19-02-2012, 23:51
murki yazdı:Paylaşımınız ve emekleriniz için teşekkürler. Ancak anlatımınız bana biraz karışık geldi. İşin açıkçası bana cazipgelen sazan avı üstte gezinen küçük sazanlardan ziyade gölün en derinlerinde gezinen trofe sazanlar olduğu için genelde kıyılarda bulunan otlardan uzak, daha doğrusu bulunduğu göletin orta ve derin kısımlarında avlanmaya çalışmaktayım. avlanma şekliniz hususunda resimli veya çizimli anlatım varsa daha açıklayıcı olacağı kanaatindeyim. Özellikle sazan avı için her zaman arayış ve değişiklik için gittiğim yerlerdeki avlanma şekillerini takip etmeye çalışırım. Bilgilerinizden fayladalanmak isterim. Rastgele.Tüm balık avcılarının gönlünde yer alır sizin bahsettiğiniz sazanlar.Ama otluk alanlarda bu tür sazanlar daha çoktur.Makalede bu konuya değindik.Kimi göletler vardır her tarafı otluktur.Sizin de dediğiniz gibi bir çok sazancı arkadaşımız bu tür yerlerde avlanmaktan kaçınırlar.Bu tür yerlerde pek ağ da atılamadığı için sazan sizin istediğiniz boyutlardadır.Bahsettiğiniz gibi üstte gezinen sazanlarla bizim de işimiz olmuyor.Bizde dip takımları kullanmaktayız.İlerleyen zamanlarda takımlardan da bahsederim.
yalova tatar yazdı:mustafa bende muratla aynı kanaate vardım desem yalan olmaz konuda bazı çelişkiler var.biz sakarya nehrinde eskişehirdede adapazarındada avlandım hep aynı taktiğ kullandık büyük iğne büyük yem kalın misina sopalara bağladık arada kontroller yaptık .ama ilk bölümdeki gibi yaparsak hiç balık yakalayamayız.o zaman bot lazım .ama dediğn gibi çalısız çırpısız bi ortam bulmamız lazım kıyıdan avlanmak için yoksa palilerle yetinmek zorunda kalabiliriz.Zor bir ortamda sazan avının nasıl yapılacağı yönünde açıklamalaı bir anlatım yapmaya çalıştım.Daha açık soru ve çelişkilerinizin neler olduğunu belirtirseniz açıklama yapmaya çalışırım.
[COLOR="#0000CD"]YOLA ÇIKIP VARMAYAN,YOLDAN ÇIKIP VARAN YOKTUR.
[/COLOR]
[/COLOR]