Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ramazan Balık peşinde; Yalıköy çilingöz seyahati...
[video]https://youtu.be/LDTvJ41RjwQ[/video]
Bul
merhaba ruşan,
çok olağanüstü bir silikon değildi... akyakada balık malzemeleri satan arkadaşla görüşmüştüm.. levrek için bir takım yapmıştı bana; iki adet 1 gram sıkma kurşun, 6,5 cm beyaz bir raglou yazan balık görünümlü bir şey; misina aldığım için para da almamıştı... ardından ben bu silikonlardan 2-3 tane de yedek almıştım... hani şu içinden misina geçiyor iğneye bağlanıyor ağırlık da ayrıca takılıyor tipten... (akyakadaki yokuştan inerken solda olan balıkçı arkadaş oldukça yardımsever, balığı, takımı nerede tutacağını filan üşenmeden söyler uğrayın) ben bu silikonu kural dışı olarak 4 gramlık jig iğneye geçirdim ve attım hepsi bu...

misina dolaşması ile ilgili en son ip misina aldım belki bir faydası olur diye ama olmadı... internette arattım... makinadan da olabilir diyorlar; misinayı toplarken hatalı toplayabiliyormuş... doğrusu bir çözüm bulamadım... makinada bir sorun olduğunu zannetmiyorum... shimano 1000 makina ve yinede söktüm bir bakım yaptım... birde aklıma bir şey geldi; elbise ayakkabı cırtlarından alacağım... makinadan hemen sonra kamışla misinayı bu cırtla kıstıracağım... sararken böylece sıkı saracak... atış yaparken cırtı açıp atacağım ve cırtı kapatıp saracağım... bir deneyeyim bakalım...
rusan yazdı:Tüm raporlarınızı büyük bir keyifle okudum. Yalıköy'e hep gitmek istemişimdir. Bakalım ne zaman kısmet olacak. Kullandığınız silikon hakkında bilgi verebilir misiniz?

Misinanın dolaşması ile ilgili olarak, kullandığınız ip misinanın marka ve modeli, kullandığınız makine buna sebep olan etkenler arasında. Bence en önemlisi sararken boşluk oluştuğunda sarmamaya özen göstermek. Yani hep gerdirip sarmak. Lrf avlarına ilk başladığımda ben de aynı problemi yaşıyordum. Ancak artık çok nadir problem yaşıyorum.

Akyaka'da kurban bayramını geçirdim. Balık tutmak için harika bir yer. Hem yem sıkıntısı hem de yorgunluktan balıkla uğraşamadım. Ama kıyılarda bile bir çok iri balık gördüm.

merhaba ruşan,
çok olağanüstü bir silikon değildi... akyakada balık malzemeleri satan arkadaşla görüşmüştüm.. levrek için bir takım yapmıştı bana; iki adet 1 gram sıkma kurşun, 6,5 cm beyaz bir raglou yazan balık görünümlü bir şey; misina aldığım için para da almamıştı... ardından ben bu silikonlardan 2-3 tane de yedek almıştım... hani şu içinden misina geçiyor iğneye bağlanıyor ağırlık da ayrıca takılıyor tipten... (akyakadaki yokuştan inerken solda olan balıkçı arkadaş oldukça yardımsever, balığı, takımı nerede tutacağını filan üşenmeden söyler uğrayın) ben bu silikonu kural dışı olarak 4 gramlık jig iğneye geçirdim ve attım hepsi bu...

misina dolaşması ile ilgili en son ip misina aldım belki bir faydası olur diye ama olmadı... internette arattım... makinadan da olabilir diyorlar; misinayı toplarken hatalı toplayabiliyormuş... doğrusu bir çözüm bulamadım... makinada bir sorun olduğunu zannetmiyorum... shimano 1000 makina ve yinede söktüm bir bakım yaptım... birde aklıma bir şey geldi; elbise ayakkabı cırtlarından alacağım... makinadan hemen sonra kamışla misinayı bu cırtla kıstıracağım... sararken böylece sıkı saracak... atış yaparken cırtı açıp atacağım ve cırtı kapatıp saracağım... bir deneyeyim bakalım...
BABUÇ yazdı:Güzel kardeşim yalıköy çok güzel bir yer çilingöze giderken solda yalısu dolum tesisi var kardeşim ortaklarından tesisin biraz üstünde kuzuludere barajı var ben orda çok turna yakaladım baraj orman ve deniz hepsi bir arada ben her yıl bir hafta oralarda balık peşinde koşarım bu yaz gelmedim raporunda anlattığın
Yerlerin arşivde vidio ve resimler var fırsat buldukça gitmenizi tavsiye ederim bol şanslar.

