Uzun zamandır yazamadım işlerimden dolayı.. Bir kaç defa balığa gittim ama pek verim alamadığımı söyleyebilirim.. bugunlerde hep aşırı rüzgarlı hava.. Bir kaç zargana, 2-3 mırmır ve bir de adını bilmediğim şu aşağıdaki balıklardan bir kaç tane.. Buradakiler, yani Kıbrıs'takiler "litsa" gibi birşey diyorlar..
Ayrıca bir sorum olacak, makaralı oltayı tam sallayıp attıktan hemen sonra misinam kopuyor.. bakıyorum oltaya takılacak birşey yok ekte yok.. 3 zargana topum denize gitti.. anlayabilmiş değilim.. şak!! diye birses geliyor, sonra havada uçan şamandırayı görüyorum.. Sizce neden olabilir.. oltayı kullandıktan sonra toplarken ayrıca bir temizlik mi yapmam gerek.. misinayı tatlı su ile yıkamak gibi?
Bu balığı bilse bilse akdenizde avlanan dostlar bilir.O konuya yardımcı olamıycam fakat zargana topunun uçup gitmesine neden olarak anlattığın durum haricinde birtek şey aklıma geliyor.O da misinan.Bence misinan ince geliyor.Bana göre öyle.belki başka nedenleri de olabilir.Onları da değerli dostlar söler herhalde.Saygılar.
Yada makinanı bi sök yağla.Belki o biranda gelen çekme kuvvetine dayanamıyor olabilir.Makinalarda başkıca sorun belirli bir süre sonra yağlamamak oluyor çünkü.Bir fikir daha vereyim sana.Makinanın dönüş fren ayarı vardır.Buna başka bişeyde diyolardır ama ben fren tertibatı diyorum.O fren tertibatı çok sıkı olabilir.Bude demin vermiş olduğum örnekteki gibi çekim kuvvetini birden veremeyerek kopmalara neden olabilir.
fatihim balığı bende bilmiyorum birinncisi misina kötü olma ihtimali çok fazla ikincisi her av dönüşünde tatlısu ile misinaları yıkamanı tavsiye ederim temizlemessen tuzlu su maaf ediyo takımı
fatih bende o tarafın balığından anlamam ama bu balık kuzu baıgına benziyor tam bilgiler gelir bizde öğreniriz 1-2 gün içinde.
kopma olayına gelince ben tekne avcısıyım 1-2 senedirde kamışla kıyıdan avlanmaya başladım benim anladığım misinan zayıf olabilir,çürümüş olabilir,makinenin çatalı yanlış yöne açıyor olabilirsin,misinayı yanlış zamanda yani geç bırakıyor olabilirsin.bu konudada işi çok iyi bilen arkadaşlardan cevaplar gelecektir.
bu arada makinenin e misinanın resim ve özelliklerini bildirir yada resim gönderirsen daha yardımcı olunabilinir.kolay gelsin rastgele.
Uzun zamandır yazamadım işlerimden dolayı.. Bir kaç defa balığa gittim ama pek verim alamadığımı söyleyebilirim.. bugunlerde hep aşırı rüzgarlı hava.. Bir kaç zargana, 2-3 mırmır ve bir de adını bilmediğim şu aşağıdaki balıklardan bir kaç tane.. Buradakiler, yani Kıbrıs'takiler "litsa" gibi birşey diyorlar..
Ayrıca bir sorum olacak, makaralı oltayı tam sallayıp attıktan hemen sonra misinam kopuyor.. bakıyorum oltaya takılacak birşey yok ekte yok.. 3 zargana topum denize gitti.. anlayabilmiş değilim.. şak!! diye birses geliyor, sonra havada uçan şamandırayı görüyorum.. Sizce neden olabilir.. oltayı kullandıktan sonra toplarken ayrıca bir temizlik mi yapmam gerek.. misinayı tatlı su ile yıkamak gibi?
fatih atarken misinanın kopması bir misinanın zayıf olması ,ikincisi ataken misinan kamışın uç noktasına dolanması,üçüncüsü atarken makinanın telinin kapanması,dört zamanında misinayı elinden bırakamama.