Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O-P 5. 23 Eylül 2012 – Cranium
1 – Av yeri : İmaret
2 – Hava : Lodos
3 – Takım : 2 adet 150 iğnelik parekete. İğneler Mustad Ref:2315S No.15
2li ve 3lü klasik ve hırsızlı oltalar.
4 – Yem : Mamun
5 – Balıklar
6 – Av : Akıntıda tekne ile ve parekete

Belki gideriz demişti hafta ortasında. Pek umudum yoktu açıkçası. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle bu sene pek fırsat bulamadık birlikte balığa gitmeye. Gerçi yaklaşık üç hafta önce gitmiştik, güzel de balıklarda almıştık oltada ama sorduğumda fırsat bulamadım demişti rapor koymak için. Keyifli oluyor Hakan hocamla balığa gitmek.

Sabahtan sirtiye gireceğim. Hafta içi çok lüfer almışlar. Bakalım kısmetimiz var mı? İlk gelen istavrit. Sonra yine istavrit. Karşılaştığımızda lüfer aldıklarını söylediler. Bizde kısmet ne gezer. Saat 11e doğru alıyorum ilk ve tek lüferi. Sonra oltada hafif bir ağırlık var. Kafa atışları pek hissedilmiyor. Gele gele bir kırlangıç. Ne çorbası olur, ne buğulaması. Geldiği yere aynen iade. Belki büyür de ağlardan kalırsa yakalarız tekrar. Tek lüfer ile lüfer sirtisini bitiriyorum. Uzun olta kullanan sanırım yok buralarda. Bilgisizlik mi ilgisizlik mi bilmem nedendir. Sahteciyiz biz.

Pazar günü sonbahar yoğunluğu nedeniyle zar zor mamun bulabildik. Limandan çıkarken keyifler yerinde ikimizde de. Niyet sirti idi güneşi batırana kadar ama çayağzında oltacıları görünce bir de fazladan mamun bulunca biz de yaptık keyfimizi akşamüzeri. Güneş batınca paragatı atık. Sonra da akıntıya bıraktık kendimizi. Bir iki balık derken Hakan hocam güzel bir karagözü makine cırıltıları arasında alıverdi tekneye. Saat 10 civarı başladık toplamaya paragatı. Daha önceleri verimliydi buralar ama bu sefer mamunların çoğuna pek dokunan olmamış. Belki de lüfer korkusundan saklanıyorlar.Çoğu iğnede de sadece kafaları kalmış balıkların. Balıkların kafalarını neden sevmiyor bu lüferler? Anlıyorlar mı iğnenin de orada olduğunu keratalar? Ara ara aldığımız lüferler 4 oldu. Bir tanesine kofana dedik ama...

Kısmetimize düşen kadarını aldık. Saat geç olduğu için balıkları topluca fotoğraflayamadık. Paragat balıklarından benim payıma düşenleri fotoğrafladım eve dönünce. Lüfer 1,076 Kg geldi elektronik tartıda bir gün sonra. Adı artık Kofana. İlklerin arasında yerini aldı.

Herkese bol ve bereketli avlar dilerim.
Saygılarımla.

Serkan Hüseyin, Eylül 2012

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
Serkan tebrikler. Tepside de güzeller masada da güzeller.Tam ortaya karışık olmuş. Parakatenin istenilen verimde olmaması bence de canavarlar nedeniyle. Sen mangallığı çıkarmışsınAlkisAfiyetle ve bereketle76
Bul
cok verimli olmasada izgaralik cikmis daha bollari denk gelir insallah afiyet olsun
Ali KILIÇ
15.08.1980
zeytınburnu/istanbul
Bul
Hakan hocayı nihayet balıkta gördümAlkislüferler harika şu uzun oltayı balık oralardayken kullanmaya çalışın SerkanGulumseafiyetleSeerf
Bornova - izmir
Bul
Serkan bir gun bu abiyide al eski meralarina....Snifsinf
saka saka..Siyirdim
her zaman teklif ediyorsun..nasilsa bir hafta sonu yapacagiz bir program..
baliklar guzel afiyet olsunSeerf
bu arada benim konumda bir bilet demissin imaret icin..ben bileti aldim asagida....
bir dahakine beraber insallah
rastgele

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Afiyet olsun ..Gulumse devamını dilerim Smile
Bul
Eline sağlık Serkan abim çok güzel olmuş bir av şu lüfere bitiyorum abi
Tüm balıkçı arkadaşlara rastgelsin
Bul
Güzel bir av olmuş tebrikler, afiyet olsunAlkisAlkis
Sazanları özledim...
Bul
Tebrikler Serkan bereketli olmuş devamını bekliyoruz.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul
ALTAYLI yazdı:Serkan tebrikler. Tepside de güzeller masada da güzeller.Tam ortaya karışık olmuş. Parakatenin istenilen verimde olmaması bence de canavarlar nedeniyle. Sen mangallığı çıkarmışsınAlkisAfiyetle ve bereketle76

Teşekkürler Ercan abi. Parekete suda az kaldı, ama canavarlardan dolayı olduğunu düşünüyorum bende.

monawar yazdı:cok verimli olmasada izgaralik cikmis daha bollari denk gelir insallah afiyet olsun

Teşekkürler Ali. Sizlere de rastgele.

orhanekmekci yazdı:Hakan hocayı nihayet balıkta gördümAlkislüferler harika şu uzun oltayı balık oralardayken kullanmaya çalışın SerkanGulumseafiyetleSeerf

Valla Hakan hocam bu sene çok naz yapıyor Siyirdim.
Bilmem kaç yıldır lüfer bu kadar olmuyor bizim buralarda. Boğazdaki gibi hersene olsa bizlerde başlamıştık kullanmaya uzun oltayı ama yokluğundan dolayı sahte kullanıyoruz. Diğer balıklar için. Bakalım bu hafta sonu denemeyi düşünüyorum. Hayırlısı...
Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  11/17 eylül bayram tatili ve avlarim MaVrUşGiL 22 1,458 26-09-2016, 14:37
Son Yorum: MaVrUşGiL
  17 eylül 2016 yalova tatar 11 876 22-09-2016, 21:36
Son Yorum: tahsinmersin
  03/11/2012 Sarıkanat Avı BALIK and OZAN 19 4,065 05-11-2013, 22:22
Son Yorum: fuat
  04.08.2012 antalya jigging team av raporu ANTALYALI07 45 6,563 07-10-2013, 17:08
Son Yorum: ANTALYALI07
  28-29 Eylül 2013 Lüfer Avı nihatkr 18 3,575 04-10-2013, 09:21
Son Yorum: Salih Reis
  7 Eylül 2013 İzmir Karaburun Salih Reis 20 3,690 16-09-2013, 14:16
Son Yorum: orhanekmekci
  8 eylül turnalari kovboy 7 1,847 10-09-2013, 23:39
Son Yorum: HAŞİM77
  Güzel sargozlar 18.Kasım 2012 Sivrice Torik Orhanbaba 37 5,336 07-01-2013, 00:01
Son Yorum: Antepli 27
  30.12.2012 yılın son avı sciftcan 17 2,611 02-01-2013, 19:49
  23/12/2012 Galata Köprüsü Balık Avı BALIK and OZAN 14 4,157 26-12-2012, 10:21

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi