Yorumları: 6
Konuları: 3
geçen yemli çapari attım bi balık geldi tanıyamadım..sonra araştırıp öğrendimki hani balığıymış.peki nedir bu balık yenir mi nasıl yenir..marmarada çıkarmı...çıkmazsa nasıl oldu da çıktı..yoksa küresel ısınmanın etkilerimi...yani sıcak denizlerde olurmuş sanırım..akdeniz vs.
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
donlino yazdı:geçen yemli çapari attım bi balık geldi tanıyamadım..sonra araştırıp öğrendimki hani balığıymış.peki nedir bu balık yenir mi nasıl yenir..marmarada çıkarmı...çıkmazsa nasıl oldu da çıktı..yoksa küresel ısınmanın etkilerimi...yani sıcak denizlerde olurmuş sanırım..akdeniz vs.
Hani balığı ''Serranidae'' familyasının bir türüdür. Denizlerimizde ''yazılı,benekli ve asıl hani'' olmak üzere üç türü görülür.
Eti beyaz olup boyları 10-30 cm. arasında değişir. ( Alıntıdır.)
Bu balığa; bilhassa benekli türü olanına (dikine kahverengi çizgili) Marmara'da yemli izmarit oltasında zaman zaman rastlarız; bana rast geleni genelde küçük olduğundan martılara atarım. Köstekleri duman eder. Büyük olanları yiyen var.
Yorumları: 37
Konuları: 5
ben yedim bir şey olmadı.
Çok güzel bir balıktır ayrıca.
solungaçlarında testere gibi ''şey''ler vardı yanlış hatırlamıyorsam
Yorumları: 3,046
Konuları: 26
bana hiç rastlamadı belkide rastladıda dikkat etmedik.böyle ilginç şeyler olabiliyor.
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Yenir marmara da yaşar. Bazen çapariye bazen de yemli takıma rastlar. Ama bu dediklerim çok küçüktür. Yemeye değmez. Ben bir kere denemek için yedim tadını alamadım. Ama yenilen bir balıktır.
Yorumları: 5,547
Konuları: 63
hani balığını bir kez bende yakaladım isminide
sitedeki arkadaşlardan öğrendim yazılı hani
balığıymış bilmediğimden yemedim ilginç bir balıktı.
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
ufakları yenmez avuç içi kadar olanlarıda gelir oltaya onlar yenir ama ben hiç yemedim saman gibi eti var dediler.
Yorumları: 891
Konuları: 60
Bide şu balığın resmini görebilseydik ?
Yorumları: 190
Konuları: 18
balığın fotosunu internetten buldum. umarım işinize yarar
bilgin şaşmaz
Yorumları: 6
Konuları: 3
![Big Grin Big Grin](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/biggrin.png)
yahu geçen hani balığı çektim çapariye taktım etini attım dipe can sıkıntısı işte...yengeç çektim eehuehee