12-08-2008, 17:19
Malzemeler:-4 kişilik
*1,5 kilo Hamsi (orta kılçıkları alınmış temizlenmiş)
*3 adet orta büyüklükte patates
*2 adet orta büyüklükte kuru soğan
*2 adet orta büyüklükte domates
*3 adet taze yeşil soğan
*1 adet orta boy havuç
*yarım demet maydonoz
*2 adet limon
*1 adet portakal varsa
*1 adet defne yaprağı
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
Yapılışı
*1,5 kilo hamsiyi derin bir kapta 1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biberle marina edip kenara bırakın.
Patatesleri yarım ay şeklinde halka halka doğrayın ve yayvan tencereye yada fırın tepsine alta gelecek şekilde dizin.Üzerine piyas şeklinde doğradığınız kuru soğanları ilave edin.Küp şeklinde doğradığınız havuç ve domatesleri,ince kıyılmış taze yeşil soğan ve yarım demet maydonozla beraber kuru soğanların üzerine yayın.Tüm bu alt alta gelen sebze malzemelerinin üzerine 1 çay kaşığı tuzu serpin.
Marina ettiğiniz hamsileri sırtları yukarı bakacak şekilde sebze malzemelerinin üzerine sırayla dizin.1 adet limon yada varsa portakal (çok iyi olur)suyunu sıkıp bu malzemelerin üzerine gezdirerek dökün.Kalan 1 adet limonu halka şeklinde doğrayıp hamsilerin üzerine dizin.1 çay kaşıyı tatlı kırmızı toz biberi ve 1 adet defne yaprağını ekleğin.1 su bardağı su ilave edip(tepsinin yada tencerenin kenarından) üzerini alm.folya ile kapatıp 170 derecede 50dk.pişirin.Sebzelerimiz pişmiş ise buğlamanız hazır demektir.Yanına nefis bir havuç ve yeşillik salatası ile sıcak sıcak servis yapın...Bu hamsi buğlama trabzon usulü kayınvalidemin yaptığı ve parmaklarımızı yediğimiz buğlamadır.Umarım sizde beğenirsiniz...
AFİYET OLSUN
*1,5 kilo Hamsi (orta kılçıkları alınmış temizlenmiş)
*3 adet orta büyüklükte patates
*2 adet orta büyüklükte kuru soğan
*2 adet orta büyüklükte domates
*3 adet taze yeşil soğan
*1 adet orta boy havuç
*yarım demet maydonoz
*2 adet limon
*1 adet portakal varsa
*1 adet defne yaprağı
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
Yapılışı
*1,5 kilo hamsiyi derin bir kapta 1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biberle marina edip kenara bırakın.
Patatesleri yarım ay şeklinde halka halka doğrayın ve yayvan tencereye yada fırın tepsine alta gelecek şekilde dizin.Üzerine piyas şeklinde doğradığınız kuru soğanları ilave edin.Küp şeklinde doğradığınız havuç ve domatesleri,ince kıyılmış taze yeşil soğan ve yarım demet maydonozla beraber kuru soğanların üzerine yayın.Tüm bu alt alta gelen sebze malzemelerinin üzerine 1 çay kaşığı tuzu serpin.
Marina ettiğiniz hamsileri sırtları yukarı bakacak şekilde sebze malzemelerinin üzerine sırayla dizin.1 adet limon yada varsa portakal (çok iyi olur)suyunu sıkıp bu malzemelerin üzerine gezdirerek dökün.Kalan 1 adet limonu halka şeklinde doğrayıp hamsilerin üzerine dizin.1 çay kaşıyı tatlı kırmızı toz biberi ve 1 adet defne yaprağını ekleğin.1 su bardağı su ilave edip(tepsinin yada tencerenin kenarından) üzerini alm.folya ile kapatıp 170 derecede 50dk.pişirin.Sebzelerimiz pişmiş ise buğlamanız hazır demektir.Yanına nefis bir havuç ve yeşillik salatası ile sıcak sıcak servis yapın...Bu hamsi buğlama trabzon usulü kayınvalidemin yaptığı ve parmaklarımızı yediğimiz buğlamadır.Umarım sizde beğenirsiniz...
AFİYET OLSUN
