Yorumları: 158
Konuları: 18
Arkadaşlar 3 adet rapala göstericem nasıl iş yapar ne yakalamak için uygundur vede nerelerde kullanmalıyım bana bu rapala şu işe yarar diye belirterek yaparsanız sevinirim karıştırmamak için
Rapala 1
Rapala 2
Rapala 3 ; rapalanın içindeki bir boşlukta kurşun bilyeler var dikkat ederseniz orda devamlı haraket halinde ve çıkır çıkır ses çıkarıyor ne işe yaradığınıda yazarsanız.
Şimdiden teşekkürler yorum ve bilgiler için.
Anladım Ali bey teşekkür. Bunlar hakkında yorum yapabilecek olan varmı.
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Güzel soru.
Palamut olsaydım üsttekini yerdim gibi geliyor ama bu balıklara güven olmaz.

Mutlaka birileri yardım edecektir.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
cristal minnow yozuri 9 cmlikten şaşmam bugün lüfer aldım hemde güzel boy lüfer ve busene beni avsız bırakmadı tavsiye ederim çok güzel iş yapıyor resimdekiler hakkında yorum yapamıyacagım çünkü orjinal olmayan rapalalar tesadüfen iş yapıyor bunların markasını yazarsan daha iyi olur.kolay gelsin
Yorumları: 913
Konuları: 30
hasan üstten 2 rapala yüzen en alttakide batan gibi görünüyor muhtemelen alba markalı en alttakinden bendede var ses çıkarıyor .. fakat al reisin dediğine bende katılıyorum bilyelerin çıkardığı sesin katkısı olduğunu düşünmüyorum (levrek hariç) ayrıca boylarıda önemli bizim merada 5 - 7 - 9 mm olanları denedim ama balık alamadım
1. rapala ALBA STAR col. 02
2. rapala princess s-3 9cm rapalanın üstünde CAPHURE LURES yazıyor
3. rapala spider marka 9 cm
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
ALİ yazdı:rapalaların ağızlarındalı plastık kısımlar bu iş için önem taşır. Dalma amaçlımı yüzme amaçlımı oldukları önemli dir. eğer dalarak yüzüyorsa lüfer sarıkanat tutar., su üstünde hareket ederse palamut torık vs balıkları tutabılır. ayıraca bılyeler rapalayı dengede tutarve yüzmesini dengelı olarak sağlar yüzerken. ses çıkarması bir kesıme gore balıkları çağırır derler ama ben inanmıyorum doğrusu. sadece yuzmesını dengete tutmaya yaradığını düşünüyorum
sevgiler.
Site içerisinde Rapalalar bölmünden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
tekneden söylediklerinize katılabilirim ama karadan atçek de çok denediğim için (tecrübelerimle sabittir) rapalaların ağzını herzaman keserim.su üztünde su fışkırtarak ve içindeki bilyeler ne kadar ses çıkarıyorsa o kadar avcı oluyor.(lüfer-levrek-akya) ne kadar dikkat çekici olursa se ve parlaklık o kadar balık.you zuri de bile böyle oldu.çok güzel yüzüyor, fakat su üstünden gelen i tercih ediyor balık.hızlı çekmek şartı var tabii bide.benim bulunduğum mera ile de ilgisi olabilir tabii ki bu.benim gördüğüm küçük balık sürüleri avcıdan kaçarken hep su üstünde zıplayarak kaçıyor.(kefal-istavrit-sardalya sürüsü vb.)bizde rapalayla bunu taklit ediyoruz.
teknede denemedim ama denemeye değer.
benim lüfer için kullandığım rapalaların ağzını kesmişim resimdeki gibi(üstten 4,5 ve enson rapala)
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
arkadaşın rapalalarından en üstteki akya için,üstten ikinci lüferde iş yapar, renk olarak yazıyorum.
Yorumları: 3,283
Konuları: 164
muhakkak iş yapar ama balığın merada çok olması lazım..dikkat çekmesi açısından renlerin daha yanar döner olması gerekli..2.rapala daha iyi av yapar daha çekici..ama rapalanın kalitesi çok önemi..ucuz rapalaların dizaynı üretim şekilleri ne çok fazla dikkat edilmiyor..su içerisindeki dengesiz hareketşri balığı caydırabilir..kalite rapalalrda bu en üzt düzetse renk ce denge hareket üçlüsü çok mükemmel bir şekilde tasarlanmış..yozuri ve princess bu konuda çok çok iyi rapalarsunuyor biz avcılara..abilerimin de anlattığı marka modeller en iyi iş yapan modeller..renk olarak mavi ve yeşil rapalalar iş yapar bunu da çok denedim çok iyi sonuçlar aldım..ben rapala ile balık avında önce başka ucuz markarapala ile başlarım baktım balık alıyor,hemen kalite rapalayı kullnmaya başlıyorum..insan terddüt ediyor rapala gidecek diye..fiyatlarıda uçuk..ama balıkğın varlığını hissttiğim de de gözüm görmüyor..inşallh iyi avlar çıkarırsınız..rastgele olsun..
Bunlarda yeni rapalalrım ali abi senin dediğin prencess m(f) tende bitane buldum. ayrıca bu PRINCE-S diye bir marka var onasıl bir markadır.
Resimleri Markaları resimlere yazdım