Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
çuçun balık yemi
bizim burada deniz balıkçılığında kullandığımız yemlerden (özellikle kış aylarında) biri de "çuçun". çok sağlam bir yem. makasla ya da bıçakla dilim dilim kesip iğneye geçiriyoruz. o kadar. genellikle karagöz, mercan, mırmır avlarında iyi sonuç veriyor. bazen de levrek ve melanur avında yarıdan yesip ya da tamamını iğneden misinaya kadar takıyoruz.Türkiye'de bu yemden var mı, bilmiyorum. Bu yeme yunanistan'da "mana" da dediklerini biliyorum.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC]
önce denizlerimizi temiz tutalım, sonra da balık...
Bul
bu ne qbi bu bitki mi solucan gibi bişey mi
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul
Ben böyle bir yem kullanmadım Hakan nerede yaşar,niçin yaz değilde kışın kullanıyorsunuz.
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Ben böyle bir yem kullanmadım Hakan nerede yaşar,niçin yaz değilde kışın kullanıyorsunuz.

orhan abi, kumluk denizlerde yaşadığını biliyorum, sulünez gibi kumla besleniyor. bildiklerim bunlar. çünkü biz bu yemi satın alıyoruz. tanesi 1,5 €.
kış aylarında kullanmamın sebebi bu yemin diğer yemlerden daha dayanıklı olmasıdır. sert bir yem. ayrıca soğuk suda daha da sertleşiyor. balık kolay kolay yemi iğneden çalamıyor. tabii yaz aylarında da bu yemle avlandığım oluyor, ama bugüne kadar pek verim aldığımı söyleyemem. sonuçta yem yemdir.
[SIGPIC][/SIGPIC]
önce denizlerimizi temiz tutalım, sonra da balık...
Bul
ilginç ilk defa görüyorum .
Bul
naxos 5 yazdı:orhan abi, kumluk denizlerde yaşadığını biliyorum, sulünez gibi kumla besleniyor. bildiklerim bunlar. çünkü biz bu yemi satın alıyoruz. tanesi 1,5 €.
kış aylarında kullanmamın sebebi bu yemin diğer yemlerden daha dayanıklı olmasıdır. sert bir yem. ayrıca soğuk suda daha da sertleşiyor. balık kolay kolay yemi iğneden çalamıyor. tabii yaz aylarında da bu yemle avlandığım oluyor, ama bugüne kadar pek verim aldığımı söyleyemem. sonuçta yem yemdir.
Parası oldukca pahalıymışNayirolamazo fotoda servet yatıyo desene.Bobo paylaşım için teşekkürler,rasgele.
Bornova - izmir
Bul
evet solucan tipinde bir hayvan bende ilk defa gördüm..parasıda yakıyor ortalığı takabiliyosan tak oltayaSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
baya ilginc bir sey bizim buralardada yok bu yemden. tanesi 1.5 euro baya pahali
1980 Sirinyer Izmir
Bul
İlginç bir tipi var, bende ilk defa gördüm. Üstdeki resim canlı hali heralde, uç tarafında fosfor gibi bir parlaklığı var gördüğüm kadarıyla. Bu yem canlı olarak kullanılsa heralde daha verimli olur.

Paylaşım için teşekkürler, sayenizde yeni şeyler öğrendik.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
1.5€ ya baya pahalı bi yem balığın dilinde konuşan yem gibi bi şey galiba bu (şşşşt balık gel bakiim buraya bak şu kaba etimden bi ıssır bakiim baaaak yumuşacık)Happy
Şaka bi yana hakan hocam bunu akdeniz kıyısı boyunca hiçbir sahilde görmedim ama
koray1110 adlı üyemizin bir forumda yazdığı bir kurt hakkındaki yazısı şöyleydi;

Yılan balığının vurmadğı yemi buldum denizle tatlı suyun birleştiği yerlerde derenin denize döküldüğü yerlerde balçıktan kurt çıkardık boru kurdunun kılıfsızı kırmızı kahverengi var.Bizede sürekli balık avladığımız yerde yatıp kalkan balıkçı söyledi.aslında mamun için uğraşıyorduk.daha sonra 4 Değişik takımla denedik yılan balığı vurmuyor ama bir tane levrek 1 kg.yakın 7 mırmır tuttuk.Özellikle çok çalkantı olduğu zaman özellikle levrek hiç dayanamıyormuş.Saygılar herkese selam fotoğraf çektim ama göndermeyi öğrenmem lazım .

böyle değişik bir yemden bizi haber ettiğin için teşekkürler hakan hocam.
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Cucun`un toplanmasi ve korunmasi Albatros-gr 17 7,003 03-10-2016, 21:26
Son Yorum: eduar1984
  antalya kiyi balik avi icin yem onerisi mustafasvndi 5 3,539 02-11-2014, 23:32
Son Yorum: bucalıfikret
  tatlı su icin Ufak balık canlı RastGele 3 2,256 26-02-2010, 12:15
Son Yorum: RastGele
  çuçun 2 naxos 5 8 2,323 26-11-2008, 16:39
Son Yorum: balıkcı uğur
  Balık yem çizelgesi H.A.R.U.N 24 6,824 11-11-2007, 02:07
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Her türlü canlı balık yemi temin edilir. taner_10 2 2,635 05-09-2007, 08:23
Son Yorum: SerenaY66
  kuzu yemi zabhas 4 2,526 06-08-2007, 16:46
Son Yorum: zabhas
  Canlı yemi uzun süre muhafaza etmek Lakerda 19 3,824 11-06-2007, 17:57