Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Bir şey soracağım aynı işi kıyıdan iskelenin gece lambasının altında balık tutarakta yapabiliyoruz. Işığı biz yakmıyoruz ama ışık orada var zaten. Peki bu lambanın altında balık tutmak yasaktır diyebilirmiyiz.
Veya tarabya da ki sokak lambasının altında gece denizin aydınlanmasıyla balık yakalanıyor. Hemde bizim ışıktan çok daha kuvvetli. Denizin dibi bile görünüyor.O sokak lambaları olmasa orada balık tutulabilir mi?
Veya gece aydınlık tüm sahillerde avlanmak yasaktır. Diye bir kanun olması gerekir mi? Işığı biz de yaksak çevre ışığından da faydalansak aynı kapıya çıkıyor çünkü.
AFALA yazdı:lukslun verdiye ısıkla geminin verdiyi işik bir düşünün bulunduğu yer 20 kulaç ordan dıpten kaldırdığı yukarıya cektiyi bütün balıklar gitti yasamaz artık....
Işık uzatma kablosuyla sarkıtılan bir ampul. Balıklar niye yaşamaz onu anlamadım. Gelenler istavrit zargana kefal çinekop ve iğne balıkları.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
hüseyin yaktıgın ışıgın kuvvetine baglı bu normalde lüx ile avcılık yapılıyor ama gemilerden bazen çok kuvvetli ışık açılıyor oda balıgı uyutuyor elinle bile gidip balıgı tutabiliyorsun buda onlara haksızlık oluyor diye yasaktır yoksa yoldaki sokak lambası ışıgı yayılıyor projektör şeklinde bir noktayı aydınlatmıyor yani.
sizin ışık normal bir ampul ışıgı kadarsa sorun oldugunu zannetmiyorum.ayrıca sirkülerdede bu yasak geçmiyor 3 kere baktım ilk konuyu açtıgın gün 1 kere bugün 2 kere baktım bişey bulamadım.
reis yasak dedi o sanırım kuvvetli projektör ışıgı için geçerli diye düşünüyorum
LeVReKCi yazdı:hüseyin yaktıgın ışıgın kuvvetine baglı bu normalde lüx ile avcılık yapılıyor ama gemilerden bazen çok kuvvetli ışık açılıyor oda balıgı uyutuyor elinle bile gidip balıgı tutabiliyorsun buda onlara haksızlık oluyor diye yasaktır yoksa yoldaki sokak lambası ışıgı yayılıyor projektör şeklinde bir noktayı aydınlatmıyor yani.
sizin ışık normal bir ampul ışıgı kadarsa sorun oldugunu zannetmiyorum.ayrıca sirkülerdede bu yasak geçmiyor 3 kere baktım ilk konuyu açtıgın gün 1 kere bugün 2 kere baktım bişey bulamadım.
reis yasak dedi o sanırım kuvvetli projektör ışıgı için geçerli diye düşünüyorum
Abi balıkları gözle bile zor takip ediyorsun bırak elle yakalmayı. Ben biraz abarttım galiba bu noktaya geldi. 15x10 cm lik bir projektör veya spot. Tarabya ya gittiğimizde daha aydınlıktı su. Neyse.
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
Dün gece vapurdan suya projektör tuttuk. Işık tuttuğumuz yer kıyıdan 60 metre falan açıkta.Ve suyun derinliği 20 kulaca yakın. Işığın kuvvetinden 6-7 kulaca kadar görebiliyorduk. Suda sakindi ama her zaman ki gibi akıntılıydı.
hüseyin suya projektör tuttuk diyorsun kaç volt eletririk veriyorsun suya geminin projektör kaç volttur bir düşün artık ben bunu yaktınız sandım ondan yasak diye yazdım...
AFALA yazdı:Dün gece vapurdan suya projektör tuttuk. Işık tuttuğumuz yer kıyıdan 60 metre falan açıkta.Ve suyun derinliği 20 kulaca yakın. Işığın kuvvetinden 6-7 kulaca kadar görebiliyorduk. Suda sakindi ama her zaman ki gibi akıntılıydı.
hüseyin suya projektör tuttuk diyorsun kaç volt eletririk veriyorsun suya geminin projektör kaç volttur bir düşün artık ben bunu yaktınız sandım ondan yasak diye yazdım...
Pardon anlayamadım. Siz elektrik mi sandınız. Suya elektrik veren birini görsem hemen polise şikayet ederim. Böyle bir şey bizde olmaz. Biz sadece sudan 1 metre yukarıya balıklar toplansın diye ışık tuttuk.
Geminin projektörü değil ki zaten seyyar iskelede olan ışığı alıp vapura taşıdık. Lüx yerine lamba kullandık.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
yanlış anlaşılma oldugu belliydi zaten

)