Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 Mayıs 2008 ulubat gölü gölyazı turna avımız
4 öğretmen arkadaş olarak 2 mayıs cuma gününden hazırlıklarımızı tamamladık.cumartesi sabahı saat 7.00 da migrosun önünde buluşmak üzere anlaştık.çoktandır beklediğimiz bir av olduğu için heyecanlıydık.tuttuğumuz balıkları ne yapacağımız konusunda bile plan yapılmıştı.
arkadaşımız gökhan daha önceden gölyazı köyüne defalarca fotoğraf çekimi için gitttiğinden oradan süleyman isimli ,köyün yerlisi birisiyle ahbablığı vardı.akşamdan süleymanla konuşulmuştu.onun teknesiyle açılacaktık.o turna olan yerleri de iyi biliyordu ki kesinlikle dolu dolu döneceğğimizden emindik.
takım olarak kamış ve makaralar,bir çok rapala ve silikon sahte yanında en çok önerisi olan 1 numaralı klasik turna kaşıklarımız da hazırdı.
saat 8.30 civarı gölyazı köyüne vardık.gerçekten çok güzel bir yerdi.gölün kenarında bir çay bahçesinde süleymanla buluştuk.
süleyman 27 yaşında gerçekten çok efendi bir genç.5.50 m lik teknesiyle gölde balıkçılık yaparak geçimini sağlıyor.
gölde 1 günlük tekne turu için 100 ytl istendiğini duymuştuk.biz süleyman ile 50 ytl ye akşamdan anlaşmıştık.
simit ve çay faslından sonra göle açıldık.hava akşamki yağmurdan sonra gerçekten çok güzeldir.kaşıkla avcılığa da uygun olduğunu düşünüyorduk.
nihayet tekne yüksek sazların arasından süzülerek sazların arasında geniş bir boşluğa ulaştı.tam turna için uygun bir yer olduğunuz düşündük ve kaşıkları sallamaya başladık.
saat 12.30 civarı olduğunda bizim kaşık rapala silikon gibi denemediğimiz sahte türü kalmamasına rağmen en ufak bir vuruş alamadık.daha sonra o yerden ayrılıp farklı yerlere gitmeye karar verdik.tekneyle kıyıları dolaşarak sazlık diplerine doğru kaşık atmaya devam ettik.kıyıların büyük bir bölümü ağlarla kaplıydı.boş bulduğumuz yerlere kaşık salladık.fakat nafile...
saat 3 olduğunda artık turnadan umudumuzu kestik.kıyıya dönmeye karar verdik.
bu arada bol bol kendimizle dalga geçtik.
kıyıda hemen mezat yerine koştuk.satılık 3 tane turna ve 1 tane sazan kalmıştı.onları satın aldık.pişirtmek üzere bir balık lokantasına verdik salatamız vs.hazırlandıktan sonra afiyetle satın aldığımız balıkları yedik.
turnalar lezzetliydifakat sazanda çamur kokusu vardı açıkçası.onlar da büyük bir bölümüyle kedilere nasip oldu.
bu arada süleyman kendisini çok mahcup hissediyor balık yakalayamadığımız için kendini suçlu hissediyordu. bol bol onu teselli etmeye çalıştık.ücreti almak istemedi.fakat ısrar ederek verdik.kendisinden fazlasıyla memnunduk.
turnayı yakalayamamıza değişik mazeretler bulduk.suyun fazlalığı.turnaların sazlıkta yiyecek bulabilmeleri.dışarıya çıkmadıkları vs. vs. vs. ama asla kendi balıkçılığmıza toz kondurmadık...
süleyman la daha sonra turnanın bol olduğu zamanda bize haber vermesi konusunda anlaşarak vedalaştık.
rahat bir yolculuktan sonra yalo vaya ulaştık.
çok güzel ve eğlenceli bir gün geçirmiştik.ve bütün stresimizi atmıştık.yani asıl amacımıza uşmıştık.onun için hepimiz mutluyduk...

KISSADAN HİSSE:ASLA DEREYİ GÖRMEDEN PAÇALARI SIVAMAYIN!Gulumse
Hepinize iyi avlar dilerim.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

"Ey Türk;
Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, senin ilini ve töreni kim bozabilir. Titre ve kendine dön." BİLGE KAĞAN
Bul
hocam güzel rapor olmuş iyide zaman geçirmişsiniz resimleride sabırsızlıkla bekliyoruzRose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
aydın güzel olmuşta balıkta olsaymış keşke.muhabbet ortamı güzel olmuş .boşaltmışsınız kafaları biraz.
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
olsun be hakket dediştim ya oarada bulunmak ama yorulmak ama üzülmek maksat oarada olmak manzara dee hava dee stres atmak de bi şeylerden kaçmak dee kafa dinlemek de sessizlik de alabıldiğince muhabbet de bağırmak yuksek sesle bağırmak dee aslında bazen balıkda bahane biz bunun farkında değiliz ama gerçekten böyle diye düşünüyom
BEKİR SARI
İST/ALİBEYKÖY
1969
Bul
sağlık olsun, bir dahaki sefere inş. en azından temiz hava aldınız
Bul
aydın çok güzel bir macera olmuş.eliniz boş dönsenizde bu avcılğın tatlı yanlarından biridir.balık satın almanızda tuzu biberi derlerya aynen öyle olmuş.ama ben bir şeye takıldım.turna yanında birde sazandan bahsetmişsin..bunu nasıl avlıyorlar hâlâ anlamış değilim.Ankarada da son 2-3 haftadır.pazarda sazan satan birisi var.gerçi bu adam yıllardır satıyor.ama yasak sezonda nasıl iş çeviriyorlar anlamak zor.bir keresinde sormuştum.gölü kiralayıp istedikleri zaman tutup sattıklarını söylemişlerdi.bu ür ticaret yapanlara sadece yazıklar olsun diyorum.bunu hep yapıyorlar.
tekrar rastgele.inşallah bi dahakine oltanız boş olmaz derim.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Aydın hocam güzel rapor için teşekkürler. Zevkle okudum elinize sağlık. Turnaları da alsaymışsınız iş tamam olacakmış gerçi şu anda da yarım sayılmaz süper bir gün geçirmişsiniz. En kötü gününüz boyle olsun, tekrar teşekkürler. Av raporlarınızın ve katılımlarınızın devamını bekleriz.
GURHAN
KARAGÖZ AVCISI Smile
Ne mutlu iyilerden olanlara
Bul
SerenaY66 yazdı:aydın çok güzel bir macera olmuş.eliniz boş dönsenizde bu avcılğın tatlı yanlarından biridir.balık satın almanızda tuzu biberi derlerya aynen öyle olmuş.ama ben bir şeye takıldım.turna yanında birde sazandan bahsetmişsin..bunu nasıl avlıyorlar hâlâ anlamış değilim.Ankarada da son 2-3 haftadır.pazarda sazan satan birisi var.gerçi bu adam yıllardır satıyor.ama yasak sezonda nasıl iş çeviriyorlar anlamak zor.bir keresinde sormuştum.gölü kiralayıp istedikleri zaman tutup sattıklarını söylemişlerdi.bu ür ticaret yapanlara sadece yazıklar olsun diyorum.bunu hep yapıyorlar.
tekrar rastgele.inşallah bi dahakine oltanız boş olmaz derim.

burada ömür diye bir mahaalle var orada sözde amatörler her zaman göletlerden çaldıkları diyorum ağlarla topluyorlar balıkları yasak zamanda bile satıolar kimsede müdahale etmiyor.... yasak sadece amatörlereRose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
gerçekten kaşıkla turna için zamanlama yanlış. gölde sular yüksek. balık daha. açığa çıkmadı. bu yıl kar ve yağmurlar uludağ dan hala akışı devam ediyor . bu nedenle sular ın çekilmesi haziranı bulacak gibi.
DENİZLERİNİZ LİMAN , YÜREKLERİNİZ İMAN, SEPETLERİNİZ BALIK DOLU OLSUN...FARUK KAPTAN

R E N K L E R İ N İ Ç İ N D O Ğ M U Ş U M
..................YEŞİL TİMSAHLAR...........********
Bul
paylaşım anlatım güzel aydın hocam kısmet değilmiş balıklar da bi dahaki sefere kalsın genede güzel bi gün geçirmişsiniz .
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bilecik 3/5 haziran mini turna organızasyonumuz BABUÇ 16 1,480 30-06-2016, 19:43
Son Yorum: yalova tatar
  haftasonu cumartesi avımız antalya ANTALYALI07 17 1,593 21-11-2015, 14:42
Son Yorum: ANTALYALI07
  Sapanca Gölü Yarışma maceratorr 12 1,349 16-11-2015, 19:44
Son Yorum: orhanekmekci
  17 ekim haftasonu avımız. ANTALYALI07 14 1,629 27-10-2015, 14:48
Son Yorum: ANTALYALI07
  bodrum avımız bucalıfikret 17 2,260 28-10-2014, 15:39
Son Yorum: bucalıfikret
  12/07/2014 bite me ile kasna avımız muratcoskun 17 2,266 24-07-2014, 21:17
Son Yorum: muratcoskun
  Gökala Avımız Uzun_ahmet 44 3,854 10-03-2014, 23:51