Yorumları: 7,271
Konuları: 96
Ayrıca su üstü rapalalar var.9cm- 15 cm arasında.Biraz daha ağırdır bunlar ve levrek için kullanabilirsin.
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT]
![[Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930]](http://www.amatorbalikci.net/image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930)
[/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Yorumları: 675
Konuları: 91
LeVrEkCi yazdı:rıfat kıyıdan atçekde benimde pek bilgim yok ama gördüklerimi öğreniklerimi az çok yazmaya çalışayım..
birkere kesinlikle atçek spin kamışın 270 den aşağı olmasın ben 2 tane aldım ikisindende verim alamadım şimdi 270 alacağım,makine olarak şhimanonun spine uygun makineleri öneriliyor ki bende öyle bir makine aldım gerçekten iyi makine,misina olarak örgü misinayı tercih ediyorlar,rapala olarak bende denemeler yapıyorum daha hangisini atçek yapsam bilemiyorum.yalnız ozanla gittiğimiz gece avının sabahında ozanın at çek çalışmasını seyrettim önemli olan kamışın ucuna verilen aksiyonlarla rapalayı hareketler yaptırarak çekmek bunu yapan balığı varsa alıyor.rastgele.
teşekkürler nihat abi..
örgü misina için marka ve kalınlık sorsam??
drasty41 yazdı:eğer hafif sahteler kullanacaksanız atar değeri düşük kamış kullanmanız lazım 0-16 gibi sahtenizi sibirlinoylada uzağa atabilirsiniz ama hedef balık levrek'se uzağa atmaya gerek yok zaten rast gele...
teşekkürler.
ufuktan26 yazdı:Rıfat kardeşim, at-çek avcılığını iki şekilde düşünmek gerekiyor.
1.Kıyıdan hafif rapalalarla ki senin bahsettiğin rapallar bunlar. Levrek v.b avlamak için özellikle çırpıntılı sularda bu rapalaları tek başına kullanabilirsin.Zaten atacağın mesafe 20 metre civarı olacaktır.Daha uzağa gitmesine gerek yok.Levrek de kıyıya yakın yerde atlar rapalaya.
Bu av şeklinde kullanacağın kamışlar ise parçalı spin kamışlar olmalı.Bu kamışlar da rapalaların ağırlığına göre atarı seçilmiş kamışlar olmalı.Uzunluğu ise 1.80metre ile 2.40 metre arası olur.Benim kullandığım 1.80 uzunluğunda iki parçalı.Oldukça memnunum ama az daha uzun olabilirdi.Özellikle önde takoz veya zargana topu kullanarak slikon sahte ile yapılan at çeklerde 1.80 kısa kalıyor.2.10 yada 2.40 seç bence.
2. Boğazda rapala ile avlanmak istiyorsan eğer o zaman iş değişir.Boğazda ana bedende klipsli kurşun( 100gr-200gr ) ve devamına iki kulaç kadar sonra rapala.İşte bu şekilde Boğazda rapalayı özellikle lüfer ve çinekop için kullanabilirsin.Tabi ki surf kamış 4 metre-4.50 metre uzunluğunda olacak.Atarı da100-250 gr arası olmalı. Senin boyun kısa değil sanırım.Sana 4 yada 4.50 surf kamış yakışır.
Şu anda ilk aklıma gelenler bunlar.Ustalardan bilgiler gelecektir.
Rastgele 

teşekkürler.hem muhtelif kıyılardan hem boğazdan denemeler yapmak istiyorum..
Yorumları: 3,283
Konuları: 164
rıfat kardeşim bende lineaeffe rapıd spin 240 var,üzerindede okuma flamef-30 takılı..makinayada 0.10mm powerlıne dynema sardım.çok memnunum..30-40 mt mesafeye atıyorum.rapala konusundada iyi bir araştırma yap...ben de her çeşit var..kıyıdan levrek avcılığını yapma imkanımız pek yok meralarımız da balık yok çünki..iş yapan rapalaların listeleri mevcut internette..rastgele kardeşim..
BALIK and OZAN yazdı:rıfat kardeşim bende lineaeffe rapıd spin 240 var,üzerindede okuma flamef-30 takılı..makinayada 0.10mm powerlıne dynema sardım.çok memnunum..30-40 mt mesafeye atıyorum.rapala konusundada iyi bir araştırma yap...ben de her çeşit var..kıyıdan levrek avcılığını yapma imkanımız pek yok meralarımız da balık yok çünki..iş yapan rapalaların listeleri mevcut internette..rastgele kardeşim..
teşekkürler ozan.önerdiğin malzemeleri internetten araştırıcam.
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
Ufuk hocam yeterli açıklamalarda bulunmuş sanırım, kolay gelsin..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]