harikaymış... bende böyle turnalar tuttum ama düzdere barajında... kuzuludere barajının suyu çok çekilmişti... hakkınız var yalıköy çilingöz de gezmek gerek... ben bir sırt çantası ve iyi bir ekipman ayarlayıp arada doğa yürüyüşlerine de çıkmayı düşünüyorum...
tamam sevgili arkadaşlar... fotoğraf yükleyeceğim bundan sonra... yalnız nasıl foto yüklenir bilmiyorum... o sebeple birazda yüklemedim... ama bulacağım bir yolunu... aslında çok foto var...
ASLINDA ŞÖYLE BİR DURUM VAR...
eğer olursa ekim sonu gibi HURGHADA ya gitme durumumuz var... hurgada... mısırda kızıldeniz kenarında plaj deniz filan falan...
internetten baktım balık avi organizasyonları var... olmasa şaşardım; zira kızıldeniz dünyanın akvaryumlarından biri... resimler filan koymuşlar. bir tanesine çok güldüm:
tekne ile çıkmışlar... böyle oltayı adama monte etmek için çanta askılığı gibi bir aparat var adama giydirmişler ve oltayıda göbek hizasına takmış... buraya kadar tamam anormal bir durum yok... fakat adamıda o askılıktan kanca-kayış ile tekneye takmışlar... önce anlamadım... sonra uyandım: BALIK ADAMI ALIP GİTMESİN DİYE ADAMI TEKNEYE BAĞLIYORLARSmile
zaten fotolara bakınca köpek balığından kılıç balığına bir sürü yaratık kıvamlı balık tutulmuş...
eğer fiyatlar uçuk değilse irtibat bilgilerini filan aldım gidince görüşüp katılmayı düşünüyorum... o zaman bol foto yüklerim...
tugayerdogan yazdı:böyle bir yazıya küçük bir katkım olsun her keze iyi seyirler yalnız bu videoda benim istediğim güzellikte değildir.çünkü tek bir koy yansıtılmış oysaki 5 veya 6 koy var heside bir birin güzel nasip olursa hepsini yansıtacak videoyu paylaşağım sizlerle sağlıcakla seyirler dilerimhttps://youtu.be/LDTvJ41RjwQ

paylaşım için teşekkürler.
Bul
bizim sazancı saim.. bir kaç haftadır söyleyip duruyor.. bir yer buldum sazan dolu filan diye...
bu pazar peki dedim... aslında lrf dışında yemli avdan pek keyif almıyorum... belki bana da bir şey çıkar diye düşündüm...
durusu da, jandarmanın yanından girip 3 km kadar gidiyorsunuz... sağ tarafta eski taşocağı gibi bir şey göleti...
gittik.. su biraz pis gibi geldi.. lakin felaket bir yavru balık yoğunluğu var... eğer bu kadar yavru varsa burada avcı balık yoktur dedim... ama bir kaç deneme yaptım yine de...
sonra saimlerin oltalarla devam ettik; solucan ile...
karıştan büyük sazanlar... fakat israil sazanı... ve kıyamet gibiler...
gölet çevresinde geziye çıktım... bir ince akarsu bağlanıyor gölete... bu güzel... fakat biraz ileride bildiğimiz lağım kokulu bir başka bağlantı daha buldum... ileride tepelerde bir kaç ev var.. belli ki giderlerini önlerinden geçen dereciğe vermişler... gölün dibinin neden karanlık olduğu anlaşıldı... ve ben soğudum...
oysa burası minik akarsu bağlantısı ve korunaklı pozisyonu ile mükemmel bir balık dünyası olabilirdi...
belki dedim fishing park bile yapılabilir...
ne diyebiliriz ki?..
götürdüğümüz nevaleleri filan yedik... sohbet filan döndük...
[ATTACH=CONFIG]48248[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]48249[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]48250[/ATTACH]

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ramazan Balık Peşinde; Kızıldeniz Macerası... haseremarket 20 1,723 20-11-2016, 23:37
Son Yorum: haseremarket
  30/09/2016 - 01/10/2016 Akşam Balık Avı uerol67 17 979 05-10-2016, 09:11
Son Yorum: uerol67
  Tayland' da balik macerasi haseremarket 21 2,170 25-09-2016, 21:19
Son Yorum: yycolak
  Marmara Ereğli - >Yeniçiftlik civarı balık durumunu bilen? mamuli 16 2,916 27-04-2015, 07:26
Son Yorum: mamuli
  istanbul civarı balık durumunu bilen? demdem 4 958 14-04-2015, 08:14
Son Yorum: Avcı Altan
  Albatros-gr gaz tam balik az :) Albatros-gr 19 2,859 21-08-2014, 15:18
Son Yorum: Albatros-gr
  Albatros-gr Martilari besle balik tut Albatros-gr 20 2,548 23-01-2014, 21:52
  seferihisarda nerede bol balık tutulur? merso7525 0 1,081 30-10-2013, 22:22
Son Yorum: merso7525
  Albatros-gr az kanca,temiz balik Albatros-gr 22 4,839 06-08-2013, 22:10
  MURKİ,LEVREKÇİ,NİHATKR,BALIKandOZAN VE SAKİ RUSAN BALIK AVI BALIK and OZAN 92 8,641 03-03-2013, 20:07
Son Yorum: tahsinmersin

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi