Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yeni zıpkın yardım
Apnea'nın 90'lık zıpkınlarını tavsiye ederim ayrıca eldiven kullanmanızıda tavsiye ederim ve ayrıca daha önce zıpkınla deneyiminiz yoksa yanınızda deneyimli birisinin olması nıda tavsiye ederim
Bul
LeVrEkCi yazdı:60 ve 75 lik zıpkınla bişey vurulamaz kamil bey ben hiç önermiyorum ancak kaya altı balıkta iş yaparlar.
Dediğiniz kısmen doğrudur.Bende ilk defa kullanan birinin 90 lık zıpkınla pek av yapacağına inanmıyorum. 90 lık zıpkını kurup suya kaç defa dalıp çıkabilirsiniz.Suda ne kadar hızlı hareket edebilirsiniz.Bence profesyonel düşünüyorsunuz.Amatör olarak düşünürseniz farklı olur bence.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Ben ilk önce 60'lık sonra 75'lik zıpkın kullandım buna rağmen 90'lık ilk başta zorladı. Fakat 90'lığı alana kadar fazladan masraf yaptım.

Şimdi 75'lik Yılmaz zıpkını kaya içleri için kullanıyorum.

rasgelebalık yazdı:Dediğiniz kısmen doğrudur.Bende ilk defa kullanan birinin 90 lık zıpkınla pek av yapacağına inanmıyorum. 90 lık zıpkını kurup suya kaç defa dalıp çıkabilirsiniz.Suda ne kadar hızlı hareket edebilirsiniz.Bence profesyonel düşünüyorsunuz.Amatör olarak düşünürseniz farklı olur bence.

Zıpkını kurmak için sudan çıkmanıza gerek yok suyun iççinde kurmalısınız. Sudan çıkıp zıpkını kurup tekrar suya gir bu çok zahmetli. Ayrıca karada zıpkın kurmak bence tehlikeli.

Ayrıca kullandığınız zıpkının şiş yatağı, palamut'u, lastiği, şiş'i bunlar önemli. Bendeki 75'lik Yılmazla balığın burnunun dibine girmeden vurmak zor fakat 90'lık makaralı zıpkıla çoğu kez kaçan balığı vurduğumu bilirim
Bul
rasgelebalık yazdı:Dediğiniz kısmen doğrudur.Bende ilk defa kullanan birinin 90 lık zıpkınla pek av yapacağına inanmıyorum. 90 lık zıpkını kurup suya kaç defa dalıp çıkabilirsiniz.Suda ne kadar hızlı hareket edebilirsiniz.Bence profesyonel düşünüyorsunuz.Amatör olarak düşünürseniz farklı olur bence.
profesyonellikle alakam yok kamil bey senede en fazla 8-10 dalış yapıyorum ve dalmaya son 1 senedir önem verdim ama çok araştırdım çok inceledim ve kuzenlerim iyi dalıcılardır onlarında tecrübelerini dinledim.
şunu çok iyi biliyorum ki 90 lık altındaki ufak zıpkınlarla balık vurmak çok çok zordur hatta tesadüftür ancak kaya altı balık avında kullanılır ve yeni başlayan biri kaya altı avını daha zor yapar.
90lık zıpkınla suda zaten hareket edilmez beklenir balık yaklaşınca atış yapılır yani hızlı hareket dalışta zaten yoktur.
birçok dalış videosunda ve anlatımında belık beklenir balık merak eder yaklaşır ve en yakın mesafeye geldiğinde atış yapılır balık en ufak hareketten ürker ve kaçar yani hızlı harekete hiç gelmez.
Bul
Acaba bu söylediklerinizin ne kadarını arkadaş biliyor.Yada dalış sırasında bunları anlatabilecek biri olacakmı yanında.Apnea zıpkınla yılmaz zıpkın arasındaki fiyat farkıda malum. Tabiki apnea ile yılmaz arasında vuruş açıısından fark olacaktır.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Caner öncelikle aramıza hoşgeldin,
Gerekli açıklamalar gelmiş sen yinede tecrübeli birileriyle bu işi yap derim sonuçta zıpkın bu üzücü şeyler yaşanmaması için dikkatli olmak gerekir..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
rasgelebalık yazdı:Acaba bu söylediklerinizin ne kadarını arkadaş biliyor.Yada dalış sırasında bunları anlatabilecek biri olacakmı yanında.Apnea zıpkınla yılmaz zıpkın arasındaki fiyat farkıda malum. Tabiki apnea ile yılmaz arasında vuruş açıısından fark olacaktır.
kamil bey zaten arkadaş bunları öğrenmek için buraya girmiş konu açmış yani yanında kimse olamayacak olsa zaten ona sorar öğrenirdi,
apnea ile yılmazıda ben kıyaslamadım 90 lıkla küçük olanları kıyasladım,
ben 75 lik zıpkınla hiçbirşey vuramadım hiç verim alamadım boşuna para vermişim o zıpkına arkadaşta yeni bile başlasa 90 lık alsın diye kendi düşüncemi belirttim,sizin düşüncenize saygı duyarım benim düşünceme göre 90 lık altındaki zıpkına boşa para verilir,balığa atarsın balık yanınıza gelir bakar bakar gider arkasından seyredersiniz.herkes düşüncesini yazar arkadaş istediğini yapar işimiz bu bu forumda Gulumse
ancakk kaya altı avı,bulanık suda av yada dip balıkları (kalkan kırlangıç)arayacaksam o zaman başka...saygılar.
Bul
Siz benden daha tecrübelisiniz. Eminimki bu siteden doğruyu öğrenecektir arkadaşımız.
saygılar.
[SIGPIC][/SIGPIC]
peki kardeşler atış mesafesinin 3-5 metre olması normal mi yani standart bi şeymidir.
Bul
jovenman yazdı:peki kardeşler atış mesafesinin 3-5 metre olması normal mi yani standart bi şeymidir.
bu zıpkına ve zıpkının modifiyesine göre değişir ama zaten 3-5 metreden ötedeki balığı vurmak çokda kolay değildir 5 metreyi vurabilen zıpkın iyidir yani.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Zıpkın için öneri. (yardım) SinekOltasi 26 19,904 24-01-2013, 15:13
Son Yorum: METİN16
  arkadaşlar artık kafam kariştı yardım zıpkın için toya53 12 5,327 09-08-2011, 16:06
Son Yorum: yycolak
  zıpkınla ava bu sene başlıcam. SHARK 4 zıpkın aldım iyimidir ? sinanyaran 14 7,075 23-05-2011, 15:05
Son Yorum: sinanyaran
  zıpkın alıcam lütfen yardım ediniz Ebamyuç 12 5,751 21-10-2010, 13:13
Son Yorum: yycolak
  zıpkın alıcam yardım edin alihan agan 4 4,402 26-08-2010, 12:21
Son Yorum: calipsow
  yeni zıpkınımı aldım LeVrEkCi 60 12,210 14-02-2010, 21:25
Son Yorum: claver_35
  Zıpkın Önerisi dogrusedat 27 10,749 20-07-2009, 13:11
Son Yorum: kepke35
  zıpkın çeşitleri..... ANTALYALI07 48 19,151 23-07-2008, 00:56
Son Yorum: adem77

Hızlı Menü: