22-12-2005, 15:08
Malzeme:
1 kutu 160 gramlık "Superfresh" ton-klasik
1 paket çubuk makarna
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
3 çorba kaşığı mantar konservesi (Superfresh)
½ su bardağı beyaz şarap
½ su bardağı su
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın. Kevgire alıp süzün.
Bir başka tencerede 2 çorba kaşığı yağ ile ince doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. İçine mantarları atın. Şarap ve suyu ilave edin. Mantarlar pişince iyice didiklenmiş ton balığını ilave edin. Karıştırıp ateşten indirin. Karabiber ilave edip haşlanmış makarna ile karıştırın. Üzerine maydanoz serpin.
Sıcak servis yapın.
1 kutu 160 gramlık "Superfresh" ton-klasik
1 paket çubuk makarna
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
3 çorba kaşığı mantar konservesi (Superfresh)
½ su bardağı beyaz şarap
½ su bardağı su
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın. Kevgire alıp süzün.
Bir başka tencerede 2 çorba kaşığı yağ ile ince doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. İçine mantarları atın. Şarap ve suyu ilave edin. Mantarlar pişince iyice didiklenmiş ton balığını ilave edin. Karıştırıp ateşten indirin. Karabiber ilave edip haşlanmış makarna ile karıştırın. Üzerine maydanoz serpin.
Sıcak servis yapın.