Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lüfer Izgara
#1
Malzeme
- 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı (ızgara telini yağlamak için)
- 4 orta boy lüfer (temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
- 30 gr (4 çorba kaşığı un)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- beyazbiber
- 2 limonun suyu
- 125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)


Hazırlanışı
Önce ızgarayı yakın. Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın. Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın. Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın. Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın. Limon suyunu 2 çorba kaşığını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin.

Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin. 1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın.

Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin. Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün. Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları, altüst ederek, diğer yanlarını da 5 dakika pişirin.

Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın. Kalan limon suyu - zeytinyağını karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin. Izgara lüferleri, zeytinyağı - limon sosuyla birlikte, sıcak olarak servis yapın.
Bul
#2
[Resim: lfer6hy.jpg]
Bul
#3
[Resim: klk8ar.jpg]
Bul


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  özel hamsi ızgara tarifi LeVrEkCi 24 29,644 31-05-2012, 09:38
Son Yorum: AmatörBalıkcı19
  ızgara balık üzerine efe4848 17 4,237 27-10-2009, 21:07
Son Yorum: ufuktan26
  Özel soslu izgara balik tarİfİ thomas1925 6 4,651 27-10-2009, 21:05
Son Yorum: tepeli35
  mercan izgara bahri ozmen 24 10,745 17-03-2007, 17:06
Son Yorum: yıldırıms
  KALKAN IZGARA mudanya 5 4,521 30-11-2006, 23:37
Son Yorum: GÖKSEN
  rokalı ızgara alabalık LeVrEkCi 6 5,426 21-10-2006, 23:01
Son Yorum: GÖKSEN

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi