Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paslı kamış
Merhaba, kamışın halkaları (tam olarak adı nedir bilmiyorum) paslandı. Paslı olarak kullanmaya devam etsem sıkıntı çıkarırmı? Ya da paslı yerleri zımpara ve boyama işlemi yapma şansımız varmıdır?
Bul
umtbra yazdı:Merhaba, kamışın halkaları (tam olarak adı nedir bilmiyorum) paslandı. Paslı olarak kullanmaya devam etsem sıkıntı çıkarır mı? Ya da paslı yerleri zımpara ve boyama işlemi yapma şansımız varmıdır?

Arkadaşım, haklı olarak zaman içinde her birimizin kamışlarının halkaları paslanır.Bundan dolayı zaman zaman hepimiz jamışların halkalarını değiştiririz.

Balık avı malzemesi satan iş yerlerinde bu tür halkalar var.
ishak BALLICA yazdı:Arkadaşım, haklı olarak zaman içinde her birimizin kamışlarının halkaları paslanır.Bundan dolayı zaman zaman hepimiz jamışların halkalarını değiştiririz.

Balık avı malzemesi satan iş yerlerinde bu tür halkalar var.

Teşekkür ederim abi. Tanesi 2 tl'ye değiştiriliyormuş. 3-5 tl için kargo ile uğraşmaya gerek yok sanırım.
Bul
geçenlerde bir video vardı ercancım.denk gelirse gönderirim.kendinde kolaylıkla değiştirebiliyorsun.Smile
Bul
Bir çakmakla halkaları hafiften ısıtıp çekersen çok rahat yerlerinden çıkarlar sonra uygun yeni halkaları alırısın.

Halkaları takma içinse bir havanda az bir tuz döv iyice incelt sonra kamış uçlarına Japon yapıştırıcı sür ve bir az incelttiğin tuzdan serp ve hemen halkayı tak zaten halkayı takar takmaz sabitlenecektir.

Aman dikkat et tam oturt halkayı yoksa yeniden söküp takman gerekir.
Bul
Kendin de değiştirebileceğin gibi çok az bir fiyatla malzeme satıcıları değiştiriyor. En azından ben öyle yapıyorum 76
Bul
Bilgiler için herkese teşekkür ederim. Lakin bu işi kendim yapabileceğimden şüphelenmeye başladım. En iyisi bir kere balıkçıda değiştirtmek. Değiştirirken izler daha fazla bilgi edinirim. Daha sonra kendim değiştirmeye başlarım.

İyi günler dilerim.
Bul
Ben aldıgım kamışların halkalarını siyah renk sprey boyayla boyuyorum faydasınıda görüyorum...
Bul
kardeşim ben Giresun'da aynı sebepten tüm halkaları değiştirtmiştim, 9 tl gibi cüzi bi miktara, Trabzon'da bu malzemelerin bulunduğu ve onarım yapacak bir av marketinin bulunmaması imkansız, hiç uğraşmana gerek yok, kamışı götür hallederler, yok bulamazsan atla gel Giresun'a ben marketin adresini vereyim hem gez hem işini halletSmile)
Bul
Alacağın yeni halkaları yanında bulunduracağın bir mıknatısla test et en azından demir menşeyli metal olup olmadığını anlarsın, mıknatıs yapışmıyorsa al bakır yada, sarı benzeri şeylerden üretilmiş olduğundan diğerleri gibi 4-5 ayda paslanmaz, birde her av dönüsü tatlı su ile halka ve misineni vede sarma telinin bir ucunda olan minik makarayı çıkar yıka ve kurula, o minik makarayıda yıkayıp kuruladıktan sonrada yağlamayı ihmal etme, mutlaka faydasını göreceksin... Smile
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kamış.... Gkmn34 6 1,914 08-11-2012, 10:17
Son Yorum: rusan
  Jig kamis yardimi Bahattin 15 3,046 31-08-2012, 13:20
Son Yorum: ANTALYALI07
  Telekobik Kamış Seçimi PuFFeR 9 2,698 23-08-2012, 20:37
Son Yorum: PuFFeR
  Kamış özellikleri bilal78 21 8,874 06-06-2012, 19:33
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Muhteşem KIRILMAYAN KAMIŞ - SUYUN DIŞINDA 10KG KALDIRIYOR. alien13 24 9,164 08-10-2011, 23:05
Son Yorum: Hamido
  Yeni başlayana Kamış ve makine tavsiyesi (At çek için) Criticalwave 18 8,224 19-05-2011, 01:50
Son Yorum: Criticalwave
  KamiŞ ve makİne hakkinda srkan_ak 26 6,681 24-10-2010, 13:58
Son Yorum: srkan_ak
  At çek için kamış ! blue_zaire 10 4,117 30-09-2010, 15:22
Son Yorum: LeVrEkCi
  Spin kamış tavsiyesi stanley68 21 9,188 25-07-2010, 23:53
Son Yorum: yalova tatar
  Kamış ,makine tavsiyesi... uzman42 11 4,448 22-06-2010, 15:22
Son Yorum: murockt

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi