Yorumları: 845
Konuları: 15
turna tatlısuların belkide en acımasız balığı diyebilirim grup halinde gezerler sazlık ve genelde sığ sularda avlanırlar su içindeki parlayan her şeye saldırırlar arkadaşlarımızın anlattığı gibi canlı yem,kaşık,ve sasi kullanılmalıdır bedende 15santim çelik yada örme beden kullanmalısın aksi takdirde yemi aldığında güçlü çene yapısı ve kıl tester dediğimiz cins birbirine geçme dişleri olduğu için misinayı rahat keser avına gelince at çek usulü olarak yapılır eti en tatlı balıklardandır tutması da öyle sabır ister
Yorumları: 457
Merhaba Arkadaşlar. HOŞBULDUK!.
Ege, afala, Harun, RaPaLaCı, kaya, Levrekci, serenay66, avcıhakan, RIFAT YAMAN ve Tüm dostlar ilk etap da aranızda olmakdan mutluyum. Daha sonra da verdiğiniz bilgiler için de çok minnetdarım. Bir de ilker arkadaşın bahsettiği Kamil Abi'den de Değerli Bilgilerini alırsak daha iyi olacak. Şimdilik Hoşcakalın Görüşmek Üzere.
DENİZLER YAŞAMSIZ--HOLTALAR BALIKSIZ KALMASIN--:--RASTGELSİN
Yorumları: 6,094
Konuları: 112
turna namıdiğer tatlısu canavarı avı ise balığın özelliğinden dolayı basit ama bulabilirsen tabi.avlanması turna genellikle otluk alanın kenarında yatar ve avını orada bekler tembeldir avının yakından geçmesini bekler.bir o kadarda hızlıdır nerden nasıl geldiğini göremezsiniz berrak suda bile otların arasına sasiyi takmadan at çek yaparsanız mutlaka alırsınız.av malzemeleri ise kaşık,mepss,sasi,dir genelde kullanılanbirde yemli yani şamandırlı oltaya canlı gümüş takarak avlayabilirsiniz.bir attığınız yere onbeş yirmi sefer at çek yapabilirsiniz balık kaçacak diye bir çekingeniz olmasın saklandığı yerden hareketli yere doğru yavaş yavaş gelip bir anda yeme saldırır.tabi varsa at çek yaparken yerin derinliğine göre yaparsınız 2-3 metre derin olan yerlerde 60 ila75 cm suyun altından çekerseniz yeterlidir.
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Arakdasım oncelıkle aramıza hos geldın . Ben turna balıgı hakkında burda bıraz bılgı vermıstım.
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=2291
En onemlı kurallardan bırı turna gunesın dogusu ve batısının tam ortasında en ıyı cıkar.Yanı ogle saatlerınde 3-4 ten sonra cok nadır cıkar.
Turna balıgını yakaladıktan sonra elını kesınlıkle agzına sokma ve bır aparatla ıgneyı agzından cıkar . Turna ıcın bana gore en guzel kasıklardan bırı alttakı resımdekı.Bulabılırsen onu al ve dene.En ıyı avlanma ıse Eylul ve Ekım aylarıdır ..
http://www.avmarketi.com/content_files/p...-00001.jpg
Daha fazla bılgı ıcın ıstedıgın zaman bana danısabılırsın...
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Tatlı sularda yaşayan bu avcı balık zaman zaman da denizlerimizde rastlanır.Ben şimdiye kadar 3 kez sırtıda yakaladım. En irisi 2 kg kadardı. Ama bu balık boyu 1,5m'yi ağırlığıda 20 kg.mı bulabilir.Bildiğim kadarıyla canlı avlarla beslenir. Bu nedenle kırmızı canlı balık yem olarak kullanılmaktadır. Bir arkadışım sırf bu balığı yakalamak için gezmediği yer kalmamıştı.Olta bedeni ucunda tek yada çift iğneli çelik bir çubuktan ibaretti. Ben başkada bilgiye sahip değilim. Umarım faydalı olmuştur.Balığın diğer özelliklerini arkadaşlar aktarmış. Bol şanslar ve hoşgeldin
Yorumları: 457
Hoşbulduk üstad. Verdiğin bilgiler çok değerli.rusan ve kamil'ede teşekkürler.Diğer arkadaşların da bilgileri çok değerli. HEPİNİZE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER.
Hepinize Rasgele.
Yorumları: 879
Konuları: 28
bir dakika arkadaşlar yörükefem deniz turnası soruyor galiba. anlatılanlar tatlı su turnası?
Yorumları: 879
Konuları: 28
tatlısu turnası soruyorsan elimden geleni yapabilirim, uzmanlık alanıma girer.