Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CEYLAN palamutu.(
[Resim: ceylanpamutudq3ai7.png]
Ceylan palamutu olarak bilinen genelde şimdilik akdenizde bulunan bu balık yine balon balığı gibi süveyş kanalının acıldıktan sonra akdenize girmiş balıklarımızdandır.akdenizde ilk tespiti 1935 yıllarına rastlamaktadır yani buradaki yaşamı 72 seneye yakındır halk arasında TOMBAK balığı olarakta bilinir sayıca az olmakla beraber her gecen sene sayısal olarak arttığı sanılmaktadır.
Fiziki özelliği yukarıdaki resimde görsel olarak tespit edildiğinden tarifine gerek görmüyorum yalnız yavru yani palazlarında cizgiler daha az erişkin olduklarında bu cizgilerin arttığı görülür.Diğer palamut diye adlandırılanlara nazaran bu balığın vucudu ufak pullar ile kaplıdır ağzında sivri dişleri vardır bu dişlerle misinayı kesebilir. Ayrıca damak kısmında geriye dönük dişleride bulunur bu dişler avın kurtulama ihtimalini nerdeyse sıfıra düşürür.Diğer bir özelliğide yüzme kesesi bulunmaz.Tahmini olarak ilk bahar aylarında yumurta döktükleri sanılıyor hatta dişilerin yumurtalarını bir defada değil bir kac defada döktükleri dile getiriliyor.
240 cm boya ve 70 kilo ağırlığa eriştikleri bilinmektedir.Ama genelde tutulan lar 1 metre boyda oluyorlar.Türkiyede bu ölcülere yakın olanlar zıpkıncılar veya sırtıcılar tarafından vurulmuş veya yakalanmıştır.
Aşağida esas yaşam alanlarını gösrerir harita.
[Resim: ceyyaadyerleryv2oj6.png]
Türkiyede bu balığı vuran arkadaşlarımdan  Erdem AKARTEPE
Balığın ağırlığı: 6 Kg.
[Resim: eeedddcs1vo7cy9.jpg]
18-7-2004 de kuzey Avusturalyada tutulmuştur 46 kl.(rekordur)
[Resim: 187200446klkuzeyavusturef0.png]
Bunlarda diğer ceylan palamutu avcısı.
[Resim: ceypalhz4ht2.png]
Yukarda anlatmış olduğum bu balığın görüldüğü gibi genel olarak yoğunlukta bulunduğu ülke avusturalya avusturalyalı gurbetcimiz den bu balık hakkında avlanma tekniği ve takımlarına ait bilgilere ulaşabilir buraya eklerlerse memnun oluruz selamlar rastgelsin.
Rauf abi teşekkürler bu balık marmara karadenizin suyunu akyemini tercih etmiyor herhaldeki bu bölgelerde duymadık hiç gerçi gelmiş olsada bayağı bir balık tüketir bunlar
Bul
Rauf abi paylaşım için teşekkür ederim.
Bu balıktan 5-6 sene önce bol miktarda elime geçmişti ama bir türlü lezzetiyle yiyemedim. Sebzelisi olsun bol tereyağ veya zeytin yağı takviyeli fırını, ızgarası olsun hepsini denedim ama hiç lezzetli değildi. Çok yavan bir balıktı.

Sitede aradım ama bulamadım, eğerki en iyi pişirmesi nasıl biliyorsanız yazarmısınız?
Bul
rauf abi balıklar saglammış vurana helal olsun.
bilgiler için teşekkürler
Bul
Rauf abi çok güzel palamut maşallah. Zıpkına merakım var bu tür balıklarda ancak onunla yakalanabilir bence. Tebrikler abi
Bul
Rauf abi teşekkürler
Bul
akdenizin bereketi demek lazım bu balık buralarda yok ama balon balığı geliboluya kadar geldiyse bu balıkta gelir bilgi için teşekkürler rastgele
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Rauf abi teşekkürler bu balık marmara karadenizin suyunu akyemini tercih etmiyor herhaldeki bu bölgelerde duymadık hiç gerçi gelmiş olsada bayağı bir balık tüketir bunlar

Doğrudur Harun bu acaip avcı bir balık sıcak deniz hayvanı daha akdenizde bile sayısal olara cok az yukarlara cıkıcağını hic zannetmiyorum selamlar.
bilgi ve paylaşım için teşekkürler rauf abi hako okuyunca bilgi verecektir
Bul
eşginamavruşgil yazdı:Rauf abi paylaşım için teşekkür ederim.
Bu balıktan 5-6 sene önce bol miktarda elime geçmişti ama bir türlü lezzetiyle yiyemedim. Sebzelisi olsun bol tereyağ veya zeytin yağı takviyeli fırını, ızgarası olsun hepsini denedim ama hiç lezzetli değildi. Çok yavan bir balıktı.

Sitede aradım ama bulamadım, eğerki en iyi pişirmesi nasıl biliyorsanız yazarmısınız?

Serkancım hayret cünki bu balığı yakalayan veya zıpkınlıyan arkadaşlarımın anlattıklar etinin cok lezzetli olduğuydu ama inşallah bu sene bu balıktan yakalama şerefine nail olursam kendi damak tadımı paylaşa bşleceğimden emin olabilirsin selamlar.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  CEYLAN PALAMUTU AVIMIN hikayesi (temmuz) rauf 20 5,603 17-09-2010, 08:27
Son Yorum: rauf
  CEYLAN palamutu Avı(Video) rauf 10 3,905 20-11-2007, 19:19
Son Yorum: aahmet
  FIRTINAYA RAMEN ÇİNGENE PALAMUTU ALTAYLI 15 3,909 12-10-2007, 07:05
Son Yorum: H.A.R.U.N

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi