Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
boili konusu
Rıfat, görüntü muhteşem. Balık açısından koku ve dediğin gibi besin içeriği önemli oda anladığım kadarıyla tamam yani başarı kaçınılmaz Seerf.

Dediğin gibi koku cezbedici ise denizde kefalede kullanılabilir helede son zamanlarda cipuranın ekmeğe geldiğini düşünürsek kullanım yeri baya genişliyor.

Paylaşım için teşekkürederim Alkis.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Rıfat senin paylaşıma attığın bu yemlemeleri yanılmıyorsam yabancı bir av kanalında izlemiştim. Ellerindeki bu top top mazmozları avlanacakları alana atıyorlar ve bir süre sonra oltaları gönderip ciddi avlar alıyorlardı. Ben iç sularda av yapmadığım için beni çok çekmedi ama avcılık açısından son derece elverişli bir uygulama. Bu arada senin trofelerle ilgili fikirlerini geçen konunda da söylediğim gibi taktirle karşılıyorum. Bu örnekleri çoğaltabildiğimiz taktirde hem doğayı korumuş hemde keyifli avlara zemin hazırlamış olacağız.
Bul
Rıfat gösterdiğin duyarlılığa ve harika boili paylaşımına teşekkür ediyorum.Nefis görünüyorlar.
Balıklar buna alışırsa bir daha mısıra falan bakmaz Siyirdim
Bul
rıfatcım emeğine sağlık
benim bile canım çekti
her şey gönlünce olsun kardeş
Bul
Rıfat bırak balıkları rengarenk görünce benim yiyesim geldi sazan nasıl atlamasın bunlara..

Not: Yalnız hüseyininde dediği gibi balığı boiliye alıştırmak gerekir o yüzdende haftada 1-2 gün yemlenmesi gerekir..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
rıfat paylaşım için teşekkürler Alkis ve trofe sazan için de düşüncelerin için takdir ediyorumAlkisAffet.
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
rıfat görüntüler renk renk olunca buna hangi balık dayanabilir ki.dediğin gibi avrupada tutulan o büyük trofeler hep bu boili ile avlananlardan.Avrupalı balık boiliye alışmış.Ama ülkemizde çok az bölgede boili ile avlanan var.Geliştirmek lazım.alıştırmak lazım.Bu tür videolar çok.Balığın Boiliyi nasıl yuttuğunu gösteriyor.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
SerenaY66 yazdı:rıfat görüntüler renk renk olunca buna hangi balık dayanabilir ki.dediğin gibi avrupada tutulan o büyük trofeler hep bu boili ile avlananlardan.Avrupalı balık boiliye alışmış.Ama ülkemizde çok az bölgede boili ile avlanan var.Geliştirmek lazım.alıştırmak lazım.Bu tür videolar çok.Balığın Boiliyi nasıl yuttuğunu gösteriyor.

ideal boiliyi geliştirmek uzun denemelerden sonra olacaktır.istediğiniz renk gıda boyası ile boyayabilirsiniz.balığın boiliyi tanıması zannedildiği kadar zor değil.bir iki ke zboili yiyen balık(hele bu boili onun tam aradığı lezzetteyse)sürekli onu arar.
Bul
Rıufat birde karışımı senden dinleyelim istersen nasıl yapıyor ve neler katıyorsun..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Uzun_ahmet yazdı:Rıufat birde karışımı senden dinleyelim istersen nasıl yapıyor ve neler katıyorsun..

içerik konusu tam bir sır Smile
biz de araştıra araştıra deneye deneye bişeyler edindik.kimse paylaşmıyor bildiğini çünkü.paylaşmak da doğru değil çünkü emek işi.
ama içerisine giren bazı katkı maddelerini söyleyebilirim.
yumurta,gıda boyası,aroma,(bunları karıştırıp çırpın.
irmik,soya unu,mısır unu,balık unu,aminoasit,et unu...
bu unları çoğaltabilirsiniz.aslolan protein içerikli olmaları gerektiği.
protein oranı boili içinde yüzde 25 in üstünde olursa iyi netice verir.
unlarda tortu bırakmayın,unları birbirine iyice karıştırın.daha sonra çırpılmış yumurtayı ilave edip iyice karıştırın.yağ veya su kullanmayın.sadece yağlı tohumlardan un elde edip ilave edebilirsiniz.
fındık,fıstık,ceviz...
boili tabancası ve boili tahtasına ihtiyacınız var.
sosis şeklinde tabancadan çıkardığınız hamuru boili tahtasında yuvarlıyorsunuz ve toplarınız hazır.
sonra onları kurutuyorsunuz.
ve tamamdır.
bu şekilde elde edilen boilinin dayanıklılık,suda çözünürlük ve iş yaparlık testine girmesi gerekir.
suda 3-4 gün bozulmadan kalsın isteniyorsa kaynatmak gerek.
küf yapmaması için de içine buna uygun aktardan katkı almak gerek.
asla kimyasal kullanmıyoruz,yada zararlı birşey.
bu saydıklarımın hepsi öyle al malzemeyi,yap ve kullan şeklinde olmaz.
konu üerinde daha fazla araştırmak şart.
ancak genel olarak böyle.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  boili yapımı araphüso26 50 15,867 18-10-2010, 20:55
Son Yorum: Hamido
  iğneye boili veya mısır takma şekli than58 21 9,660 04-12-2006, 00:52
Son Yorum: SerenaY66

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi