Dün akşam üzeri sahilde dolaşırken gördüğüm arkadaşlarım neden tekneyi indirip istavrite çıkmadığımı sordular. Genelde sabah ve akşam üzeri yapan balık dün güneş tepede iken dahi hiç kesmemiş. Hatta demir atıp çapari sallamışlar,. Ben de bu aralar bereketsiz geçen iskele ve sahilden mırmır denemelerinden sonra şu istavrit bereketinden nasibimi alayım bari dedim ve sabah 10:00 da tekneyi indirdim.Balık 15-20 kulaç derinlikteki dipte,çılgın gibi..Kurşun dibe değer değmez at-çek..Çapari iğne rengi-boyu ve floş olmuş tüy olmuş farketmiyor.Açıklar yunus kaynıyor..Balık iyice kıyıya sıkışmış. 2 saatin nasıl geçtiğini anlamadım.Üç kişi yeterince balığımıza alıp döndük.
Herkese selam ve bereketli avlar..
bereketli olsun mehmet abi bugün yalovada ana baba günüydü liman bomboş kalmıştı valla çok istavrit var bide çok deniz anası ölüsü de var......n olacak bilmiyorum onlar
Mehmet abi buradan kovaladık istavritleri lüferler aç kalıp oltalarımıza saldırsın diye demek sizin kıyılara gelmişler zavallı istavrit istavrit olarak doğduğuna bin pişmandır herkez onu yiyor
Bereket versin abi saygılar
köylüm yapmışsın yine yapacağını kısmetse bende yarın iş çıkışı çıkcam istavrite bu akşam milletten topladım azar azar herkesten istedim baya bi çingenelik yaptım seni kaçırmışım demekki iki kilo kadarda ben topladım zahmetsizce tehdit ettim hep milleti he he he bu akşam iftardan sonra yine iskeledeydik takım ordaydı bi tane mırmır aldık ama muhabbet güzeldi çaylar çerezler falan.