Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bana antalyada tatlısu balıgı avlıcak yer soylermısınız
mrb ben yenı katıldım bana antalyada sazan avlaya bılıcek yerlerde yardımcı olurmusunuz ben burda 4 senedır oturuyorum ama kımse tatlı su balıgı avlıcak yer bılmıyo dereler var ama oralardada tatlısu kefal yavrulrı rahar durmuyo bana yardımcı olurmusunuz tsk
Bul
Antalya dan Kemer e giderken sarısu diye bir yer var (Büyük limanın az ötesi) orada az çok sazan var ama kefal daha çok var ekmek içi atınca sazan-kefal karışımı saldırıyor kefaller daha çok geliyor. Orada kiloluk kefaller yakalandığını gördüm(20 Ağustos 2006) sazanın büyüğünü görmedim sanıyorsam kefal daha çok olduğu için kefal ekmeği daha çabuk buluyor eğer yemini değiştirirsen yani kefalın yemediği yemi atarsan sanırım büyük sazan yakalanır (toprak solucanı,küspe vs.) sonuçları paylaşırsan sevinirim.Rastgele
Armağan 1966 Tekirdağ/Antalya
Bul
daha önce sormuştun yazmıştım ama belki görmemişsindir.
maxx kardeş;hoşgeldin aramıza.antalya merkezde bilmiyorum ama elmalı ilçesi yakınlarında sazan avlayabileceğin çok yer var.avlan gölünde iyi sazan avlarsın büyüklerinden-elmalıya 5 km.filan.elmalı da gömbe barajında hem sazan hem alabalık avlayabilirsin.
denizde avlanmak istersen yem olarak teke bulman çok kolay antalyada(doğu garajı civarında)canlı teke(karides) satılıyor.konyaaltı plajının limana doğru olan kısmında akarsu girişi var denize.ikisinin birleştiği yerde sabah 4 ile 6 arası levrek avlayabilirsin.tabiiki kimse yüzmüyorsa oralarda o saatlerde.rapala da atabilirsin.lara da karpuzkaldıranın yanında iskele var taştan.orada askerler izin veriyorlar avlanmana.orada teke ile melanur, kaya levreği kesin alırsın.
senin yerinde olsam sitemizde rauf bey var alanyalı onunla irtibata geçerim.alanyada sana yardımcı olabilir.oraları herkesten iyi o bilir.
Bul
antalyalı kardeşim ben alanyada oturuyorum deniz avcılığı yapıyorum ama bizim orada alarahan diye bir mevki var antalyadan gelirken manavgatı takriben 25 km gectikten sonra yeşil köye gelirken orada ana yoldan ayrılıyorsun biraz iceri 5km kadar girince orada ava giden bir avusturyalı arkadaşım her sene baya büyük zazan aldı yılan balığıda var bu sene gelmedi bir izmit li arkadaşım bu sene gitmiştioda 40-60 cmlık sazanlar aldı mısır ile akarsu olduğu icin göl sazanı gibi değilmiş kokmuyormuş benden bu kadar bir bilgi verebilirim tuzlu su deniz olsa daha fazla yardım edebilirdim.rastgele arkadaş.
MAXX KARDEŞİM ben merkezde oturuyorum nerde ne balık çıkar iyi bilirim. ama sazanı unut antalyada sazan yakalamak nerdeyse hayal oldu yaklaşık 4 senedir bir sazan bile tutamadım.
eskiden sarısu da 8kg.- 10kg. çok zazanSmile tutardım ama hayal oldu. zaten orada balık tutsan bile mazot kokusunda balığı yiyemiyosun.
sana tavsiyem aksu çayı nın denize döküldüğü yerin yaklaşık 100-150 mt. yukarısını(restourant ların yukarısı yani) ordan dene kefal çoktur ama. canlı kefal atarsan levreğin babasınıda tutabilirsinBig Grin solucan takarsan yılanın gıralını tutarsınSmile kefal için ekmek kullanıceksin. (daha önce annatığım gibi ekmeği dürüm yapceksin Smile )
ikinci bi yer kopak çayı denilen yer (aksu çayının 2km. kadar antalya tarafında) otellerin önünden geçen yoldan gidebilirsin. oradada bolca kefal ve yılan balığı tutarsın sazan nadiren çıkar. şanslıysan bi sazan tutabilirsinSmile
bide düden çayı var halk arasında (cırnık çayı) diye geçer. işte bi rivayete göre sazanın babası orda yaşarmış. ehuehu şanslıysan baba sazanı tutabilirsin. ama orda halk arasında çiçek denilen bir tür balık yaşar bunlar parmak büyüklüğünü geçmes ve yemini anında tarumar ederler. eğer yemin 2dk. dayanabilirse bir siloz(halk arasındaki ismi). ve sazan yakalıyabilirsinnSmile
canlı çiçek kullanırsan alabalık tutabilirsin ( aramızda kalsın alabalığın babasıda orda yaşar)

ve ayrıca bana özel mesajda solucan nerden bulabilim diye yazmışsın muheheh sokaklarda dolaşırsan bol bol solucana rastlarsınBig GrinBig Grin
tabiki gene bir şaka bombası patlattım, evet itiraf ediyorum yukardaki bi bombaydı muheheh!
gerçeği nemli yerleri bir karış kadar kazarsan solucana bulabilirsin. (nemli ve rutubetli yerler olmalı)

şimdilik bu kadarrSmile
Bul
bi şey daha solim napacaksın tatlı suyu denize git balığın has ı orda yaşar ( üzerinde has balık diye yazması lazım yoksa tutma)
bir kaç yer tarif edim sana:
1). kemer yolunun liman dan itibaren ikinci tünelin sonuna kadar olan kayalık yerler. kafal başta olmak üzere grida, sinarit, kuzu(akya), nadiren levrek,yalandırma(halk arasındaki ismi)kuzu cinsi bi balık,müren,çipura,mırmır vede kalamar tutabilirsin.
ama bunların; her birine ayrı ayrı özel yöntemler gerekir
sokar. ve edreneke denilen balığa dikkat. nadiren bunlarda çıkar ( eğer balığı tanımıyorsan hemen içabına abakıverBig Grin
2). sonra konyaaltı sahili: burdada gene kefal başta olmak üzere. nadiren akya mevsiminde bolca levrek. bol miktarda mırmır. Gene bol miktarda sokar(dikeni zehirli olsa bile lezzetli bi balıktır) çıkar. kurnazca avlıyabilirsen milanür de bol miktarda bulunur.
3). yat limamnından şelalenin aktığı yere kadar olan( lara) kayalık kısım: Burdanda bol miktarda sokar ( laf aramızda sokarın babasıda bu bölgede yaşarBig Grin) 700 gr.a kadar sokar yakaladığım oldu bu bölgede. çipura, milanür bol miktarda müren, akya ve girida(dalgıçlardan atra kalanları tutabiliriz) bu bölgede bilinçsizce bir çok kişi daklarak avlanıyor Sad vede birçok adını sayamadığım balığı burda bulabilirsin.
4). aksu çayını denize döküldüğü yer: burda gene bol miktarda kefal, ve mırmır, mevsiminde bol miktarda levrek bulabilirsin(mırmırın babasıda burda yaşarSmile ) benim tuttuğum en büyük mırmırları hep burdan çıkardım 200-300 gr. arası
evett şimdilik bu kadar bb
Bul
maxx aramıza hoşgeldin o taraftan arkadaşlar sana yardımcı oluyorlar tatlı sudada denizdede bol avlar rastgele74
Bul
haydut bekle geliyorum.geçen yıl çipura aradım ama bulamamıştım antalyada.
Bul
ozoca51 burada ben bir kere cıpra tuttum oda paraketeye takımıştı bu bölgede cıprayı unun yok gibi bi şey balık haneyi sık sık ziyaret ederim tutulan balıkları ve hangi balığın oralara geldiğini en güzel orada tespit edebilirsiniz alanyada daha balıkcıların cıpra getirdiğini görmedim.
rauf kardeşime katılıyorum. çipura hakikaten çok az çıkıyor. tesbitleri doğrudurSmile
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bu balığı tanıyan var mı? fecran 32 7,926 18-01-2010, 13:46
Son Yorum: cuckoo33
  antalyada mamun,boru kurdu,sülünez.? ANTALYALI07 19 8,491 26-07-2007, 17:00
Son Yorum: bucalı
  yayın balığı makrol 15 4,006 17-01-2007, 12:02
Son Yorum: avcıhakan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi