...SiyirdimBobo
kızma hemen çalışıyorsunya.Wink

pek yakında görürsün.76
sen gitmiyormusun kefal avına.Hadiordan
Bul
Sargoz35 yazdı:
Fikret abim ben teşekkür ederim...İlk avında iyi balıklar yakalaman dileğiyle...Selamlar...

eyvallah mehmet'im yakında stres atmalıyım .Wink
Bul
LeVrEkCi yazdı:bilgi paylaşım için teşekkürler mehmet bunu kullanırım Wink,
adaş sanırım kurşun takılsa bile takım çapariden vaya daha geridende kopabilir yani atarken kopma daha çok oldugunu düşünürsek bu mantıklı geldi bana.

adaş 75-100 gr kurşun ince çapari haricinde pek kopmaz (en azından ben çok sık koparmam), bizim kursunlar genelde 100 üzeri olduğu için atarken kopma ihtimali var. Bunuda zamanla aşabiliyorsun azda olsa. Ama arada çıt sesini duymakta iyidir Smile Biz buralarda arkadşın söylediği ip yerine armut kurşunlara büyk numara fırdöndü takarak kullanırız. hem takımı döndürmesin hemde atarken kopmaları azaltmak için.

Elbette mantıklı arkadaşın söylediği ama dibe takılmalarda benim tercihim bu tabi takım kopacağına kurşun kopsun.
Bul
Kıyıdan avlanan arkadaşlar sizin bu sorununuz gerçekten can sıkıcı Snifsinf Bu yüzden ava giderken 5-6 takım hazırlayıp gidiyorsunuz. Armut kurşun benim de vazgeçilmezimdir. Eğer nikelaj'cı bir tanıdığınıza kurşunları attırabilirseniz inanılmaz faydasını görürsünüz. Ben yıllar öncesi hep öyle yapardım.76
Paylaşım için teşekkürler ilgiyle takip ediyorum
Bul
Kıyı balıkçılığında kamışı salladığımızda fırdöndülü kurşunların döküm hatasından dolayı fırdöndüden kurtulması bazan olabilmekte doğru.Armut kurşun daha güvenilir.Ama takımın dibe takılmasını armut kurşunda,fırdöndülü kurşunda önleyemez maalesef. Fotodaki tesbih ipi yerine naylon ambalaj ipleri boğaz kıyı balıkçılığında özellikle ''ince takım'' larda çok yaygın kullanılmakta.Mantık aynı; misinanın kurşun ile sürtünmesini önlemek..Bu yöntem ile ''sahte'' ile sarıkanat-lüfer avında 200 gr.lık kurşun kullananları çok gördüm.Forumumuzdan HaRuN arkadaşımız 250 gr.kurşun kullandığını söylerdi.(Tabiki kullandığımız kamışın niteliği,atarı,makinenin çekeri uygun olmak koşuluyla) Ben surf takımda 150 gr.armut kurşunu naylon ambalaj ipi kasa ile güvenle kullandım ve hiç fire vermedim.Takımı dibe taktırmanın haricinde tabiki..
Bul
nihatkr yazdı:adaş 75-100 gr kurşun ince çapari haricinde pek kopmaz (en azından ben çok sık koparmam), bizim kursunlar genelde 100 üzeri olduğu için atarken kopma ihtimali var. Bunuda zamanla aşabiliyorsun azda olsa. Ama arada çıt sesini duymakta iyidir Smile Biz buralarda arkadşın söylediği ip yerine armut kurşunlara büyk numara fırdöndü takarak kullanırız. hem takımı döndürmesin hemde atarken kopmaları azaltmak için.

Elbette mantıklı arkadaşın söylediği ama dibe takılmalarda benim tercihim bu tabi takım kopacağına kurşun kopsun.

Niko bey dediğiniz İstanbul için gayet normal,takım koparmak tabi ki kimse istemez.Bizim takımlarımız basit olduğu için,kurşun kopması da bizi üzüyor,o zaman biz buna Ege ve Akdeniz kıyı avcılarına hitap eder diyelim...Selamlar...
[SIZE="4"][COLOR="Red"]
[/SIZE]

Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kurşun kalıplamak bu kadar kolay Salih Reis 9 1,735 02-11-2015, 07:48
Son Yorum: rusan
  İlk kurşun döküm denemeleri (güzel oldu) :)) arores 22 5,827 04-10-2011, 11:12
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Kurşun muhammed tr 18 3,740 19-08-2011, 22:08
Son Yorum: yycolak
  KurŞun kullanma İp uÇlari Kutay 12 4,958 26-02-2010, 12:27
Son Yorum: RastGele
  Kurşun Kalıbı; murki 36 10,906 18-12-2009, 19:10
Son Yorum: murki
  Kurşun kalıbı yapmak H.A.R.U.N 39 16,993 31-12-2008, 09:16
Son Yorum: fotokopici
  kurşun bağlama LeVrEkCi 19 14,009 22-12-2008, 10:44
Son Yorum: fotokopici
  Kurşun oguzhan47 11 4,210 28-11-2008, 02:35