4.10 metre ahşap tekne aldım.motoru yok.
gayet uygun fiyata 6 beygir dıştan takma motor buldum.1990 model.(600-650 ytl ye alabileceğimi düşünüyorum.)ilk teknem olması ve acemiliği attıktan sonra satıp eğer ilgim devam ederse daha iyi bişey alma düşüncesi ile ekonomik olsun istediğim için 6 beygiri düşünüyorum.
6 beygirlik dıştan takma johnson motor 4.10 luk ahşap tekneyi idare eder mi?yoksa 1500- 2000 ytl yi gözden çıkartıp 9.9 almam şart mı?tecrübesi olanlar fikir verirse memnun olurum.şimdiden teşekkürler.
saygılar...
"Ey Türk;
Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, senin ilini ve töreni kim bozabilir. Titre ve kendine dön." BİLGE KAĞAN
alper hocam benim 6 hp ile 4 metrelik fiberde zorluk çekiyorum eger durgun havada kullanırsanız pek sorun olmaz ama biraz dalgalı havada zorluk çekersiniz ve motor çok zorlanacagından fazla yıpranır.
genelde 6 hp lik ufak motorlar çok yorulmuş olurlar ama fiatta iyiymiş uzun şaft olmasına dikkat edin ve mümkünse 8 yada 9.9 hp almaya çalışın yada sadece çok durgun havalarda avlanmaya gayret gösterin.
hayırlı olsun kazasız belasız avlar dilerim rastgele.
birde mümkünse teknenin resmini koyarsanız daha çok yardımcı olabiliriz.
teşekkürler nihat kardeş.
öyle açılarak bi avcılık yapacağımızı düşünmüyorum.kıyı kıyı takılırız herhalde.eğer 6 beygirle bu iş olmayacaksa bi arkadaşta 1998 model 9.9 yamaha var.olmazsa ona asılacağım.
6 beygiri düşünemin sebebi tekne motor ikilisi bana çok uygun fiyata malolmuş olacak terfi ederken zarar etmeden rahat bi şekilde satabilirim diye düşünüyorum.
"Ey Türk;
Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, senin ilini ve töreni kim bozabilir. Titre ve kendine dön." BİLGE KAĞAN
aydın elin alışana kadar seni idare eder şimdilik ama hız aramıcan çünkü yapamazsın .zaten bu havalarda kullanamazsın, zaten değişirsin bile daha büyüğüne yine de sen bilirsin,idareten böyle git derim ben. hayırlı olsun
alperturk yazdı:teşekkürler nihat kardeş.
öyle açılarak bi avcılık yapacağımızı düşünmüyorum.kıyı kıyı takılırız herhalde.eğer 6 beygirle bu iş olmayacaksa bi arkadaşta 1998 model 9.9 yamaha var.olmazsa ona asılacağım.
6 beygiri düşünemin sebebi tekne motor ikilisi bana çok uygun fiyata malolmuş olacak terfi ederken zarar etmeden rahat bi şekilde satabilirim diye düşünüyorum.
tekneniz hayırlı olsun, ahşap tekne olduğu için 6 beygir yetmez.. bence 10 hp gücünde bir motor işinizi görecektir, önce kıyı kıyı başlar bu işler sonra hadi şuraya gidelim olur dikkatli olun
yalova tatar yazdı:aydın elin alışana kadar seni idare eder şimdilik ama hız aramıcan çünkü yapamazsın .zaten bu havalarda kullanamazsın, zaten değişirsin bile daha büyüğüne yine de sen bilirsin,idareten böyle git derim ben. hayırlı olsun
erden ağabey.değerlendireceğim artık.hayrlısı olur inşaallah.
"Ey Türk;