Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
özel hamsi ızgara tarifi
arkadaşlar bu tarifi 15 sene önce bi büyügümden ögrenmiştim çok hoşuma gitmişti ve her hamsi zamanı bunu yaparım bilen yapan varmıdır bilmiyorum ama benim çok hoşuma gitmişti

1 kg hamsi temizlenecek ve bir kaba konacak
2 sogan-1 baş sarmısak-istege göre karabiber-tuz-az maydonoz-istege baglı acı kırmızı biber (kırmızı biberi tavsiye ederim)-yarım çay bardagı sıvı yağ-
balık haricindeki malzemeleri bir mikser gibi makineyle iice karıştırın(valla bişeyle karıştırıyorum ama adını bilmiyorum rondo muydu neydi hanımlar bilir artık sorun)balıgın üzerine dökün hamsilerle birlikte elinizle tekrar karıştırın ve sabahtan akşama kadar buzdolabına koymadan bekletin en az 4 saat beklesin sonra direk ızgaraya mümkünse mangal da mangal imkanı yoksa elektrikli ızgarada pişirin afiyetle yiyin
tarif garip bir tarif oldu ama o kadar olur ahçı degiliz bu kadar anlatabiliyorum idare edin Smile
ramazandan sonra yapıp resminide gönderecem hem görünüşü hemde lezzeti süper oluyor hele birde karadeniz hamsisi olursa varyaaa offf offf neyse oruç gitmişmidir yaww afiyet olsun

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
yasaklar kalktımı acaba ?bende mezelere devammı etsem ne?
Bul
pes ettim özgür kardeşim gönder bişeler ögrenelim bizde bari bende alinin sigarasıyla ugraşırım hiç olmazsa ne yapıyor sesi çıkmıyor martıların hışmınamı ugradı acaba yaww düşünsenize 200 kadar martı üstünde devamlı uçuyor zarganayı salamaz bee bide bi bıraktılarmı foseptigi aşagıya valla balıkçılıgı bıraktırırlar adama Smile))
Bul
daha iftara 7 saat var Mad benim karnım zil çalıyor Cry sizde yemek tarifi veriyorsunuz 88
nasıl dayanacağım ben!!!Confused

bende hamsi köftesi tarifi vereyimmi? bugün buldum. hemen denemeyi düşünüyorum :0507:

cüneyt
Bul
hamsilerle birlikte elinizle tekrar karıştırın demişsinizde .Yani köfte gibi bir şey mi olacak.Teşekkürler.Ağzım midem oram buram bir şekil oldu.Hakkaten orucun sevabı düşermi.Aramızda hoca var mı.
Bul
ilker mikserde karıştırmayın sakın elinizle yapılan karışımı karıştırın yani o karışım hamsilere bulaşsın
ali tütünleri alacaksın kagıdı alacaksın saracaksın mis gibi cigerlerine çekeceksin o mis gibi cigerlerin pis gibi olacak afiyet olsun :0521::0521:bu arada palamutlar da ne güzel olur narr gibi yaww ben niye acıktım ki alaalaaa Smile)
pardallian hamsi köfte terifini bekliyoruz
Bul
şimdi iskorpit çorbası sonra levrek fırında ne giderdi dimiiiii

beni taşlamayın bana ızgarada pişmiş hamsi atın yerim ben onları yerim 89
Bul
şu hamsiler varya çok uyanık hayvanlar bigün babam 30-35 tane hamsi tutmuş yazın ortası temmuz ayı istavrite çapari atmış arada hamsiler gelmiş babam başlamış hayal kurmaya off bee demiş temmuz ayında kurtsuz taptaze hamsi e tekirdagdayızda ne güzel ne güzel kenara gelirken teknenin altında parayan pulları görmüş ne bunlar falan derken kenara gelmiş bi bakmış 1 tane hamsi yok livarın deliklerinden hepsi karadenize dogru yola çıkmışlar bile hamsi bu baba dedim niye güvendinki onlara hemen kovaya atıp bogacaktın göreceklerdi o livar deliginden normalde küçücük istavritler çıkamıyor gümüşler çıkamıyor hamsiler çıkmışlar hemde hepsi buda tecrübe olsun arkadaşlar hamsi tutan olursa livara atmasın 74
Bul
tamam şimdi anlaşıldı.Oruçtan ne yaptığımı biliyommu.Yarın hamsi alayımda yapayım.Daha 2 gün önce yemiştim ama bu seferde tarif başka.Bu tarifi uygulayıp yapalım .Teşekkürler
Bul
bende başka yerden aldım tarifi 76

İşte hamsi köftesi tarifi,

Malzemeler

2 kilo ayıklanmış, kılçığı çıkarılmış hamsi (hamsi yerine sardalya da kullanmak mümkün), 4 büyük soğan, 1 yemek kaşığı karabiber, yeteri miktarda tuz, yarım demet maydanoz, ıslatılmış ve suyu alınmış ekmek içi, 2 yumurta (+2 yumurta daha), Beyaz un, Sıvı yağ.

Hazırlanışı

Hamsileri bir mutfak robotu ya da rondo benzeri bir alette kıyma haline
getirin. Ardından soğanları da minik minik doğrayın (bu kısımda eşler çok işe yarayabilir). Maydonozu rondo ya da mutfak robotuna atmanızı tavsiye etmem. En iyisi bıçakla doğramak. Sonra balık kıymasına soğanı, maydonozu, yumurtayı (kırmayı unutmayın) tuzu ve karabiberle, ekmek içini ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Köfte ele yapışacak kıvama gelene kadar devam edin (tavana yapıştırmayı deneyebilirsiniz ama hanımlar çok bozuluyor ve sonradan köfteyi indirmek zor). Sonra bir süre köfte hamurunu dinlendirin. (hamuru ne kadar yorduğunuza bağlı olarak bu süre 20-30 dakika arasında değişebilir). Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizin içinde top haline yuvarlayın ve bastırın. Sonrasında köfteyi una bulayın. Bu aşamadan sonra dileyen kadın budu köftede olduğu gibi, köfteyi ayrıca yumurtaya banarak da kızartabilir. Ben yumurtasız pişirmeyi tercih ediyorum. Ortalık daha az kirleniyor. İlk partide 3-4 tane köfte pişirin ve tadına bakın. Böylece gerekirse tuz ya da karabiber eklemesi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
ben acilen deneyeceğim bu tarifi :0507:
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ızgara balık üzerine efe4848 17 4,262 27-10-2009, 21:07
Son Yorum: ufuktan26
  Özel soslu izgara balik tarİfİ thomas1925 6 4,661 27-10-2009, 21:05
Son Yorum: tepeli35
  erdek aç kalmama tarifi LeVrEkCi 17 5,058 04-07-2008, 15:49
Son Yorum: araphüso26
  mercan izgara bahri ozmen 24 10,762 17-03-2007, 17:06