Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Palamut yardimi
Merhaba Dostlar 76Malumunuz Palamut başladı daha önce hiç palamut takımı yapmadım burdan ve netten araştırdığım bilgilerde kafamı karıştırdıHibu konu hakkında yardım ederseniz sevinirimSmile
Bazı yazılarda 5 numara iğne diyor bazı yerlerdede 9-10 no iğne..ebatlarının arası hayli açık sizce hangisi daha uygun olur.Örnek olarak bir yazıyı kopyaladım

(Palamutlar vonoz (yavru-çingene palamutu) halinde iken çaparinin bedeni 0.70-0.80mm misinadan yapılır. Köstekler 0.40-0.45mm misinadır. Köstekler iğne boyu hariç 25cm olmalıdır. Balık lava (çok bol) olduğu zamanlarda kolaylık için 15cm kısa köstek kullanılır. İğneler 9-10 numara beyaz kalaylı iğnedir. İğnelere beyaz martı tüyü veya kırmızı horoz boyun tüyleri bağlanır. Köstekler bedene kazık bağı ile bağlanır. Bedene dizilen kösteklerin açıklığı, bir köstek boyundan iğne boyu dahil 2-3cm daha uzundur. Köstekler en az 25 en çok 100 adet olarak donatılır.
Palamutlar normal hale gelince çapariyi daha sağlam bir hale getirmek lazımdır. Bunun için beden 0.80-.1.00mm misinadan yapılır. Köstekler 0.50mm misinadan yapılır, İğne beyaz kalaylı 8 numara iğnedir. Tüyleri martı, kaz, kırmızı-beyaz horoz boyun tüyüdür. Köstekler bedene iğne dahil bir köstek boyu aralıklarla donatılırlar. Köstekler en az 25 en çok 75 adet olarak donatılırlar.)

Yazıda yazılı olan 0.40-0.45 mm köstek için 9-10 numara iğneye pek aklım yatmadıda

Ben kıyıdan atacağım onuda dip nor olarak yazayım dedim.
Sevgiler SaygılarSmile
dagistan yazdı:Merhaba Dostlar 76Malumunuz Palamut başladı daha önce hiç palamut takımı yapmadım burdan ve netten araştırdığım bilgilerde kafamı karıştırdıHibu konu hakkında yardım ederseniz sevinirimSmile
Bazı yazılarda 5 numara iğne diyor bazı yerlerdede 9-10 no iğne..ebatlarının arası hayli açık sizce hangisi daha uygun olur.Örnek olarak bir yazıyı kopyaladım

(Palamutlar vonoz (yavru-çingene palamutu) halinde iken çaparinin bedeni 0.70-0.80mm misinadan yapılır. Köstekler 0.40-0.45mm misinadır. Köstekler iğne boyu hariç 25cm olmalıdır. Balık lava (çok bol) olduğu zamanlarda kolaylık için 15cm kısa köstek kullanılır. İğneler 9-10 numara beyaz kalaylı iğnedir. İğnelere beyaz martı tüyü veya kırmızı horoz boyun tüyleri bağlanır. Köstekler bedene kazık bağı ile bağlanır. Bedene dizilen kösteklerin açıklığı, bir köstek boyundan iğne boyu dahil 2-3cm daha uzundur. Köstekler en az 25 en çok 100 adet olarak donatılır.
Palamutlar normal hale gelince çapariyi daha sağlam bir hale getirmek lazımdır. Bunun için beden 0.80-.1.00mm misinadan yapılır. Köstekler 0.50mm misinadan yapılır, İğne beyaz kalaylı 8 numara iğnedir. Tüyleri martı, kaz, kırmızı-beyaz horoz boyun tüyüdür. Köstekler bedene iğne dahil bir köstek boyu aralıklarla donatılırlar. Köstekler en az 25 en çok 75 adet olarak donatılırlar.)

Yazıda yazılı olan 0.40-0.45 mm köstek için 9-10 numara iğneye pek aklım yatmadıda

Ben kıyıdan atacağım onuda dip nor olarak yazayım dedim.
Sevgiler SaygılarSmile
tekne ile av ile kıyıdan farklıdır,kıyıdan 5 li 7 li çapariler kullanılır veya rapalayada gelir.
Bul
Ben daha öncede bu konuda sormuştum yine soruyorum PALAMUT oralarda yeni mi başlııyorGulumse
Bul
ALTAYLI yazdı:Ben daha öncede bu konuda sormuştum yine soruyorum PALAMUT oralarda yeni mi başlııyorGulumse

bu ara boğazda tutulmaya başladı ercan abi.
Bul
ALTAYLI yazdı:Ben daha öncede bu konuda sormuştum yine soruyorum PALAMUT oralarda yeni mi başlııyorGulumse

Ercan abi dün Kanlıcada oldukça fazla tuttukları nı duydum
LeVrEkCi yazdı:bu ara boğazda tutulmaya başladı ercan abi.
Sular ne kadar farklı işte..Buralarda çoktan çekildi yeni akınlar bekliyoruz
Bul
LeVrEkCi yazdı:tekne ile av ile kıyıdan farklıdır,kıyıdan 5 li 7 li çapariler kullanılır veya rapalayada gelir.

İğne numaraları hakkında bir bilgin varmı,9-10 numara iğneler bana ufak geldide 5 numara sanki daha iyi olur gibime geldi
dagistan yazdı:İğne numaraları hakkında bir bilgin varmı,9-10 numara iğneler bana ufak geldide 5 numara sanki daha iyi olur gibime geldi

5 idealdir abi,ben palamuta takım yapmıyorum,hazır takım çantamda her daim bulunduruyorum.bayramdan sonra sabahları başlıyoruz tarabya sahillerinde olta atmaya inşallah.
Bul
Aydın abi burada anlatılanlar tekne için. Şuan iş yerinde değilim. Ama yarın işe gittiğimde senin için arşivimden palamutla ilgili detayları çıkarırım ortaya Gulumse Bence de 5 no idealdir.
Sazanları özledim...
Bul
LeVrEkCi yazdı:5 idealdir abi,ben palamuta takım yapmıyorum,hazır takım çantamda her daim bulunduruyorum.bayramdan sonra sabahları başlıyoruz tarabya sahillerinde olta atmaya inşallah.

Evet demekki doğru tahmin etmişim 5 numara hakkında.Teşekkürler Nihat,Bereketli avlar dilerim rastgele kardeşimAlkis

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Top 15 stats yardımı HK-18 3 979 19-11-2016, 20:03
Son Yorum: HK-18
  Boğaz için kamış + makine yardımı. Dumbass 16 3,909 20-05-2013, 20:04
Son Yorum: kaya balığı
  İstanbul Boğaz Yardımı... Gkmn34 15 2,191 31-10-2012, 09:53
Son Yorum: orhanekmekci
  Palamut çaparisi ata_berk 1 1,366 15-09-2012, 21:20
Son Yorum: bucalıfikret
  Avlak Yardımı ricky 9 2,014 10-09-2011, 18:12
Son Yorum: muhammed tr