Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pc formatlamak mı lazım
tamam, sağol ruşan. benim bilgisayara sıksık format atmak istemiyorum herşeyden önce kaybetmek istemediğim, tekrar kurması uzun zaman alacak programlar var onlarla uğraşmaktansa, az bir şey yavaşlamasını göze alıyorum. ama sık sık bilgisayara bakım yapmakta gerekiyor, bir kere, dairede olsun evde olsun her kapatmadan önce ccleaner'ı kullanırım, haftada ya da ayda bir de Glary Utilities ve Advanced WindowsCare V2 Personal programlarını kullanırım, diyebilirimki bilgisayarım format atmış gibi temizleniyor. virüs programlarının yavaşlatmasını ise 1gb'lık fazladan bir ram taktım o hallediyor, yani ram'i 1gb eksik düşünürsen o yavaşlamayı zaten hissetmiyorsun bileSmile bildiğiniz üzere ram fiyatları gayet makul fiyatlara düştü. bence virüs programsız kalıp uğraşmaktansa ram'i arttırıp yavaşlamayı onunla telafi etmek daha uygun. tabi bu işler birazda alışkanlık ve bilgisayardan beklentilerinizle doğru orantılı. benim en fazla bilgisayara yüklendiğim, alt katta yaşlı komşularım var, onların londra'daki torunları ile görüşmelerini sağlamak o kadar. sistemimin bu hali de gayet yeterli geldiği için daha büyük beklentiler veya ne bileyim ağır oyunlarla falan işim olmadığı için benim için daha fazlaca bir hıza gerek kalmıyor.
SELAMLAR / SAYGILAR
A. Serdar YALÇIN - ANKARA
(1967, Tokat)
Bul
Serdar abi bende oyun oynamıyorum. Oynamayı da sevmıyorum. Dediğinizde mantıklı ama nedense ben antivirusleri sevmıyorum.Anti-viruslere oldum olası kanım ısınmadı Gulumse 3 , 4 ayda bir format atıyorum sorun kalmıyor.
Sazanları özledim...
Bul
bucalıfikret yazdı:arkadaşlar pc aldığımdan beri belki 10veya15 kes format attırdım şimdide format attırmak gerekiyor yarım saat tan sonra pc kendiliğinden resetleniyor sayfalar kilitneliyor resetledikten sonra normala giriyor format lamak mı lazım mesela resim gönderirken birden kilitneliyor yardımcı olursanız sevinirim

merhaba Fikret abi
bilgisayar kitlenmesi cogunlukta virus ten kaynaklanir yada pc'nin islemcisi veya ram yetersizliginden kaynaklair islemcide Pentium 4 kulanicilari cok karsilasir donma olayiyla.
pc kitlendiginde reset atmak zorudegilsiniz
Control(ctrl) + Alt + Delete(del) 3 tusa birlikte bastigimizda “Task Manager” penceresi açilir
ordan hangi program larin calistigini gore bilirsin

istemedigin yada kitlenen sayfa yada programin ustune tiklayarak farenin soltusuna basarak (end task ) yaparsin o sayfa ekrandan kalkar task manager'en alt kisminda islemci kulanimi(CPU usage) ve ram (memory) kulanim % yuzdeligi gosterir onlari bizimle paylasirsan sorun hakinda birazdaha yardimci olabilirim
format olayisa en son secenek olarak gormen lazim her format atisinda hard drive'in birazdaha kuculur sana tavsiyem formttan once system restore yapman
en son format attigin tarihe giderek ordan itabaren restore yaparsin blgisayar o tarihe gider
1980 Sirinyer Izmir
Bul
arkadaslar bilgisayar guvenliginde basit olarak firewall herzaman acik olmasi onerilir istenmeyen sayfalar (pencereler) basrili bir cozum olur

windows xp kulanan arkadaslar virus programi kullanirsaniz iyi olur XP guvenlik konusunda cok pasif bir yazilimdir
buyuzden microsoft mac (Macintosh/apple)yazilimiyla rekabet olarak vista surumunu guvenlik yonunu cok dikkate aldi vista yazilim olarak xp den en az % 50 daha basarilidir vista kullanan arkadaslar virus programi kulanmasada olur

eger turkiyedeki encok aranan kelimeyi arayanlardan degilseniz Siyirdim

not MAC (Macintosh/apple) yazilimina virus programi gerekmiyo guvenlik acisindan cok ustun yazilimdir
virus programi olarak size dunyada 50 milyon'dan fazla kulanicisi olan AVG bedava olan surumunu tavsiye ederim gercekten cok basarili
http://free.avg.com/
free basic protection'ni secin

biraz daha iyisini ve illada para verecem diyosaniz su anda dunyanin en iyi virus yazilimi olan rus kaspersky'yi tavsiye ederim gercekten harika bir yazilim
paypal odeme secenegide var buda cebiniz icin guvenlik olsunSiyirdim
http://www.kaspersky.com/ turkce secenegide var
1980 Sirinyer Izmir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  eşkina taşı lazım. ANTALYALI07 4 1,027 05-10-2015, 14:32
Son Yorum: ANTALYALI07
  Boru kurdu lazım rusan 1 1,231 26-07-2011, 15:39
Son Yorum: Uzun_ahmet
  eşkina taşı lazım yalova tatar 10 3,037 03-08-2009, 00:43
Son Yorum: yalova tatar