Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
*** BAKANLIĞA ŞİKAYETİM VAR*** CEVAP GELDİ***
Arkadaşlar TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü web sitesinden gönderdiğim dilekçeye cevap geldi

Türkiye denizlerinde ve içsularında su ürünlerinin korunması,
sınıflandırılması,
av zamanları, avlanma yerleri, avlanma vasıtaları, istihsal izinleri,
avlanma suçları
ve cezaları 1380 sayılı Su Ürünleri Yasası ve Yönetmeliği ile iki yılda bir
hazırlanan
tebliğler ile düzenlenmektedir.
       Bu düzenlemeler hazırlanırken ilgili kamu kuruluşları,
üniversiteler, sektör temsilcileri,
kooperatifler ve derneklerden de görüş alınarak ortak payda da kararlar
alınmaktadır.
        Su Ürünleri Kanununun 33.maddesine göre deniz ve içsularımızı
koruma ve
kontrol görevi Bakanlığımız personelinin yanı sıra emniyet, jandarma, sahil
güvenlik,
gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları ile belediye mensuplarına
da verilmiştir.
Koruma ve kontrolle görevli elemanlarının yanı sıra şu an da çalışmaları
devam
eden uydudan takip sisteminin devreye girmesi ile denetim ve kontrol
konularında
daha etkili olunacak, daha kontrollü avcılık yapılması sağlanacaktır.
         İki yılda bir düzenlenen denizlerde ve içsularda su ürünleri
avcılığını düzenleyen
tebliğler ile de balık stoklarımızın korunmasına yönelik olarak  gerek
bölge bazında
gerek av araçlarında gerekse boy yasaklarına getirilen  sınırlamalar ile
stoklarımızın
korunarak sürdürülebilirliği amaçlanmaktadır.
       Bakanlığımızın almış olduğu bu yasak ve sınırlamaların
uygulanmasında denetim elemanlarının
sürekli olarak kontrolünün zor olması, bu nedenle usulsüz balık avcılığı ve
satışı
yapanların tespit edilmesi durumunda halkımızın en yakın Tarım İl ve İlçe
Müdürlükleri,
Sahil Güvenlik Komutanlıkları ve Jandarmaya ihbar edilmesi ile ivedi olarak
gerekli
tedbirlerin alınması sağlanacaktır.
          Orkinos hariç diğer balık stoklarımız için bir kota sınırlamamız
bulunmamaktadır.
Ancak hamsi avcılığına kısıtlama getirilmesi amacıyla saat 16.00-6.00
arasında
gündüz avcılığına yasaklama getirilmiş olup 19 Ekim tarihli Resmi Gazetede
yayınlanmıştır.
Bu saatlerden sonra hamsi ağlarının denizde bulundurulması yasaklandırılarak
yıllık av süresinin uzatılması amaçlanmıştır.
           Göstermiş olduğunuz hassasiyete teşekkür eder, iyi günler
dilerim.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü
Mühendis R.Melda AKGÜNDÜZ
Tel: 0 312 417 41 76 /3012
Fax: 0 312 418 58 34
e-mail: meldaa@kkgm.gov.tr
Bul
böyle mücadele ederek birşeyler başaracağımıza inanıyorum bu gibi konularda diğer amatör balıkçı siteleri ve benzer kuruluşlar ile ortak hareket halinde iyi işler yapılabileceği kanısındayım.
Bul
helal olsun arkadaşım çok güzel bi olay yapmışsın tebrik ederim.
Bul
Gelen cevap hiç bir işe yaramaz bir cevap kimlere şikayet edeceğimizi bizde biliyoruz ama ne fayda aradığımızda adam ne niçin nasıl falandı filandı derken işi biririyorlar zate
Bu denetim ve yaptırım karada olmalı restoranda olmalı suçlu zaten tıpış tıpış hale geliyor barınaklarda limanlarda olmalı en ince detaya kadar inmesi lazım
Melda Akgündüzü bu konuya davet edelimde birazda bizim görüşlerimizi alsın tarafsız olarak
Bul
ali arkadaşım duyarlılığın için çok teşekkürler....yanlız harun abiyede katılmamak elde değil,şikayet amaçlı telefon edildiğinde benzer sorularla,zaman harcanıyor ve bir işe yaramıyor,kanısındayım...yani aslında tilkinin dönüp geleceği yer misali limanlarda,av sonlarında limana giriş yapan tekneler, yasak av yapılıp yapılmadığı kontrol edilebir,bencede...
Bul
ANTALYALI07 yazdı:ali arkadaşım duyarlılığın için çok teşekkürler....yanlız harun abiyede katılmamak elde değil,şikayet amaçlı telefon edildiğinde benzer sorularla,zaman harcanıyor ve bir işe yaramıyor,kanısındayım...yani aslında tilkinin dönüp geleceği yer misali limanlarda,av sonlarında limana giriş yapan tekneler, yasak av yapılıp yapılmadığı kontrol edilebir,bencede...

