Yorumları: 1,270
Konuları: 189
ANTALYALI07 yazdı:dostlar antalya boat show a gittim..ve burda bir tekne gördüm,hayran oldum,almayı düşünüyorum.bu konu hakkında sorularım olacak..
tekne 4.50 fisher özel yapım yarım kamaralı,üzerine 4 zamanlı 9.9 luk suzuki (tavsiye üzerine)
4.50 teknede 9.9 sizce yeterlimi?
ayrıca bu tekneyi adb olmadan kullanabilirim,sanıyorum..
ötb(özel tekne belgesi) çıkarmanın maliyeti ne kadardır:?
tekne kayıt işlemi için liman başkanlığından neler isteniyor...
birde balıkçı barınaklarına tekne bağlama ücretleri hakkında bilgisi olan varmı?
Sorularına sırasıyla cevap veriyorum.
4.50 boy fibere 9.9 yeterli benim tavsiyem 9.9 johnson 4 zamanlıyı tercih et fiat olarakta benzin tasarrufu olarakta uygundur.
Bu tekneyi ADB olmadan kullanamassın.sebebi motor olarak belki ama boy olarak 4 metre olsaydı o zaman ADB siz kullanabilirdin.
Antalya liman başkanlığından liman kaydı yaptırman gerekecek oraya gidersen senden ne gibi belgeler isticeklerini söylerler.Eğer unutmadıysam(teknenenin faturası,motorun faturası .ÖTV ödenmiş olarak belirtilmesi gerekiyor faturalarda.ikametgah senedi,nufus kahadı fotokopisi,gemi inşa belgesi.tekneyi aldığın firmadan almalısın.teknenin ismi yazılmış olan sağ ve sol taraftan tam boy olarak cekilmiş iki fotoğraf ile ön ve arkadan cekilmiş fotoğraf)fiat olarak pek birşey tutmuyor.
Biz alanyada her hangi bir ücret vermiyoruz ama antalyada limanda sorman gerekecek.
selamlar.
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
07-04-2008, 23:10
(Son Düzenleme: 07-04-2008, 23:15, Düzenleyen: balıkoltası.)
Amatör Denizcilik Federasyonunun sitesinden alıntıdır. (
http://www.adf.org.tr)
Yeni kanuna göre:
3.
ÖTB aşağıda sayılan özel teknelerde
aranmayacaktır, bu tekneler için ÖTB düzenlenmesi sahibinin isteğine bağlı bırakılmıştır:
a)
Boyu 4 metreden az, yumuşak tabanlı, söndürülüp katlanabilen
şişme botlar.
b) ...
7. Aşağıda sayılı özel tekneleri kullananlarda
Amatör Denizci Belgesi (ADB) aranmayacaktır:
a) Motor
BG 10’dan az olan özel tekneler,
b) Sadece kürekle yürütülen motorsuz tekneler, kanolar/kayaklar,
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Aytekin hayırlı olsun şimdiden gel sen merküri al neden dersen Suzuki arabada yapıyor ama merküri sadece deniz motoru yaptığı için daha deniz argesi kuvvetlidir diye düşündüm ben böyle bir irtibat kurdum tek konuda yoğunlaşmak gibi
Bizim buralarda marinalarda en az 3000 -5000 euro gibi yıllık ama bunlar büyük tekneler 6-7-8-10 mt gibi
SEnin oralar ucuzdur belki
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
rauf abi yeni kanunlara göre,birol arkadaşımda yazmış,motoru 10 hp den az özel teknelerde adb aranmıyor,diye ifade edilmiş,bilmem acaba ben yanlış mı anladım...
motor konusunda nihat abi de söyledi,harun abide aynı fikirde bende sanırım mercury bakıcam,fiyatı diğerlerine göre pahalı ama bir kere alacaz dimi
![Smile Smile](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/smile.png)
bilgileri ile yardımcı olan herkese teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
mercury nin en büyük artısı silindir hacmi küçültüldü 2008 modellerde yani benzin yakışı çok daha düşürüldü,bir büyük artısıda koldan vitesli oldu ve harununda dediği gibi mercury deniz motoru üretiyor arabası uçağı motorbisikleti vs si yok işleri bu yani ben çok memnunum johnson da iyidir ama o vites varya hiç alışamadım amcamda var bazen kullanıyorum çok zor geliyor bana.
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
Aytekin ben almışşsın gözüyle bakıyorum, Hayırlı olsun..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Aytekin öncelikle hayırlı olsun bende kamarasız tekneyi tercih ederim özellikle çalkantı ve yol alımı için kamarasız daha idealdir.9,9 doğru seçimdir uzun şaft ve 4 zamanlı o ölçülerdeki tekneler için ideale yakındır. Limanlama ücretleri her yörede farklı çünkü çoğunluğunu belediyeler, dernekler vs belirliyor. Ayrıca vergilendirmede önemli avantajları var.
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
ahmet abi ,ercan abi,temennileriniz için teşekkürler...allah kısmet ederse bakalım artık,
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>