Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Ağrı Dağı eteklerindeki Balık Gölü vatandaşların balık avlama merkezi haline geldi. Doğal güzellikleri ile dikkat çeken, turizme açılması da gündemde olan Ağrı Dağı'nın 2 bin 500 metre yamacındaki Balık Gölü, kırmızı benekli doğal alabalıkları ile ünlü.
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Tanyolu Köyü'nde bulunan Balık Gölü balıkçılar tarafından büyük ilgi görüyor. Taşlıçay ilçesine bağlı Tanyolu Köyü'nden Yusuf Birlik (29) gölde bir günde 1 ton balık avlamanın mümkün olduğunu iddia ediyor. Birlik, çocuklarını geçindirmek için denizi olmayan Ağrı Dağı'nın 3 bin metreyi aşan yamaçlarındaki gölde yıllarca balık avlamış. 300 ailenin geçimini temin ettiği Balık Gölü, bu özelliğine rağmen sahipsiz kalmış. Öyleki geçmiş dönemlerde bakan ve milletvekillerinin balıklarından yemeden gitmedikleri gölün yolu dahi bulunmuyor
alıntı:haberler
Yorumları: 1,077
Konuları: 122
öylesine değerli yerlerimiz var ama birtürlü kıymetini bilmiyoruz
kırmızı benekli alabalıklar çok değerli olduklarını duymuştun
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Artık eski bilinçsiz tutum insanlarda kalmamaya başladı veya ben öyle olmasını düşünmek istiyorum. Zamanında boğazda uskumru bitmez derlermiş. Aradan 35 sene geçti bir tane yok. Balık satılmazmış para etmezmiş. Toprağa meyvaların altına gübre olarak dökerlermiş. İşte bizde tadını bile bilmiyoruz şimdi.
Geçmişten ders alınırsa en azından o göller korunabilir. Yoksa günde bir ton uçuk bir rakam. Öyle bir şey olursa fazla uzun ömürlü olmaz.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Çımariva yazdı:Artık eski bilinçsizlik insanlarda azalmaya başladı veya ben öyle olmasını düşünmek istiyorum. Zamanında boğazda uskumru bitmez derlermiş. Aradan 35 sene geçti bir tane yok. Balık satılmazmış para etmezmiş. Toprağa meyvaların altına gübre olarak dökerlermiş. İşte bizde tadını bile bilmiyoruz şimdi.
Geçmişten ders alınırsa en azından o göller korunabilir. Yoksa günde bir ton uçuk bir rakam. Öyle bir şey olursa fazla uzun ömürlü olmaz.
haklısın hüseyin marmarada uskumruyu bi sabah gün agırırken tutardık 30 lu kanca dolardı balıklar bir aşagı bir yukarı yüzerek gelirdi ne günlerdi agaçlara gübre olarak döküldügünüde çookk gördüm çok ararız o günleri
Yorumları: 1,650
Konuları: 117
LeVReKCi yazdı:Çımariva yazdı:Artık eski bilinçsizlik insanlarda azalmaya başladı veya ben öyle olmasını düşünmek istiyorum. Zamanında boğazda uskumru bitmez derlermiş. Aradan 35 sene geçti bir tane yok. Balık satılmazmış para etmezmiş. Toprağa meyvaların altına gübre olarak dökerlermiş. İşte bizde tadını bile bilmiyoruz şimdi.
haklısın hüseyin marmarada uskumruyu bi sabah gün agırırken tutardık 30 lu kanca dolardı balıklar bir aşagı bir yukarı yüzerek gelirdi ne günlerdi agaçlara gübre olarak döküldügünüde çookk gördüm çok ararız o günleri
nihat abi ne mutlu sana o günleri sen görmüşsün, bizim çocuklarımız heralde ileride kaya balığına muhtaç kalacak gibi görünüyor
Benim dedem de boğazda balıkçıymış. Eve türlü türlü balık gelirmiş. 60 çeşit balık varmış.
Palamutlar balıkçı motorlarına sığmaz , satılmayanlar denize dökülürmüş. Biz ne o kadar palamut gördük. Ne de mangal söndüren uskumruyu.

)
harslan1978 yazdı:[quote=LeVReKCi]
[quote=Çımariva]
nihat abi ne mutlu sana o günleri sen görmüşsün, bizim çocuklarımız heralde ileride kaya balığına muhtaç kalacak gibi görünüyor
Böyle giderse bilimkurguya göre sümüklü dediğimiz , (horozbina) dünyanın en büyük ticari balığı olacakmış :?
Yorumları: 454
Konuları: 19
1 ton balık yakalanır diyolar bide öle bişi yaparlarsa ordaki balığın kökünü kazırlar....
Yorumları: 1,077
Konuları: 122
Böyle giderse bilimkurguya göre sümüklü dediğimiz , (horozbina) dünyanın en büyük ticari balığı olacakmış :?
[/quote]
heh heh heh
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
iyiki yolu falan yokmuş,olsa balık falan bırakmazlar orada