Yorumları: 16,711
Konuları: 238
mehmet paylaşımın için teşekkürler ilk avımda deneyeceğim.
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
Yorumları: 199
Konuları: 24
Sevgili Mehmet Ali verdiğin bilgiler için teşekkürler...Bazı kayalık meralarımda bende bu formülü kullanıyordum,takılmalar en aza iniyor,fakat çipura ve sargoz biraz sinsi balıklar olduğu için yeri geliyor her şeyden işgilleniyor,o kutudan bile.Verdiğin bilgi için teşekkürler...
[SIZE="4"][COLOR="Red"]*** İÇERİM GAZOZU , YAKALARIM SARGOZU ***
[/SIZE]
bucalıfikret yazdı:mehmet paylaşımın için teşekkürler ilk avımda deneyeceğim.
Fikret abim ben teşekkür ederim...İlk avında iyi balıklar yakalaman dileğiyle...Selamlar...
[/SIZE]
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
Sargoz35 yazdı:
Fikret abim ben teşekkür ederim...İlk avında iyi balıklar yakalaman dileğiyle...Selamlar...
eyvallah mehmet'im yakında stres atmalıyım .
Yorumları: 2,864
Konuları: 93
LeVrEkCi yazdı:bilgi paylaşım için teşekkürler mehmet bunu kullanırım
,
adaş sanırım kurşun takılsa bile takım çapariden vaya daha geridende kopabilir yani atarken kopma daha çok oldugunu düşünürsek bu mantıklı geldi bana.
adaş 75-100 gr kurşun ince çapari haricinde pek kopmaz (en azından ben çok sık koparmam), bizim kursunlar genelde 100 üzeri olduğu için atarken kopma ihtimali var. Bunuda zamanla aşabiliyorsun azda olsa. Ama arada çıt sesini duymakta iyidir

Biz buralarda arkadşın söylediği ip yerine armut kurşunlara büyk numara fırdöndü takarak kullanırız. hem takımı döndürmesin hemde atarken kopmaları azaltmak için.
Elbette mantıklı arkadaşın söylediği ama dibe takılmalarda benim tercihim bu tabi takım kopacağına kurşun kopsun.
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Kıyıdan avlanan arkadaşlar sizin bu sorununuz gerçekten can sıkıcı

Bu yüzden ava giderken 5-6 takım hazırlayıp gidiyorsunuz. Armut kurşun benim de vazgeçilmezimdir. Eğer nikelaj'cı bir tanıdığınıza kurşunları attırabilirseniz inanılmaz faydasını görürsünüz. Ben yıllar öncesi hep öyle yapardım.

Paylaşım için teşekkürler ilgiyle takip ediyorum
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
14-02-2012, 18:40
(Son Düzenleme: 14-02-2012, 18:43, Düzenleyen: Lakerda.)
Kıyı balıkçılığında kamışı salladığımızda fırdöndülü kurşunların döküm hatasından dolayı fırdöndüden kurtulması bazan olabilmekte doğru.Armut kurşun daha güvenilir.Ama takımın dibe takılmasını armut kurşunda,fırdöndülü kurşunda önleyemez maalesef. Fotodaki tesbih ipi yerine naylon ambalaj ipleri boğaz kıyı balıkçılığında özellikle ''ince takım'' larda çok yaygın kullanılmakta.Mantık aynı; misinanın kurşun ile sürtünmesini önlemek..Bu yöntem ile ''sahte'' ile sarıkanat-lüfer avında 200 gr.lık kurşun kullananları çok gördüm.Forumumuzdan HaRuN arkadaşımız 250 gr.kurşun kullandığını söylerdi.(Tabiki kullandığımız kamışın niteliği,atarı,makinenin çekeri uygun olmak koşuluyla) Ben surf takımda 150 gr.armut kurşunu naylon ambalaj ipi kasa ile güvenle kullandım ve hiç fire vermedim.Takımı dibe taktırmanın haricinde tabiki..
nihatkr yazdı:adaş 75-100 gr kurşun ince çapari haricinde pek kopmaz (en azından ben çok sık koparmam), bizim kursunlar genelde 100 üzeri olduğu için atarken kopma ihtimali var. Bunuda zamanla aşabiliyorsun azda olsa. Ama arada çıt sesini duymakta iyidir
Biz buralarda arkadşın söylediği ip yerine armut kurşunlara büyk numara fırdöndü takarak kullanırız. hem takımı döndürmesin hemde atarken kopmaları azaltmak için.
Elbette mantıklı arkadaşın söylediği ama dibe takılmalarda benim tercihim bu tabi takım kopacağına kurşun kopsun.
Niko bey dediğiniz İstanbul için gayet normal,takım koparmak tabi ki kimse istemez.Bizim takımlarımız basit olduğu için,kurşun kopması da bizi üzüyor,o zaman biz buna Ege ve Akdeniz kıyı avcılarına hitap eder diyelim...Selamlar...
[/SIZE]