Malzeme: 1 veya yarım kilo hamsi, 1-2 adet limon, bir başsoğan, bir tutam kekik ve halis zeytinyağı.
Hazırlanması: Temizlenmiş hamsileri tek sıra tavaya diziyorsun, en az 1 limonu güzelce sıkıp iki üç yemek kaşığı zeytin yağıyla birlikte balığın üzerine gezdiriyorsun. Daha sonra soğanları çok ince olmak üzere halka şeklinde kesip balığın üzerine seriyorsun. Son olarak kekik ve isteğe göre tuzu üzerine atıyorsun.
Pişirmesi: 8-10 dakika kapağıyla ocakta bekledikten sonra kapaksız bir şekilde pişirmeye devam ediyorsun. Helede az biraz dibine yaktınmı oy oy oy. Daha sonrada parmaklarına dikkat ederek
yiyorsun.
Afiyet şeker olsun...
İstavrit ile denemesi yapılmış olup ısrarla tavsiye edilir
Hamsi tava (ama bildiğinizden değil) - Sayfa 11 - Amatör Balıkçı
Hazırlanması: Temizlenmiş hamsileri tek sıra tavaya diziyorsun, en az 1 limonu güzelce sıkıp iki üç yemek kaşığı zeytin yağıyla birlikte balığın üzerine gezdiriyorsun. Daha sonra soğanları çok ince olmak üzere halka şeklinde kesip balığın üzerine seriyorsun. Son olarak kekik ve isteğe göre tuzu üzerine atıyorsun.
Pişirmesi: 8-10 dakika kapağıyla ocakta bekledikten sonra kapaksız bir şekilde pişirmeye devam ediyorsun. Helede az biraz dibine yaktınmı oy oy oy. Daha sonrada parmaklarına dikkat ederek

Afiyet şeker olsun...
İstavrit ile denemesi yapılmış olup ısrarla tavsiye edilir

Hamsi tava (ama bildiğinizden değil) - Sayfa 11 - Amatör Balıkçı