Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamsİ buĞlama kayinvalİdemİn usulÜnde
#1
Malzemeler:-4 kişilik
*1,5 kilo Hamsi (orta kılçıkları alınmış temizlenmiş)
*3 adet orta büyüklükte patates
*2 adet orta büyüklükte kuru soğan
*2 adet orta büyüklükte domates
*3 adet taze yeşil soğan
*1 adet orta boy havuç
*yarım demet maydonoz
*2 adet limon
*1 adet portakal varsa
*1 adet defne yaprağı
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
Yapılışı

*1,5 kilo hamsiyi derin bir kapta 1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biberle marina edip kenara bırakın.
Patatesleri yarım ay şeklinde halka halka doğrayın ve yayvan tencereye yada fırın tepsine alta gelecek şekilde dizin.Üzerine piyas şeklinde doğradığınız kuru soğanları ilave edin.Küp şeklinde doğradığınız havuç ve domatesleri,ince kıyılmış taze yeşil soğan ve yarım demet maydonozla beraber kuru soğanların üzerine yayın.Tüm bu alt alta gelen sebze malzemelerinin üzerine 1 çay kaşığı tuzu serpin.
Marina ettiğiniz hamsileri sırtları yukarı bakacak şekilde sebze malzemelerinin üzerine sırayla dizin.1 adet limon yada varsa portakal (çok iyi olur)suyunu sıkıp bu malzemelerin üzerine gezdirerek dökün.Kalan 1 adet limonu halka şeklinde doğrayıp hamsilerin üzerine dizin.1 çay kaşıyı tatlı kırmızı toz biberi ve 1 adet defne yaprağını ekleğin.1 su bardağı su ilave edip(tepsinin yada tencerenin kenarından) üzerini alm.folya ile kapatıp 170 derecede 50dk.pişirin.Sebzelerimiz pişmiş ise buğlamanız hazır demektir.Yanına nefis bir havuç ve yeşillik salatası ile sıcak sıcak servis yapın...Bu hamsi buğlama trabzon usulü kayınvalidemin yaptığı ve parmaklarımızı yediğimiz buğlamadır.Umarım sizde beğenirsiniz...

AFİYET OLSUNGulumse
Bul
Cevapla
#2
Daha önce hiç yapmadığım değişik bir tarif. hamsi zamanı mutlaka deniyeceğim.Paylaşım için teşekkürler.Alkis
Bul
Cevapla
#3
Genelde hamsi buğlama sade yapılır.Limon suyu ve zeytin yağ ile.Ama bu gerçekten muhteşem.Ben artık hamsi buğlamayı bu şekilde pişiriyorum.Birde pirinçli bol maydonoz ve dereotlu şekiliNde yapılanı var.Onuda daha sonra yazacağım.Gerçekten hamsi zamanı denemeni tavsiye ederim....Gulumse
Bul
Cevapla
#4
bizlerin yaptığı buğulamadan biraz daha fazla malzeme katılmış hamsi zamanı mutlaka denemem lazım teşekkürlerAlkisAlkisRose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Cevapla
#5
guzel tarıf olmus bır karedenızlı olarak begendım valla paylasıma tesekkurler.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Cevapla
#6
Nuran hanım elinize sağlık, paylaşım için teşekkürler..Alkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Cevapla
#7
nuran hanım çok güzel bir tarif olmuş,ellerinize sağlık.paylaşım için teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Cevapla
#8
nuran hanım elinize sağlık tarif biraz eksik olmuş ama(şaka resim yok ya )emeğinize sağlık paylaşım içinAlkisAffet
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET
**********


[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Cevapla
#9
iyi tarif mutlaka denemek lazım tarif için teşekkürlerAlkis
Bul
Cevapla
#10
Nuran Hanım Tarif çok güzel ellerinize sağlık. Bizde bir karadenizli olarak bu tür hamsi yemeklerini çok yaparız. İnşallah foto lu tarifleride görürüz. Paylaşım için teşekkürler.
BENİM İÇİN "EN BÜYÜK BALIK; HENÜZ TUTACAĞIM BALIKTIR"...................1967 DÜZCE[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Lekarda-hamsi tuzlama-ev tuzlamasi ve çiroz sirenia 17 18,369 06-08-2014, 17:23
Son Yorum: orhanekmekci
  Hamsi diblesi-yemede yaninda yat:)))))) sirenia 9 2,465 25-10-2011, 09:52
Son Yorum: Uzun_ahmet

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi