Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Takım önerisi
Herkese merhaba,
Normalde zıpkın ile avlanan biriyim ama yeni yeni olta balıkçılığını da sevmeye başladım ama çok acemiyim. Avlandığım bölgelerde genelde ısparoz karagöz mercan ve çipura takılmakta. Şimdi sormak istediğim kaç numara iğne ve nasıl bir takım kullanmalıyım( iğne ve kurşun ) Arkadaşlarım iri balıklar alırken ben sürekli daha küçük balıklar çekebiliyorum. İğneyi büyültüğüm de hiç balık gelmiyor yemler gidiyor. Küçültüyorum bu sefer sürekli küçük balık çekiyorum. Arada çok iyi vurmalar oluyor ama yarı yolda salıyor. Bir yerlerde hata yapıyorum ama bulamadım. Her türlü tavsiyeye açığım. Şu yemleri bu şekilde tak, şu numara iğne kullan ne bileyim 3 iğne 4 iğne , oltayı dipte tut bir karış yukarıda tut aklınıza gelecek her türlü öneriye açığım ve ihtiyacım var. Bend büyük balık almak istiyorum artık Smile
Şimdiden teşekkür ederim.
Bul
Selkan,önce uyanık olucaksın,sorgulayan olucaksın,kendin sorulara cevap verebilmek için denemeler yapıcaksın.birileriyle avlanırken senden fazla tutuyorsa aradaki farkı bulmalısın,buna etken olacak sebepler nelerdir bunları deneyeceksin,çözüceksin.örneğin o kişi kaçlık ve nasıl misina kullanıyor,iğnesi nasıl,yemi tabana kadar indirip yatırıyor mu? yoksa bir karış yukarıda mı avlanıyor.ne yem kullanıyor,yemi nasıl takıyor.balığın hangi vuruşunda tasmayı atıyor.çekerken nasıl davranıyor.biraz avlanma,avlananları dikkatle gözlemle.İzmir cıvarı en uygun takım 3 iğneli klasik mercan takımıdır.gerek görürsen bu takımda 4. iğneyi hırsızlı dediğimiz kurşunun altına sen ilave edebilirsin.hırsızlı takımda hırsızla çipura ,karagöz yakalayabilirsin,ama mercan,gopez,izmarit istavrit gibi balıklarda işe yaramaz.3 iğneli takımını Mustad 1251/4 veya 3 no yu kullanabilirsin.genelde 30-40 m.de avlanıyorsundur.bu derinliklerde 50-75 gr. kurşun yeterlidir.eğer akıntı varsa ağırlığı arttırabilirsin.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Merhaba Tahsin bey teşekkür ederim tavsiyeniz için. Gözlemliyorum hatta aynı iğneyi takıyoruz biraz sanş işi tabi bu durum ama ben en çok iğne markası konusunda takılıyordum sizden bir tavsiye aldım teşekkür ederim. İzmir de bu balıklar için en verimli yem nedir.
Bul
sellkan yazdı:Merhaba Tahsin bey teşekkür ederim tavsiyeniz için. Gözlemliyorum hatta aynı iğneyi takıyoruz biraz sanş işi tabi bu durum ama ben en çok iğne markası konusunda takılıyordum sizden bir tavsiye aldım teşekkür ederim. İzmir de bu balıklar için en verimli yem nedir.

Selkan anladığım kadarıyla sen Bornova-çiğli arası bir yerde oturuyorsun ve kıyıdan ziyade tekneden avlanıyorsun.senin için en güzel yem sülünez.
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Tahsin Bey tekneden avlanmamı anlamanız tamamda oturduğum yer ile ilgili olan tahmininize gerçekten şaşırdım. Tebrik ediyorum Karşıyaka' da oturuyorum. Teşekkür ederim
Bul
selkan ailemize hoşgeldin çupra iğnesi mustad 1.2 veya 01. 02 kullanıyoruz avcı iğneler çupra yemine gelince zamanla deiğişiyor gün geliyor sülüneze gün geliyor mamuna. borukurduna. yengece.civarda avlanan arkadaşları takip edersen uygun yemi bulursun rast gele Alkis76
Bul
sellkan yazdı:Tahsin Bey tekneden avlanmamı anlamanız tamamda oturduğum yer ile ilgili olan tahmininize gerçekten şaşırdım. Tebrik ediyorum Karşıyaka' da oturuyorum. Teşekkür ederim

bütün ip uçları senin anlatımında gizli.özellikle Foça demen de bunun göstergesiydi.
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Fikret Bey ve Tahsin Bey teşekkür ederim bilgiler için. Gidemedim hava nedeniyle inşallah gidersem gözlemlerimi paylaşırım sizinle.
Bul
sellkan yazdı:Fikret Bey ve Tahsin Bey teşekkür ederim bilgiler için. Gidemedim hava nedeniyle inşallah gidersem gözlemlerimi paylaşırım sizinle.

selkan şimdiden rastgele raporlarını bekliyoruz.76Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İzmir Foça Tekne Önerisi sellkan 1 348 21-12-2016, 16:13
Son Yorum: tahsinmersin
  dip takımları ile ilgili bir husus; takım dipte yatıyor (mu?) haseremarket 5 1,488 02-05-2016, 16:02
Son Yorum: haseremarket
  Kamış ve Makara önerisi sefer 3 1,465 28-04-2014, 13:06
Son Yorum: sefer
  Eşkina Avı Takım Önerileri sefer 9 1,568 18-04-2014, 10:40
Son Yorum: sefer
  kiralık sandal - tekne önerisi olan? umuture 10 2,704 03-12-2012, 21:30
Son Yorum: monawar
  Zokalı Takım... Gkmn34 8 1,779 01-12-2012, 19:55
Son Yorum: SpinAvcısı
  Kamış Önerisi r10fenere 5 1,460 10-09-2012, 00:51
Son Yorum: r10fenere
  Izmir'de avlanmak için yer önerisi? aaatesss 20 3,406 01-04-2012, 18:07