Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
karedes- teke nasıl toplanır
arkadaşlar boru kurdu konusu gibi bu konu hakkındaki bilgilerinizi paylaşmanızı rica edicem .
ben eskiden kepçeyi yosunlara kaya altlarına daldırarak toplardım sitede ozan yücel ve onurdan başka yöntemlerde ögrendim mesela kıyıya çalı çırpı bagla dediler denedim ve karedes topladıgını gördüm.
daha degişigi de tel kafese istavrit izmarit koymuştum tekneyi kaldırınca kaldıraça yaşasınlar diye sabah baktım etrafı karedes dolu bu tip bilgisi olanların patylaşımı bizim için iyi olur .teşekkürler
Bul
Ben gece durgun sularda kafa lambası veya varsa lüx ü yakarak işıga topluyorum veya kafa lambasıyla duvar dibindekileri görerek topluyorum
Bul
valla abi geçen hafta balığa gidince yem sıkıntısı çektik kafalambasıyla kaya diplerinde biraz bekledik kepçeyide kayanın altına yerleştirmiştik ışığa çok güzel geliyorlar baya teke aldık denemeni tavisye ederim
Bul
ben kepçeyi suya daldırırım. yosunların arasında, iskelenin bacağının çevresinde dolaştırırım. çıkarsa çıkar, çıkmazsa bir daha daldırırım. başka yöntem bilmiyorum. [/font]
Bul
benim gibi yapacan.1,5 yıl önce ilk defa teke ile tanıştım.elime aldım bir bakkal poşeti.kovalaya kovalaya suyun içinde poşete soktum.sonra poşeti hemen kıyıya döktüm.oda ne bunlar zıplamaya başladı.ve 5-6 taneden 1-2 tanesini ancak aldım.bu şekilde yordu ama başka imkan yoktu.6-7 defa bu şekilde yaptım.plastik bardağa koydum ama yine zıplıyorlar.kafalarını sıkıp bayılttım.nasıl ama Smile))
Bul
SerenaY66 yazdı:benim gibi yapacan.1,5 yıl önce ilk defa teke ile tanıştım.elime aldım bir bakkal poşeti.kovalaya kovalaya suyun içinde poşete soktum.sonra poşeti hemen kıyıya döktüm.oda ne bunlar zıplamaya başladı.ve 5-6 taneden 1-2 tanesini ancak aldım.bu şekilde yordu ama başka imkan yoktu.6-7 defa bu şekilde yaptım.plastik bardağa koydum ama yine zıplıyorlar.kafalarını sıkıp bayılttım.nasıl ama Smile))

BoboBoboBoboBobo AlkisAlkisAlkis Bals Biggrin
Bul
bayılanları iğneye taktım ve suya giren şok oldu ve ayıldı.63
Bul
valla ilker bayılmayı öldürmekle ayarlıyabiliyorsan yuh derim o zaman sıkma derecesi çok önemli birde ayıldıgında başı dönüyorsa saçmalayabilir Bobo
Bul
zaten saçmaladılar ki hayatımda ilk defa bana iri iri istavrit yakalattılar.
Bul
bir de huni yöntemi vardır. 5 litrelik bir pet şişenin kafasını kesip ters çevirip hokka gibi yapıyorsunuz. içinede midye vs. gibi kokulu yemler atıp birazda taş koyup sakin bir yerden sallandırıyorsunuz dibe. birkaç saat sonra tekeler içindedir. bide çalı süpürgesi bulabilirseniz çöpçülerin kullandığı. onu suya sallandırıp yine bikaç saat sonra alırsanız yine teke yakalayabilirsiniz. ama en basiti kepçe yöntemi tabiiki.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Stokların bitiş günü :) BALIK NASIL SAKLANMALI MaVrUşGiL 23 6,093 23-09-2013, 14:37
Son Yorum: orhanekmekci
  Balıklar nasıl yüzer? LeVrEkCi 3 1,355 19-01-2013, 14:36
Son Yorum: tahsinmersin
  Elektrikli Balıklar, Beynin Hareketleri Nasıl Yönettiğine Dair Bilime Işık Tutuyor!!! sirenia 1 1,555 12-10-2011, 12:52
Son Yorum: yycolak
  hava faktörü balık avcılığını nasıl etkiler? GÖKSEN 8 22,486 06-02-2007, 02:34
Son Yorum: ALİCO
  Balık nasıl alınır ve saklanır?? çatalca 84 3 2,079 11-11-2006, 00:35
Son Yorum: GÖKSEN
  Balık nasıl temizlenir LeVrEkCi 0 1,753 29-12-2005, 11:00
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi