Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
13-14/10/2007 bayram lüferleri LEVREKCİ
bayramın 1. günü namazdan sonra karbistanlıgı ziyaretten spnra dogru tekirdaga mehmet reisin yanına gittigimde reis bekle bekle sıkılmış atlamış tekneye yem tutuyım biraz demiş saolsun bana.
gittim bayramlaştık kahvaltı yapıp direk lüfere zargana yok 2 tane zargana tutumuş reis levrek tutarım diye yanıma donmuş karedes almıştım onlarla hemen izmarit tuttum ve lüfer tutmaya başladım sonuç 9-4 ben 9 lüferler 4 .
bugün sabah tekneyi bekledim tekne geldi arka bahçeye indirdim sardım sarmaladım seneye suya indirmek üzere yerleştirdim ve hemen lüfere çıktım.
aklım levrekte kendim lüferde 15 tane kadar izmarit tuttum 4 tanede zargana tuttum 2 tur levrege dolaştıktan sonra lüfer suyuna gittim merada 20 tekne döne döne lüfer topluyor hemde balıklar saglam büyük lüfer kofana karışık geliyor ama şunu anladımki bişeye konsantrasyonunu saglayamassan o işten verim gelmiyor aklım levrekte lüfer tutmaya çalışıyorum sonuç 2 tane zarganayla 1 tane rapalayla toplam 3 lüfer yalnız balık rapalaya geliyor rapalayla (yozuri cristal minnow 9cm)1 tuttum 4 tanede yarıya kadar çektim gitti balık.buarada toplam gün sonu sonucu 3-7 yani bugünün galibi lüferler.
biraz canım sıkkındı kenara geldim havada kötü şakır şakır yagmur yagıyor ben gidiyorum dedim toparlandık geldim istanbula artık sanırım sadece çinekopa giderim emanet tekne kullanıyorduk onuda aldık arka bahçeye çinekop zamanı gelen haberlerle gider çapariyle çinekop tutarım artık.yada pastırma yazı yaparsa işler degişebilirde şimdilik sezonu kapattım yani.
Bul
Abi bu konuda fazla söze gerek yok. Ne diyelim resimler herşeyi anlatıyor :=)

Yine göstermişsin ustalığını.
Bul
nihat abi güzel av yapmıssın,balıklar çok güzel,bereketli olsun
Bul
Daha balıkçılık yeni başlıyor
hatta başlamadı bile. ne çabuk bu kadar erkenmi . dur bakalım daha balıklar gelmedı bıle..hangi sezonu kapatmak. Lüfer tam inmedı meraya ve palamut bıle gelmedı. çinekop ise bu sene gelmeyecek hiç bekleme..... o balık geçen sene kırıldı. gitti yazık oldu kısaca.. tabı havalar soğudu ve soğusunda au biraz daha donsunkı gelsin balıklar. merada daha balık varsa demekkı su soğumadı kanal balıkları inmedi aşağı.
Daha biz bayram işini bitiripte çıkamadık balıpa kısmetse bakalım yarına, nerde balıkçılık aile işleri bitmediki...

tebrikler.
bereketli olsun yine ustalığını gösterdin, arada birtane mırmır var seneye hazırlıkmı ? çinekopları beraber yakalayacağız ona göre hazırlan.
Bul
mırmır izmarit tutarken arada geldi reis bi tadına bakalım dedi ama lüferin yanında tadsız kaldı.
tamam orhan çinekopa takılacaz kısmetse çok zevklidir çapariyle çinekop tutmak inşallah bol olurda zevkle tutar zevkle yeriz.
Bul
maşallah güzel balık almışsın arkadaşım, bereketli olsun, afiyet şeker olsun, bizede olsunSmile)
Bul
nihatım sana maşallah diyorum
allah nazardan saklasın.
ben başımdaki tantanaları bir türlü atamadım.
haliylede uzun zamandır olta atamıyorum denize.
en kısa zamanda görüşmek üzere.
afiyet olsun.
Bul
İcraatın içinden...

Bereketli olsun.

Abi o mırmır garip kalmış lüferlerin arasında. Lüferler korku salmış balığa. Açmış gözlerini Smile
Bul
abi bunlar ne yav biz yağmurdan evde tıkılıp kaldık resmen ama olsun yağsın rahmet özlemiştik doğrusu bu orada kim demiş bunlar lüfer diye yav maşallah bizim balıkçılarda lüfer diye sattıklarının yanında bunlara kofana demek az kalır valla Smile))
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  26/11/2016 nihatkr,balıkandozan,mavruşgil,levrekci avı LeVrEkCi 11 1,024 05-12-2016, 16:17
Son Yorum: MaVrUşGiL
  11/17 eylül bayram tatili ve avlarim MaVrUşGiL 22 1,277 26-09-2016, 14:37
Son Yorum: MaVrUşGiL
  16\08\2015 Levrekci lüfer avı LeVrEkCi 24 3,605 04-09-2015, 14:29
Son Yorum: LeVrEkCi
  Bayram öncesinde gelen çupralar Cihan Deniz 10 1,690 18-10-2013, 12:39
Son Yorum: Cihan Deniz
  MURKİ,LEVREKÇİ,NİHATKR,BALIKandOZAN VE SAKİ RUSAN BALIK AVI BALIK and OZAN 92 8,645 03-03-2013, 20:07
Son Yorum: tahsinmersin
  Bayram raporu dagistan 36 4,547 24-08-2012, 22:19
Son Yorum: dagistan
  09-10/06/2012 Haftasonu Levrekçi Evsahibi Nihatkr-İmhoteb ve Mustafa nihatkr 43 5,430 16-06-2012, 09:35
Son Yorum: Burak Karadeniz
  14-15 Ekim 2011 Levrekçi-Ozan-Doktor Ereğli Balık Avı. doktor 48 6,760 22-10-2011, 10:47
Son Yorum: Kamil ILIPINAR
  07 / 08-10-2011 Lüferleri nihatkr 36 4,453 12-10-2011, 12:39
Son Yorum: tepeli35
  Bayram levrekleri Master 6 2,165 23-11-2010, 11:27
Son Yorum: cranium

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi