02-03-2008, 10:11
(Son Düzenleme: 02-03-2008, 11:15, Düzenleyen: kozmikbalıkçı.)
GİRİŞ - GELİŞME ,:Arkadaşlar bu haftada egzantirik bir av yaşadım.yapılan planların tamamı suya düştü.Manavgata gidilecekti.Topçama gidildi.Her neyse...1 mart sabahı saat 04:00 da antalya merkezden hareketle kemer istikametindeki 12. km de bulunan topçam (Sıçan adası)mevkiine karadan araçla intikalle operasyon bölgesine ulaşılmasına müteakip yapılan haızzrlıkların sona ermesi için düğmeye basıldı.Botun şişimi için iki erzak ve kumanya ikmali için 2 kişilik olmak üzere iki ayrı ekip çalışmlarını sürdürmekteydi.06:08 sularında botun burnu suya değdi.Sıçan adanı istikametinde çekilen yüzlerce kürekten sonra avlanma alanımıza gelindi.(Gelinmez olaydı) Çıpanın suya salınmasından sadeec 4 sn sonra yere de3ğdiği anlaşıldı yapılan ölçümlerde derinlik 4.5 metre olarak hesaplandı.Daha da ileri gitmeye karar verdik sıçan adasının antalya istikametine bakan yan kısmında dubalardan tarafa tekrar demir atıldı.Derinlik 8 metre çıktı.Daha fazla ileri gitmek tehlikeli olacaktı.Demirin ardından ilk balıklarımızı almaya başladık.İlk elen misafirlerimiz 150 gr civarındaki EDREKENE ler oldular.Ben halen balık alamamışken diğer arkadaşlar 3. balıklarnı çekiyolrlardı.Benimde oltama bi misafir takıldı aldım onu içeriye.Sordum kiimsin nesin necisin die mercan mış 150 gr anca gelir.arkadsından 1 tane daha ve gün boyunca başka mercan yok.Diğer taraf habire edrekene çekiyo bu arada.sonra edrekene kesti.sevinmiştim artık değişik balıklar istiyorduk hep edrekene olmuyo.Derken 8-10 kadar dil balığı aldık.arkasından 35-40 kadar fare balığı. Bunlar yemi yutmuş olarak geldiler takım zahiyatı yaşamaya başladık derken balonlar sardılar 3-5 takımımızıda onlar hırtladı.Bizede artık yavaş yavaş yol almak kaldı.Kozmiksevdakar arkadaşımızla beraber iki arkadaşımızın daha katıldığı avımızda fotolar çekilemedi.sadece balığa giderken video uygulaması yapıldı fakat onuda uyanınca koyacağına eminim.
SONUÇ : Yakalan 1 kg ya var ya yok balıktan sonra çekilen eziyet göz önünde bulundurularak ve ne kadar açılınsada derinliğin fazla olmaması , fare balıklarının bölgede egemen olmaları sebep alınarak bir daha yaz ayları gelmedikçe sıçan adası bölgesinden balık avlanmamasına ve Bir daha ki av bölgesinin 24-40 doğu 12-50 güney koordinatları olarak belirlenmesine karar verilmiştir..
SONUÇ : Yakalan 1 kg ya var ya yok balıktan sonra çekilen eziyet göz önünde bulundurularak ve ne kadar açılınsada derinliğin fazla olmaması , fare balıklarının bölgede egemen olmaları sebep alınarak bir daha yaz ayları gelmedikçe sıçan adası bölgesinden balık avlanmamasına ve Bir daha ki av bölgesinin 24-40 doğu 12-50 güney koordinatları olarak belirlenmesine karar verilmiştir..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A▒