birol bu kadar ugraşmaya değermi diye düşünüyorum yaww bildiğim kadarıyla 30 ytl ye satılıyormuş kalıplar alıp ömür boyu kullanmak en güzeli.hatta o kalıpları yapan bir yer bulsak yada birine yaptırsak isteyenler isim yazdırır heralde fiatı baya düşer.toplu yaptırmış olurduk yani.
bana 75 gr.100gr.125gr.150gr 4 adet 1 kalıpta olsa yeter.
LeVrEkCi yazdı:birol bu kadar ugraşmaya değermi diye düşünüyorum yaww bildiğim kadarıyla 30 ytl ye satılıyormuş kalıplar alıp ömür boyu kullanmak en güzeli.hatta o kalıpları yapan bir yer bulsak yada birine yaptırsak isteyenler isim yazdırır heralde fiatı baya düşer.toplu yaptırmış olurduk yani.
bana 75 gr.100gr.125gr.150gr 4 adet 1 kalıpta olsa yeter.
Nihat satan biyer bulsam alırım da bulamadım. Toplu yaptırılsa fiyatı öğrenmek gerek aslında.
135 gr. da olsa fena olmaz.
Bu arada ben zevkine uğraşıyorum bukadar. Birkaç tane 150 gr. kurşun gerekti. Karaköye gidip kilosuna 7 ytl vermek istemedim. Kalıbın maliyeti de 3.75 ytl.
Bunun 3 lirası bir kez alınacak oyun hamuru
savaş bey aramıza hoşgeldiniz.bilgi için teşekkürler.
birol bi ara üsküdarda satıldıgını duymuştum,bi araştıralım toplu almaya çalışalım sanırım baya taliplisi çıkacaktır siteden.
balikoltasi yazdı:O tozdan rezistans taşı da mı yapılıyor? Farklı malzemeler olmasın?
Birol uğraş vermene sevindim en azından bir deney olmuş oldu şimdi geliştirmek daha kolay bor eczanede bulunmaz bor diye tabir ediyorum çünkü satan adam bana öyle telaffuz etmişti belkide başka bir ismi vardır bankalar caddesinin yokuşun başlarına yakın yol üzerinde resistascılar var onlara sorarsanız negataş vardı bu satıyordu o tozdan ama alçıda hiç fena olmamış hatta sen alçı üzerine çalışki her kez daha kolayca malzemeyi bulabilir kalıbın iyice kuruması lazım ve döküm yaparkende kalıbı ısıtırsak daha iyi sonuçlar elde edebiliriz
Birol sen biraz daha ileri git ve kalıpta falcatayla oynamalar yap mesela modeliyle ilgili veya üzerine ismini yazki denizden takım çekersek haaa bu Birolun takımı diyebilelim
BU yaptığın numune çalışması çok iyi oldu çünkü herkez büyük şehirlerde oturmuyor kalıp alma veya yaptırma imkanı olan var olmayan var kasabada yaşayan var köyde yaşayan var benimde çok imkanım var giderim cnc frezede beş para vermeden istediğimi yaptırırım ama mesele o değil bencil düşüncelerden sıyrılıp herkeze hitap eden pratik uygulamaları paylaşmak gerek dediğim gibi imkanı olan var olmayan var
H.A.R.U.N yazdı:Birol uğraş vermene sevindim en azından bir deney olmuş oldu şimdi geliştirmek daha kolay bor eczanede bulunmaz bor diye tabir ediyorum çünkü satan adam bana öyle telaffuz etmişti belkide başka bir ismi vardır bankalar caddesinin yokuşun başlarına yakın yol üzerinde resistascılar var onlara sorarsanız negataş vardı bu satıyordu o tozdan ama alçıda hiç fena olmamış hatta sen alçı üzerine çalışki her kez daha kolayca malzemeyi bulabilir kalıbın iyice kuruması lazım ve döküm yaparkende kalıbı ısıtırsak daha iyi sonuçlar elde edebiliriz
Birol sen biraz daha ileri git ve kalıpta falcatayla oynamalar yap mesela modeliyle ilgili veya üzerine ismini yazki denizden takım çekersek haaa bu Birolun takımı diyebilelim
BU yaptığın numune çalışması çok iyi oldu çünkü herkez büyük şehirlerde oturmuyor kalıp alma veya yaptırma imkanı olan var olmayan var kasabada yaşayan var köyde yaşayan var benimde çok imkanım var giderim cnc frezede beş para vermeden istediğimi yaptırırım ama mesele o değil bencil düşüncelerden sıyrılıp herkeze hitap eden pratik uygulamaları paylaşmak gerek dediğim gibi imkanı olan var olmayan var
İsim yazma işi güzel fikirmiş. Ayrıca şuan bu fırdöndülü surf kurşun kalıbındaki kurşun stilinde yapma işiyle uğraşıyorum.
Kurşundaki kanca ve kancadan sonraki fırdöndü olayı güzel şimdiki fırdöndülü kurşunlarda direkt fırdöndü kurşunun içinde buda fırdöndünün kırılmasına yol açıyor birde ekonomik olsun diye ince fırdöndü koyuyorlar sen fırdöndüyü kalınlaştır ve mümkünse bilyalı fırdöndü kullan
H.A.R.U.N yazdı:Kurşundaki kanca ve kancadan sonraki fırdöndü olayı güzel şimdiki fırdöndülü kurşunlarda direkt fırdöndü kurşunun içinde buda fırdöndünün kırılmasına yol açıyor birde ekonomik olsun diye ince fırdöndü koyuyorlar sen fırdöndüyü kalınlaştır ve mümkünse bilyalı fırdöndü kullan
harun doğru söylüyor ve kalıbı yaptıktan sonra dökümünü yap ve tart ona göre yap derim.