Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Denizde kara salyangozu kullanımı hk !
Urla civarında yazlık evin bahcesinde onlarca kara salyangozu var, bunları kabuğuyla beraber oltaya taksak acaba iş yapar mı?

Daha önce deneyen var mı acaba ?
Bul
denemek lazım neden olmasın bir ilk bulmak fena olmaz aslında Smile)
Bul
Alternatif yem olarak denemek lazım eğer iş yaparsa balık yemi için yeni bir tür çıkmış olur.
Bul
denemekte fayda var balığa göre değişir zannedersem.
Bul
dün kara solucanı bugün salyangozu tabiki denemeden olmaz ama salyangozun içini takmak lazım deneyelim görelim rastgele
Bul
eşref sürek yazdı:dün kara solucanı bugün salyangozu tabiki denemeden olmaz ama salyangozun içini takmak lazım deneyelim görelim rastgele

Aynı düşüncedeyim. yani salyangozun içini takmak uygun bencede ama nüsol zedelemeden çıkarılır bilemem.
Bul
sümüklü böcek dediğimiz şey salyangozun akrabası oluyordu galiba,tuz değdirince sümüklü böcek eriyor,salyangoz da erir diye düşünüyorum,ama denemediğim için tam olarak bilmiyorum
Bul
tatlısuda çok iyi iş yapar.ama kabuğundan çıkarmak lazım.kabuğuna hafifçe sert bir cisimle vurarak kırmak lazım.ezmemek şartı ile.sonra içinden hayvanı çıkaracan.hayvan aşagıdaki resimdeki gibi ise sorun yoktur.iğneye takabilirsiniz.
Bul
SerenaY66 yazdı:tatlısuda çok iyi iş yapar.ama kabuğundan çıkarmak lazım.kabuğuna hafifçe sert bir cisimle vurarak kırmak lazım.ezmemek şartı ile.sonra içinden hayvanı çıkaracan.hayvan aşagıdaki resimdeki gibi ise  sorun yoktur.iğneye takabilirsiniz.

ta kendisi ama kabuğu çok ince ve hemen kırılıyor,
onun için kabuğuna iğne geçirip atsak çupra için iyi olur diye düşünüyorum.
en kısa sürede deneyeceğim ve herkese bilgi aktaracığım.
denek ki bugüne kadar kullanan arkadaşımız olmamız (özellikle de denizde)
Bul
deneyin ve görün diyorum başka hiç bi fikrim yok tatlısuda......
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Denizde Kullanılan Yemler rusan 13 8,696 12-07-2012, 11:51
Son Yorum: Cihan Deniz
  Kara Sülükler... araphüso26 24 4,640 17-06-2008, 22:16
Son Yorum: araphüso26
  Denizde solucan? MaVrUşGiL 30 7,205 30-04-2008, 01:14
Son Yorum: memoli3579
  kara sülükleri yaşatmak? araphüso26 17 4,106 05-03-2008, 23:55
Son Yorum: ottoman fishing team

Hızlı Menü: