Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kurşun kalıbı yapmak
birol bu kadar ugraşmaya değermi diye düşünüyorum yaww bildiğim kadarıyla 30 ytl ye satılıyormuş kalıplar alıp ömür boyu kullanmak en güzeli.hatta o kalıpları yapan bir yer bulsak yada birine yaptırsak isteyenler isim yazdırır heralde fiatı baya düşer.toplu yaptırmış olurduk yani.
bana 75 gr.100gr.125gr.150gr 4 adet 1 kalıpta olsa yeter.
Bul
LeVrEkCi yazdı:birol bu kadar ugraşmaya değermi diye düşünüyorum yaww bildiğim kadarıyla 30 ytl ye satılıyormuş kalıplar alıp ömür boyu kullanmak en güzeli.hatta o kalıpları yapan bir yer bulsak yada birine yaptırsak isteyenler isim yazdırır heralde fiatı baya düşer.toplu yaptırmış olurduk yani.
bana 75 gr.100gr.125gr.150gr 4 adet 1 kalıpta olsa yeter.

Nihat satan biyer bulsam alırım da bulamadım. Toplu yaptırılsa fiyatı öğrenmek gerek aslında.
135 gr. da olsa fena olmaz.
Bu arada ben zevkine uğraşıyorum bukadar. Birkaç tane 150 gr. kurşun gerekti. Karaköye gidip kilosuna 7 ytl vermek istemedim. Kalıbın maliyeti de 3.75 ytl.
Bunun 3 lirası bir kez alınacak oyun hamuruSmile
Bul
Ben sitenin yeni üyelerindenim adım Savaş BOR dediğin tozu eczanelerden de bulabilirsin. Kuş doldurmak için de kullanılır
Bul
Şahin yazdı:Ben sitenin yeni üyelerindenim adım Savaş BOR dediğin tozu eczanelerden de bulabilirsin. Kuş doldurmak için de kullanılır

O tozdan rezistans taşı da mı yapılıyor? Farklı malzemeler olmasın?
Bul
savaş bey aramıza hoşgeldiniz.bilgi için teşekkürler.
birol bi ara üsküdarda satıldıgını duymuştum,bi araştıralım toplu almaya çalışalım sanırım baya taliplisi çıkacaktır siteden.
Bul
balikoltasi yazdı:O tozdan rezistans taşı da mı yapılıyor? Farklı malzemeler olmasın?
Birol uğraş vermene sevindim en azından bir deney olmuş oldu şimdi geliştirmek daha kolay bor eczanede bulunmaz bor diye tabir ediyorum çünkü satan adam bana öyle telaffuz etmişti belkide başka bir ismi vardır bankalar caddesinin yokuşun başlarına yakın yol üzerinde resistascılar var onlara sorarsanız negataş vardı bu satıyordu o tozdan ama alçıda hiç fena olmamış hatta sen alçı üzerine çalışki her kez daha kolayca malzemeyi bulabilir kalıbın iyice kuruması lazım ve döküm yaparkende kalıbı ısıtırsak daha iyi sonuçlar elde edebiliriz

Birol sen biraz daha ileri git ve kalıpta falcatayla oynamalar yap mesela modeliyle ilgili veya üzerine ismini yazki denizden takım çekersek haaa bu Birolun takımı diyebilelimHappy
BU yaptığın numune çalışması çok iyi oldu çünkü herkez büyük şehirlerde oturmuyor kalıp alma veya yaptırma imkanı olan var olmayan var kasabada yaşayan var köyde yaşayan var benimde çok imkanım var giderim cnc frezede beş para vermeden istediğimi yaptırırım ama mesele o değil bencil düşüncelerden sıyrılıp herkeze hitap eden pratik uygulamaları paylaşmak gerek dediğim gibi imkanı olan var olmayan var
Bul
Hoş bulduk tüm balık sevdalılarının YENİ YILINI KUTLAR BEREKETLİ BİR YIL DİLERİM.
Eczanelerde satılana Boraks diyorlar Borun bir türevi olabilir
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Birol uğraş vermene sevindim en azından bir deney olmuş oldu şimdi geliştirmek daha kolay bor eczanede bulunmaz bor diye tabir ediyorum çünkü satan adam bana öyle telaffuz etmişti belkide başka bir ismi vardır bankalar caddesinin yokuşun başlarına yakın yol üzerinde resistascılar var onlara sorarsanız negataş vardı bu satıyordu o tozdan ama alçıda hiç fena olmamış hatta sen alçı üzerine çalışki her kez daha kolayca malzemeyi bulabilir kalıbın iyice kuruması lazım ve döküm yaparkende kalıbı ısıtırsak daha iyi sonuçlar elde edebiliriz

Birol sen biraz daha ileri git ve kalıpta falcatayla oynamalar yap mesela modeliyle ilgili veya üzerine ismini yazki denizden takım çekersek haaa bu Birolun takımı diyebilelimHappy
BU yaptığın numune çalışması çok iyi oldu çünkü herkez büyük şehirlerde oturmuyor kalıp alma veya yaptırma imkanı olan var olmayan var kasabada yaşayan var köyde yaşayan var benimde çok imkanım var giderim cnc frezede beş para vermeden istediğimi yaptırırım ama mesele o değil bencil düşüncelerden sıyrılıp herkeze hitap eden pratik uygulamaları paylaşmak gerek dediğim gibi imkanı olan var olmayan var

İsim yazma işi güzel fikirmiş. Ayrıca şuan bu fırdöndülü surf kurşun kalıbındaki kurşun stilinde yapma işiyle uğraşıyorum.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Kurşundaki kanca ve kancadan sonraki fırdöndü olayı güzel şimdiki fırdöndülü kurşunlarda direkt fırdöndü kurşunun içinde buda fırdöndünün kırılmasına yol açıyor birde ekonomik olsun diye ince fırdöndü koyuyorlar sen fırdöndüyü kalınlaştır ve mümkünse bilyalı fırdöndü kullan
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Kurşundaki kanca ve kancadan sonraki fırdöndü olayı güzel şimdiki fırdöndülü kurşunlarda direkt fırdöndü kurşunun içinde buda fırdöndünün kırılmasına yol açıyor birde ekonomik olsun diye ince fırdöndü koyuyorlar sen fırdöndüyü kalınlaştır ve mümkünse bilyalı fırdöndü kullan

harun doğru söylüyor ve kalıbı yaptıktan sonra dökümünü yap ve tart ona göre yap derim.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kurşun kalıplamak bu kadar kolay Salih Reis 9 1,694 02-11-2015, 07:48
Son Yorum: rusan
  Kıyı Avlarında,Kurşun Kopmalarına SON... Sargoz35 22 5,492 14-02-2012, 19:21
Son Yorum: araphüso26
  İlk kurşun döküm denemeleri (güzel oldu) :)) arores 22 5,755 04-10-2011, 11:12
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Kurşun muhammed tr 18 3,650 19-08-2011, 22:08
Son Yorum: yycolak
  KurŞun kullanma İp uÇlari Kutay 12 4,876 26-02-2010, 12:27
Son Yorum: RastGele
  Kurşun Kalıbı; murki 36 10,737 18-12-2009, 19:10
Son Yorum: murki
  kurşun bağlama LeVrEkCi 19 13,904 22-12-2008, 10:44
Son Yorum: fotokopici
  Kurşun oguzhan47 11 4,115 28-11-2008, 02:35
Son Yorum: adem77
  burgulu kurşun naxos 5 26 6,144 29-09-2008, 22:38