Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Büyük harf kullanımı
Yazılarımız içersinde geçen bazı özel isimlerin başharflerini büyük harf ile yazmamıza rağmen küçük olmaktadır. Bir öğretmen olarak bu yanlışın düzeltilmesini rica ediyorum. Örneğin Atatürk yazacağız ilk harfi küçük. Noktadan sonra büyük harf ile başlayacağız yine küçük. Türk dil bilgisi kurallarına uymamız lazım diye düşünüyor, nu konuya gereken önemin verileceğini düşünüyorum. Saygılarımla....
Bul
Sistem otomatik olarak yazılan her yazıyı küçük harf'e çevirmekte bunun nedeni ise bazı arkadaşlarımız ısrarla tüm yazılarını büyük harfle yazmalarıydı bende önlem olarak sistemi bu şekilde yapılandırdım.
Bul
mrs303 yazdı:Yazılarımız içersinde geçen bazı özel isimlerin başharflerini büyük harf ile yazmamıza rağmen küçük olmaktadır. Bir öğretmen olarak bu yanlışın düzeltilmesini rica ediyorum. Örneğin Atatürk yazacağız ilk harfi küçük. Noktadan sonra büyük harf ile başlayacağız yine küçük. Türk dil bilgisi kurallarına uymamız lazım diye düşünüyor, nu konuya gereken önemin verileceğini düşünüyorum. Saygılarımla....

oktay'cım ; sayın hocam'a katılmamak mümkün değil.
ben de karaman oğlu mehmet beyi destekliyen bir kişi olarak murat hocamdan önce size bu konu hakkında rahatsızlığımı iletecektim ama hocam elini daha çabuk tuttu.

sayın adminim. yazılım programını bir daha gözden geçirsen {sadece baş harfleri serbest bıraksan} diyorum.
Bul
YörükEfe yazdı:
mrs303 yazdı:Yazılarımız içersinde geçen bazı özel isimlerin başharflerini büyük harf ile yazmamıza rağmen küçük olmaktadır. Bir öğretmen olarak bu yanlışın düzeltilmesini rica ediyorum. Örneğin Atatürk yazacağız ilk harfi küçük. Noktadan sonra büyük harf ile başlayacağız yine küçük. Türk dil bilgisi kurallarına uymamız lazım diye düşünüyor, nu konuya gereken önemin verileceğini düşünüyorum. Saygılarımla....

oktay'cım ; sayın hocam'a katılmamak mümkün değil.
ben de karaman oğlu mehmet beyi destekliyen bir kişi olarak murat hocamdan önce size bu konu hakkında rahatsızlığımı iletecektim ama hocam elini daha çabuk tuttu.

sayın adminim. yazılım programını bir daha gözden geçirsen {sadece baş harfleri serbest bıraksan} diyorum.

Maalesef Böyle bir ayar yok. Eğer Baş harfleri dediğiniz gibi yaparsam yazıdaki tüm baş harfleri büyük yapacaktır sistem. Ya böyle devam edeceğiz yada sistemi kapatacağım. Başka çare yok
Bul
Şimdilik normale aldım
Bul
güzel bir konuya değinmişsiniz.ama herkesin elinin ayarı aynı değilki.
Bul
herkes dikkat ederse sorun kalmaz sistem kapatılınca büyük küçük harf olayına lütfen dikkat edilsin.teşekkürler
Bul
İlgi ve alakanıza teşekkür ederim. Yazılarımız artık daha güzel olacak ve Türk Dilbilgisi kurallarına uyacaktır. Umarım yeni katılacak arkadaşlarda bu kurallara uyarlar. Forumun başında böyle bir uyarı olursa belki etkili olabilir.
Bul
Fisherman yazdı:Şimdilik normale aldım

Teşekkürler sayın Admin'im. Hocamın da dediği gibi; Aramıza yeni katılan dostlarımıza imza ayarları ile yazım kurallarını inceden hatırlatarak hoş geldin dersek iyi olur kanısındayım.
Ne Dersiniz ?
Bul

Uyarınızdan ötürü sizi tebrik etmek istiyorum. İnternet hayatımıza girdikten sonra özellikle yeni nesilde olmak üzere müthiş bir aşınma/bozulma yaşanır oldu dilimizde. İkaz edildiği zaman da anlamsız, olumsuz ve haksız bir tepki gösteriliyor. Bunu da anlamak mümkün değil...Yöneticinin ve yetkililerin duyarlılığını da kutluyorum. Sorumluluk bilinci de bunu gerektirir zaten.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Küçük balık yoksa,büyük balık ta yoktur... ishak BALLICA 4 1,746 12-10-2013, 11:59
Son Yorum: muratkahraman
  Hayatınızın en büyük balık avına ne dersiniz H.A.R.U.N 26 5,227 25-10-2012, 23:56
Son Yorum: ring
  yılın en büyük balıkçısı yalova tatar 11 2,390 16-11-2007, 15:42
Son Yorum: yalova tatar
  Neden Daima Büyük Balık ? mrs303 13 3,375 04-10-2006, 19:59
Son Yorum: GÖKSEN

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi