Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kamış ve İnsan Boyu orantısı Ne Şekilde Olmalı ?
Bir çok kamış çeşitleri ve boyları var. Fakat uzak atışlar için Hangi boydaki insanların hangi uzunlukta kamış kullanmaları daha performanslı olacaktır. Gözlemlediğim kadarıyla Örneğin : 1.70 lik biri 4.20 lik kamış kullanması çok avantaj getirmemektedir. Bu orantının nasıl olması hakkında fikirleri olan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isteriz.
Bul
Benim boyum 1.76,kullandığım kamışlar 4.20-4.50 Hiç bir zararını görmedim. Mesela 4.20 den at çekte çok memnunum. çünkü hafif. 4.50 ler ağır (fiber olduğu için) atçekte yoruyor ama dip takımlarında onlardan da memnunum. özellikle 4.50 lerle kaldıraç kuvvetleri kanununa göre çok daha rahat ağır kurşun atılıyor.
Sonuç : kamışın randımanı hafif olması,yüksek atar kapasitesi olması. onun için ideal kamışlar surf kamışlar. 4.20 veya 4.50 bir surf kamış alıp, tüm avlarda onu kullanmayı düşünüyorum...
Bul
RaPaLaCı yazdı:Benim boyum 1.76,kullandığım kamışlar 4.20-4.50  Hiç bir zararını görmedim. Mesela 4.20 den at çekte çok memnunum. çünkü hafif. 4.50 ler ağır (fiber olduğu için) atçekte yoruyor ama dip takımlarında onlardan da memnunum. özellikle 4.50 lerle kaldıraç kuvvetleri kanununa göre çok daha rahat ağır kurşun atılıyor.
          Sonuç  : kamışın randımanı hafif olması,yüksek atar kapasitesi olması. onun için ideal kamışlar surf kamışlar. 4.20 veya 4.50 bir surf kamış alıp, tüm avlarda onu kullanmayı düşünüyorum...

insan boyu ile kamış arasında orantı nasıldır bilemem
uzun kamış hiç kullanmadım
bende ugly marka 2,70 fiber kamış var teleskobik kamış değil iki parçaya bölünenlerden ilave uzatma parçası daha var onunla 3,90 oluyor ama onu kullanmadım hiç hem çok ağır hemde tatlı suda nehirde attığım için atmak açısından zorluk çıkarır diyerekten
malum nehir kenarları ağaçlık

ama insan boyuyla alakası olacağını sanmıyorum
Bul
Boyum 179. 420 kamış çok iyi. kamış hafif olursa kullanımı rahat oluyor. İthal Surf kamışlar ideal. Yani boyla çok ilgili değil.
Bul
Şükrü benim atladığım bir eksikliğe açıklık getirmiş. Evet boydan ziyade (insan boyu) kullanım amacı önemli kamışlarda. mesela 4.50 kamışla tekneden nasıl avlanırsınız? Ben ali nun kekneyle çıktığımızda kamışı açmadan kullandım. ( kamışla fotoğraf var ama o sadece foto çekmek içindi) böyle bir şekilde kullanılacaksa tabii ki kamış ta kısa olmalı,ki teknede kamışa gerek olduğunu da düşünmüyorum. Dere nehir göl gibi etrafı çok ağaçlı bir yerde de uzun kamışa gerek varmıdır veya avantaj sağlarmı onu da tatlısucu arkadaşlar iyi bilir. Ama denizde ,kıyıdan at-çekte uzun boylu,hafif,surf kamışlar her zaman iyidir.
Bul
boyun ile kamış ne alaka kamışı kullanacağın yere göre ayarlı olması lazım 4 metre bir kamışla botda avlanamassın ama kıyıda çok verimli olur botda ise 1,50-180 cm lik kamış uygun bu iş bu kadar basit sayenizde bir yaşına daha girmiş oldum he he he
Bul
Kamil ILIPINAR yazdı:boyun ile kamış ne alaka kamışı kullanacağın yere göre ayarlı olması lazım 4 metre bir kamışla botda avlanamassın ama kıyıda çok verimli olur botda ise 1,50-180 cm lik kamış uygun bu iş bu kadar basit sayenizde bir yaşına daha girmiş oldum  he he he

Biz Boğaza endeksli yaşıyoruz herkesi de kendimiz gibi düşünüyoruzSmile bizim zevkimiz bu karadan savurmak. Teknede en fazla 1.50 iyi. Ama kamış olmasada olur. El oltasını karıştırmadan teknede kullanmak daha zevkli bence.
Bul
nette seyrettiğim bütün videolarda kılıç orkinos gibi büyük balık avlarında yada tekneyle yapılan avlarda kamış boyları hep kısa

uzun kamış ibrahim abi gibi ayamız karada olsun diyen deniz yada göl balıkçıları için uygun

tekneyle yada ağaçlık yerlerde nehirlerde gereksiz uzun kamış ben öyle düşünüyorum
Bul
evet şükrü,aynen öyle...Bobo
Bul
RaPaLaCı yazdı:evet şükrü,aynen öyle...Bobo

abi senin bu imzanı çok beğendim ben
ayağımız karada olsun lafını tuttum dilime dolanmış Bobo
bugün iş yerinde arkadaş bil bişey sordu neden öyle yaptın diye bende ayağımız karada olsun iyidir iyi
kara iyidir dedim ikimizde koptuk Bobo
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Paslı kamış umtbra 10 2,746 04-05-2013, 14:42
Son Yorum: bucalıfikret
  Kamış.... Gkmn34 6 1,870 08-11-2012, 10:17
Son Yorum: rusan
  Jig kamis yardimi Bahattin 15 2,960 31-08-2012, 13:20
Son Yorum: ANTALYALI07
  Telekobik Kamış Seçimi PuFFeR 9 2,657 23-08-2012, 20:37
Son Yorum: PuFFeR
  Kamış özellikleri bilal78 21 8,768 06-06-2012, 19:33
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Muhteşem KIRILMAYAN KAMIŞ - SUYUN DIŞINDA 10KG KALDIRIYOR. alien13 24 9,092 08-10-2011, 23:05
Son Yorum: Hamido
  Yeni başlayana Kamış ve makine tavsiyesi (At çek için) Criticalwave 18 8,157 19-05-2011, 01:50
Son Yorum: Criticalwave
  KamiŞ ve makİne hakkinda srkan_ak 26 6,620 24-10-2010, 13:58
Son Yorum: srkan_ak
  At çek için kamış ! blue_zaire 10 4,077 30-09-2010, 15:22
Son Yorum: LeVrEkCi
  Spin kamış tavsiyesi stanley68 21 9,124 25-07-2010, 23:53
Son Yorum: yalova tatar

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi