30-09-2012, 16:21
1. Adınız ve Soyadınız?
Muvaffak İşmen
2. Nerede oturuyorsunuz?
Torbalı İzmir
3. Amatör Balıkçılıkla ilk nerde tanıştınız?
Sendan daha küçüktüm , Dicle nehri kenarında..Diyarbakırda.
4. Kaç senedir amatör balıkçılık yapıyorsunuz?
O tarihten beri
5. Sizce tatlı su balığımı, deniz balığımı?
Her ikiside , amatör avcı , doğayı sevendir .. ayrım yapmaz..
6. Balık avınızı kıyıdan mı yapıyorsunuz yoksa tekneden mi?
Geçmişte İstanbulda teknem vardı .. şimdi yok .. bu nedenle kıyıcıyım ,, Teknesi olupta davet edende olmayınca.. kol kaslarımı geliştiriyorum
7. İlk tuttuğunuz balık türünü hatırlıyor musunuz?
Tatlısu balıgı .. ama hatırlamıyorum .15 li yaşlarda..
8. En çok balık tutma rekorunuz kaç kilodur?
2- kg dan fazla hiç balık tutmadım oldugu halde bıraktım desem inanırmısınız ,, hatta bazen curum yapsada yanımdaki acemi ile ilgilenmekten hiç olta atmadıgım olmuştur..
9. Hangi balık türünü avlamayı ve yemeği seviyorsunuz?
Hiç farketmez o gün ne varsa ona olta atarım .. hedefim yoktur ..ben su kenarında olmanın keyfini yaşarım
10. Amatör balıkçılıkta bir prensibiniz var mı?
Amatör balıkçılık kavramı değişik algılanmakta bana göre amatör , iddiası olmayan sadece oltasını atıp kısmetini bekleyen , o anın keyfini yaşayandır , buna ek kurallara uyar ve suyu-güneşi -havayı-balıgı sever
11. Amatör balıkçılık size neler kazandırdı?
Bir kaç saglam insan , ve bir sürü güvenilmez insan
12. Amatör balıkçılıkla ilgili bir hedefiniz var mı?
Hayır yoktur, anı yaşarım , sabah 10 da sukıyısında olu 13 te döndüğüm olmuştur, uzun zamandır da seyrek giderim 3-5 bişi tutsamda sanala aksettirmem zira aynı işi yapan bir çok insan var .. değşik birşey olursa paylaşırım . mesela bir arkadaş davet etti teknesine çıktım .. bu benim için sıradışıdır bunu paylaşırım ..
13. Yaşadığınız komik bir anınız var mı? Varsa bizle paylaşır mısınız?
çok.çoook .. bir tanesi meşhur bir ayak teknede digeri kıyıda iken teknenin açılması ve arkadaşımın denize düşmesi..
daha da güzeli , yıllar önce ambarlıdan açıktayız 3 kişi ahşap teknede yaklaşık gemi yoluna yakınız,bir arkadaşım baş üstünd e uyku da digeri ve ben olta elde beklemedeyiz.. arkadaşın aklına geldi gel bir numara yapalım dedi uyumakta olana ,, yaptıgımız iş şu oldu , aynı anda bagırmaya başladık ve ayaga kalkıp tekneyi sag sol salladık
- Kaçın - atlayın gemi üzerimize geliyoooor..
2 sn geçmedi uyuyan arkadaş, uyandıgı gibi saga sola bakmadan kendini suya attı ..
tabii biz çatlama pozisyonundayız.
14. Yeni başlayanlara öneriniz nedir?
(2. mesajda..)
15. Son olarak sizin söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Oltayı sevmek için önce dogayı ve balıgı sevmek lazım , balıgı bilmek lazım , onun dünyasını ögrenmek lazım ki on saygı duyalım ..
Muvaffak İşmen
2. Nerede oturuyorsunuz?
Torbalı İzmir
3. Amatör Balıkçılıkla ilk nerde tanıştınız?
Sendan daha küçüktüm , Dicle nehri kenarında..Diyarbakırda.
4. Kaç senedir amatör balıkçılık yapıyorsunuz?
O tarihten beri
5. Sizce tatlı su balığımı, deniz balığımı?
Her ikiside , amatör avcı , doğayı sevendir .. ayrım yapmaz..
6. Balık avınızı kıyıdan mı yapıyorsunuz yoksa tekneden mi?
Geçmişte İstanbulda teknem vardı .. şimdi yok .. bu nedenle kıyıcıyım ,, Teknesi olupta davet edende olmayınca.. kol kaslarımı geliştiriyorum
7. İlk tuttuğunuz balık türünü hatırlıyor musunuz?
Tatlısu balıgı .. ama hatırlamıyorum .15 li yaşlarda..
8. En çok balık tutma rekorunuz kaç kilodur?
2- kg dan fazla hiç balık tutmadım oldugu halde bıraktım desem inanırmısınız ,, hatta bazen curum yapsada yanımdaki acemi ile ilgilenmekten hiç olta atmadıgım olmuştur..
9. Hangi balık türünü avlamayı ve yemeği seviyorsunuz?
Hiç farketmez o gün ne varsa ona olta atarım .. hedefim yoktur ..ben su kenarında olmanın keyfini yaşarım
10. Amatör balıkçılıkta bir prensibiniz var mı?
Amatör balıkçılık kavramı değişik algılanmakta bana göre amatör , iddiası olmayan sadece oltasını atıp kısmetini bekleyen , o anın keyfini yaşayandır , buna ek kurallara uyar ve suyu-güneşi -havayı-balıgı sever
11. Amatör balıkçılık size neler kazandırdı?
Bir kaç saglam insan , ve bir sürü güvenilmez insan
12. Amatör balıkçılıkla ilgili bir hedefiniz var mı?
Hayır yoktur, anı yaşarım , sabah 10 da sukıyısında olu 13 te döndüğüm olmuştur, uzun zamandır da seyrek giderim 3-5 bişi tutsamda sanala aksettirmem zira aynı işi yapan bir çok insan var .. değşik birşey olursa paylaşırım . mesela bir arkadaş davet etti teknesine çıktım .. bu benim için sıradışıdır bunu paylaşırım ..
13. Yaşadığınız komik bir anınız var mı? Varsa bizle paylaşır mısınız?
çok.çoook .. bir tanesi meşhur bir ayak teknede digeri kıyıda iken teknenin açılması ve arkadaşımın denize düşmesi..
daha da güzeli , yıllar önce ambarlıdan açıktayız 3 kişi ahşap teknede yaklaşık gemi yoluna yakınız,bir arkadaşım baş üstünd e uyku da digeri ve ben olta elde beklemedeyiz.. arkadaşın aklına geldi gel bir numara yapalım dedi uyumakta olana ,, yaptıgımız iş şu oldu , aynı anda bagırmaya başladık ve ayaga kalkıp tekneyi sag sol salladık
- Kaçın - atlayın gemi üzerimize geliyoooor..
2 sn geçmedi uyuyan arkadaş, uyandıgı gibi saga sola bakmadan kendini suya attı ..
tabii biz çatlama pozisyonundayız.
14. Yeni başlayanlara öneriniz nedir?
(2. mesajda..)
15. Son olarak sizin söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Oltayı sevmek için önce dogayı ve balıgı sevmek lazım , balıgı bilmek lazım , onun dünyasını ögrenmek lazım ki on saygı duyalım ..