Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CEYLAN PALAMUTU AVIMIN hikayesi (temmuz)
Dostlarım sizlere uzun bir süredir tatil dolayısı ile konu paylaşamadım.Ama tabiki Marmaris hisar önü mevkiindeki Evcan kampta kaldığım 3 ay boyunca ufak tefek avlarım oldu Baraküda,Melanür bir kac yazılı orki palazı ve son zamanlarda Lambuka yakalamıştım.Ama bu sıradan avların dışında iki senedir peşinde olduğum bir balık hic ummadığım anda ve ona uygun bir takım elimde değilken karşıma cıktı.
Temmuz ayının 24 dü sabahı saat 5.15 gibi bizim PENCE (botum) ile kamppın yakınlarında bulunan genellikle Akdeniz Baraküdası avladığımız üc koyun peşi,peşine sıralandığı mekana dümeni cevirdim.ralanti hızında giderken 6-7 cm boyundaki atarina benzeri sahteyi botun arkasından 25-30 metre denize saldım.Birinci vuruş yaklaşık yarım saat sonra oldu gelen 60cm boyunda bir baraküda idi.Sahteyi tekrar saldım son bir saat icinde
bir kac vuruş alsamda yakalayamadım.saat yediye geliyordu rapala suda bende botun icine uzanmış sabahın serinliğinde marmaris hisar önü kıyı şeridinin camlar ile bezeli sahilini seyrede,seyrede seğir halinde iken kamışın cııırrrrr sesi ile bir anda irkildim kalomosu tutacağım bir birbucuk kiloluk balık icin ayarlanmış makara kısa zamanda icinde 30-40 metre boşalmıştı bu başka bir şeydi kesinlikle baraküda olamazdı.kalomoyu biraz kıstım sarmaya başladım ben ne kadar sarsamda onun iki katı misina gidiyordu,evvela iri bir yazılı sandım ama kamışın ucu balığın kuyruk hareketini ayan beyan belli ettiğinde yazılı olmadığı belli idi.bir keresinde balığı 10 metre kadar botun altına getirebildiğimde sanki granyoza(sarı ağız) balığına benzettim ama büyüklüğü beni korkuttu.0.24 ön misina ve 0.35 ana misina ile donanmış bir takım bu balığa ne kadar dayanabilir bilmiyorum diye düşünmeden edemedim.balığı her keresinde bota yaklaştırdığımda oda dipliyor karşı koymadan ona istediği kadar misinayı veriyordum.balıkğın 20 dakika sonunda bayaa yorulduğu belli olmaya başladığında artık şeklini ve cinsini görebildim bu bir Ceylan palamutu idi o zamandan sonra işimin daha zor olduğunu anladım son bir defa tekrar diplediğinde eskisi kadar misina almadığı fark ediliyordu en sonunda balık yine kuvvetli cırpınış icinde yüzlediğinde kepceyi vurdum balığın yarısı kepcenin icinde diğer yarısı ise kepce ile bot arası sıkıştı hemen gazlamasından iki parmağımı sokup botun icine cektim ilk gördüğüm benim 6 cm lik sahtenin orta ve kıc iğnesi kafasının üstünde iki göz arası saplanmıştı.Buda gercekten benim şansımdı başka türlü ağız bölgesi bölümünden yakalansaydı 2 dakika icinde kesip gideceği kesin idi.iki senedir Alanyada hedef balığım olan balık burada hisar önünde tesadüfte olsa karşıma cıktı.
Balığın boyu 90 cm ağırlığı ise eğer tartı doğruysa 4.100 gr geldi.Buraya hisar önüne gelmeden evvel buranın mudavimi olan bir arkadaşım buradaki kampcı dostlara beni bir anlatmışki her balık dönüşü trofe bekler halde olduklarından bena baya takılıyorlardıkiki neyseki Ceylan palamutu imdadımıza yetiştide karizmayı kurtardıkBig Grin Bu temmuz ayında oluşmuş av hikayemi sizler ile paylaşayım dedim rastgelsin.
[Resim: v3j2ar.jpg]
[Resim: smpw6c.jpg]
[Resim: 2zejpnb.jpg]
[Resim: 2j1sk9f.jpg]
[Resim: 33nzszc.jpg]
Kardeşim,seni candan kutluyorum.Başarılı avlarına bir yenisini daha eklemişsin.Avların hep böyle daim ve bol olsun.Herşey gönlünce olsun.
Bul
tebrikler Rauf abi , balığın maşallahı var çok güzel . her zaman ki gibi güzel bir trofe yakalamışsın. afiyet olsun
Sazanları özledim...
Bul
Tebrikler Rauf kaptanAlkis
Bornova - izmir
Bul
Rauf Kaptan yine çok güzel bir avın altına imzanı atmışsın tebrik ederim.Devamı inşallah dahada bereketli olur.Selam ve sevgiler.
Bul
rauf abi eline emeğine sağlık tatil ve balık afiyet olsun rast gele.Alkis
Bul
Sevgili Rauf Usta..

Senin karizmayı kurtarmaya ihtiyacın mı var..AlkisÖzlettin kendini...Güzel av olmuş..Sayende o palamutu da gördük..Buralarda o türler yok..Ellerine sağlık..

Selamlar..Rastgelsin..
Bul
rauf abi orfozdan sonra hedef balıklara devam ediyorsun maşallahın var Alkisbalık harika görünüyor onu çekmek gerçekten heyecanlı olmuştur.tebrikler Alkis
Bul
tebrikler Rauf abi...tailin gibi ..avinda superAlkis
daha da buyuklerine
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Cahit Acun yazdı:Kardeşim,seni candan kutluyorum.Başarılı avlarına bir yenisini daha eklemişsin.Avların hep böyle daim ve bol olsun.Herşey gönlünce olsun.
Sevgili Cahit ustam samimi dileklerin icin teşekkür ederim aynı şekilde bende sana başarılı ve heyecanlı avlar diliyorum rastgelsin.

rusan yazdı:tebrikler Rauf abi , balığın maşallahı var çok güzel . her zaman ki gibi güzel bir trofe yakalamışsın. afiyet olsun
Teşekkürler kardeşim hedef balığı tesadüfte olsa yakaladık bundan sonrası Allah kerim selamlar.

orhanekmekci yazdı:Tebrikler Rauf kaptanAlkis
Sağ olasın dostum rastgelsin.

Burak Karadeniz yazdı:Rauf Kaptan yine çok güzel bir avın altına imzanı atmışsın tebrik ederim.Devamı inşallah dahada bereketli olur.Selam ve sevgiler.
Burak üstadım teşekkürler.şimdi yine mekana döndük bir iki hafta sonra yine derinler! beni bekliyor selam ve sevgilerimle.

bucalıfikret yazdı:rauf abi eline emeğine sağlık tatil ve balık afiyet olsun rast gele.Alkis
Fikretcim cok fazla bereketli bir bölge olmamasına rağmen balıksız kalmadık şükür selamlar.

aygroup yazdı:Sevgili Rauf Usta..

Senin karizmayı kurtarmaya ihtiyacın mı var..AlkisÖzlettin kendini...Güzel av olmuş..Sayende o palamutu da gördük..Buralarda o türler yok..Ellerine sağlık..

Selamlar..Rastgelsin..
Sevgili kardeşim kamptaki doslar kimin ne olduğunu bilmeyen dostlar eh onlara bizide fazla şişirdiklerinden kamp hayatı olaraktan baya bi konular acıldı hakkımızda dolayısıyla güldük eylendik.sonra ufak tarafından bi kapak !!attık? selamlar.

LeVrEkCi yazdı:rauf abi orfozdan sonra hedef balıklara devam ediyorsun maşallahın var Alkisbalık harika görünüyor onu çekmek gerçekten heyecanlı olmuştur.tebrikler Alkis
Sevgili kardeşim hedefin birinide saf dışı bıraktık sıra LEVREĞE geldiSmile Seninkiler kadar olmasada bulunduğum bölgede ufak bi parca alırım herhalde selamlar.

Albatros-gr yazdı:tebrikler Rauf abi...tailin gibi ..avinda superAlkis
daha da buyuklerine
rastgele
Teşekkürler kardeşim rastgelsin.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  temmuz başı kasna avım. muratcoskun 5 2,104 30-08-2013, 02:31
Son Yorum: muratcoskun
  30-31 Temmuz 2011 Sazan avları.. Uzun_ahmet 53 7,219 08-08-2011, 12:32
Son Yorum: fotokopici
  3-4-5 temmuz söğüt barajı araphüso26 62 10,300 20-07-2009, 20:38
Son Yorum: araphüso26