Yorumları: 457
Konuları: 15
Kayıt Tarihi: 23-03-2007
[size=medium]
Arkadaşlar Merhaba.
Ben İzmirden Muharrem (YörükEfe).
Hiç Turna avına çıkmadım. Hangi malzemeler, Nasıl yem ve Ne tür bir yöntem varsa { Ustalar ile Üstadlar}'dan biraz bilgilensek olurmu ?
Muharrem / 46
Yorumları: 457
Konuları: 15
Kayıt Tarihi: 23-03-2007
Takip ettiğim ve Gördüğüm kadarıyla sitede birçok konuda ve Deneyimde Arkadaşlar var.Biz de bu işin acemisi olduğumuz için her tecrübeden ve deneyimden yararlanmamız gerekir.
Şimdiden Herkese Teşekkürler.
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
Kayıt Tarihi: 24-10-2006
Aramıza hosgeldiniz.Turna avını bilmediğim için yardımcı olamayacağım ama diğer arkadaslardan çıkan olur.iyi akşamlar...
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
Kayıt Tarihi: 09-05-2006
İlk önce aramıza hoşgeldin arkadaşım...
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Kayıt Tarihi: 04-07-2006
Hoş geldin arkadaşım ben de gölden anlamam ama sirti oluyor galiba bu gün istoça gittim dükkancı bir rapala modeli gösterdi 8-10 tane almışlar turna için yinede sana daha iyi bilgi veren çıkacaktır belkide sitede vardır
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
Kayıt Tarihi: 29-09-2006
Turna,tatlısuların köpekbalığıdır,yırtıcıdır.çelik beden kullanıldığını biliyorum.iğneyi çıkarmak için muhakkak ağız açıçıcı aparat kullanılması gerekiyor.Allah muhafaza,parmakları koparabilirmiş.Velhasıl kelam,turna çok ustalık işi.Usta birileriyle gitmek lazım sakatlık olmaması için.
Yorumları: 1,196
Konuları: 90
Kayıt Tarihi: 11-01-2007
aramıza katıldığın için kutlarım bol katılımlar arkadaşım...
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Kayıt Tarihi: 21-12-2005
aramıza hoşgeldiniz.sorunuza cevaplar gelmeye devam edecektir kolay gelsin rastgele
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
Kayıt Tarihi: 04-05-2006
Muharrem bey öncelikle hoşgeldiniz.İmza bölümüne adınızı yazarsanız
arkadaşlar sizi daha iyi tanır.burda genelde nick dışında ismimizle hitap etmeye çalışıyoruz.
Ben sazancı olmama rağmen turna işini şöyle anlatayım.Turna işi belkide yayınla beraber tatlısuların en zorlu işidir.yayın hırçındır.suda hareket eden herşeye saldırır.bir videoda izledim.adamın eline bir yapıştı.az kalsın koparıyordu.ama eti çok lezzetlidir.avcılığına gelince kamışa bağlı oltamıza kaşık ,suni balık (şasi) bağlarız.At çek yaparız.bazende canlı balık takarız aslında en güzel avı canlı balıkla olur.Gümüş denilen balıklar vardır.Bu balıklar genelde tüm talısularda bulunur.ama bu işi ticarete döküp satanlarda var.bunlardan üçlü iğneye sırtından takacaksın ve ister dip oltası şeklinde ister mantarlı olta ile avını yapacaksın.Ama yemden önce çelik beden bağlı olmalı.bu çelik beden dediğim 15-20 cm boyunda misina ile kaşık veya yem olarak ne taktıysan (iğne ) arasına bağlanır.Turna kaşığı ağzına alırsa yada yutarsa dişleri misinayı hemen koparır ama çelik bedene bir şey yapamaz.balığı karaya çıkarırken dikkat et hemen elini atma.karaya çıkar.ve muhakkak elinde eldiven ve pense gibi bir şey olsun.kaşığı balığın ağzından dikkatlice al.Bu balık bir yerde okumuştum.Bazen kolay kolay hemen ölmez diyorlar.elini kaptırmamak için uyarıyorlar anlayacağın.
Sitede kamil abi var.Oda birazdan katılımlarını vermeye başlar.O yayın ve turna ustasıdır.anlatsında bizde bilgilerimizi biraz tazeleyelim.Bakmak istersen geçen sene turna avından yakalananlar.Tabi bizim şansımız yoktu.
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=730
Yorumları: 649
Konuları: 57
Kayıt Tarihi: 27-02-2006
ilker bey'e katılıyorum. iğneden önce çelik beden kullanman(misinayı koparır) ve yakaladıktan sonra iğneyi çıkarırken dikkatli olman şart.
ama çok lezzetli ve avılığı da harika olan bir balıktır.
tatlı su canavarı işte budur.