aynen katılıyorum savuşturma taktiği uyguluyorlar
Bul
ali ugraşının sonucunu almak nedir bilirim tebrik ediyorum sen üzerine düşeni yaptın ama moralini bozmak gibi olmasın da arkadaşlara katılıyorum önemli olan onlarında gerekeni yapmaları yoksa orada oturan birinin cevap yazması görevi zaten.
yinede tebrik ederim hepimiz üzerine gidelim bu tip olayların.
Bul
Bnede bi savuşturma metni olduğu bilincindeyim, zaten ben bu mesajı "*** BAKANLIĞA ŞİKAYETİM VAR*** " konusu içine cevap olarak eklemiştim gönderdiğimiz metne gelen cevap budur bilgisini vermek üzre;
ancak cengiz abi (afala) sanırım cevabı herkez görsün diye yeni bi konu olarak açmış. metin de dikkatimi çeken tek nokta uydudan takib sistemi çalışmaları uygulanırsa bence güzel bi çalışma, onun dışında savuşturma bi metin olduğu belli.
Yanlız önemli olan nokta bence şu: devlet sisyasi itibarı anlamında vatandaşın ucuza ve bol balık bulduğunu düşünüp vatandaşın bu durumdan memnun olduğunu düşünebilir. önemli olan bunun karşısında olanların ve kota isteyen vatandaşların var olduğunu bilmesi, o yüzden çok büyük kitlelerle bi tepki verilmediği sürece bi gelişme kazanacağımızı sanmıyorum.
Bul
alien13 yazdı:Bnede bi savuşturma metni olduğu bilincindeyim, zaten ben bu mesajı "*** BAKANLIĞA ŞİKAYETİM VAR*** " konusu içine cevap olarak eklemiştim gönderdiğimiz metne gelen cevap budur bilgisini vermek üzre;
ancak cengiz abi (afala) sanırım cevabı herkez görsün diye yeni bi konu olarak açmış. metin de dikkatimi çeken tek nokta uydudan takib sistemi çalışmaları uygulanırsa bence güzel bi çalışma, onun dışında savuşturma bi metin olduğu belli.
Yanlız önemli olan nokta bence şu: devlet sisyasi itibarı anlamında vatandaşın ucuza ve bol balık bulduğunu düşünüp vatandaşın bu durumdan memnun olduğunu düşünebilir. önemli olan bunun karşısında olanların ve kota isteyen vatandaşların var olduğunu bilmesi, o yüzden çok büyük kitlelerle bi tepki verilmediği sürece bi gelişme kazanacağımızı sanmıyorum.

Ali, iyi yada kötü, sonuç verir veya vermez bilemeyiz, ancak bir mücadele başlatdık ve bir şekildede muhatap alındık. Mesele burada bırakmamak. Bundan sonraki aşama balık halindeki denize dökmeleri çekilen resim veya videoları onların gözlerine gözlerine sokmak.

İlgin ve alakan için çok teşekkür ederim arkadaşım.
Bul
Aynı yazı bana da geldı.100 lerce kısının sıkayetlerını bıldırerek bır sonuc alınabılecegını dusunuyorum.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bir fikrim geldi dagistan 26 3,589 24-09-2012, 07:47
Son Yorum: Mufi
  *** BAKANLIĞA ŞİKAYETİM VAR*** MaVrUşGiL 16 3,306 29-11-2007, 00:58
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Fikrim geldi Balıkcıl 5 1,615 16-11-2007, 23:38
Son Yorum: Balıkcıl

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi