Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Neden Daima Büyük Balık ?
Biz amatör balıkçılar sürekli büyük balığın peşinden koşmaktayız.Neden?
Bunu hiç düşündünüzmü acaba, amaç balık yemek olsa küçük balıklar büyüklerinden daha lezzetlidir.Peki ozaman bunun nedeni nedir acaba?

Benim fikrim : İnsanların ( erkeklerin ) doğasında olan avlanma içgüleri, kendisinden daha büyük ve güçlü olanı yenme hırsıdır. Yoksa balina yakalasan noolurki ???

Siz de fikirlerinizi yazın bakalım, ortaya neler çıkacak.
Bul
Merhaba bence konu güzel bakalım neler çıkacak
Bende bir amatör balıkçı olarak büyük balığın peşindeyim sebebi belli biraz kendimle gurur duymak biraz etrafıma bak bunu ben yakaladım demek birazda dogada diyerlerine göre daha kuvvetli ve büyük olanı yenmiş olmanın verdiği haz ve gurur aynı zamanda daha da önemlisi diger balıkçıların ooo bıravo arkadaşım iyi balık yakalamışsın demesi olsa gerek büyük balık peşinde koşmam.RASTGELE
Bul
valla benim çevremdeki balıkçıların hepsi benden büyük ve babam reis bizim oralarda en büyük levregi tutan reis şapkasını takar onu geçen olursa o şapka ona geçer babam 1992 yılında 93cm 10 kg levrekle 14 senedir reislik şapkası onda yani anlayın büyük balık tuttmak o kadar önemli benim için gurur meselesi yani ayrıca neşe eglence meseleside gecen sene 92 cm ligi tuttugumdan beri en son büyük balık bende bu senede 90 lıkla gene bende yani son 2 senenin büyük balıkçısı (bizim orada aşagı yukarı 30 balıkçı arasında)benim millet lüfer kovalar ben kofana için derin suya giderim kofana yeri oltası farklıdır bende millet lüfere gider ben levrek kovalarım kısacası gurur meselesi eglence meselesi ve tabiiki büyük balığı tutmak herzaman zevklidir güzel konu teşekkürler
Bul
önceilkle kaçan balık büyük olur ondan dolayı dicem ama tabiki öyle değil esas mesele büyük balık yakaladığında aldığın zevk çünkü küçük balık insanı uğraştırmıyor ama büyük öylemi bazen beş dakika bazen yarım saat uğraşıyorsun işte büyük balığın istenme nedeni bence
Bul
     Merhaba arkadaşlar.Bizim sahilde öyle çok fazla büyük balık çeşidi yok.en azından benim gibi kıyıdan atanlar için öyle.Duyduğum en büyük balık (kıyıdan) 2 kg civarı eşkina.
Ama büyük balığı yakalamanın,önu çekmenin,sudan çıkartmanın zevki çok farklı.Ben bu aralar zarganaya atıyorum.Bu günde gittim,30-35 cm lik zarganalar,istavrit tutar gibi.Oltaya vurduğu bile anlaşılmı yor.Ama daha evvel tuttuğum 45-50 cm arası iri zarganalar vurdumu oltayı ala cak elimden neredeyse.Su üstüne çıkıp sıçramaları.sağa sola kaçışır ken,kurtulmak için yaptığı dönüş hareketleri en zevkli tarafı. Haaaa! bide sudan çıkarırken oltayı kaldırınca yakalayıncaya kadar askıda kal dığında yılan gibi kıvrılmalırını,sahilde dolaşmaya çıkanların ağzı açık şe kilde seyretmeleri oldukça hoş oluyor.Eeeeeee ! biraz hava atmakta var işin ucunda.Aynen istavrit çaparisine tesbih gibi dizili istavrit gel diğindeki gibi... 76  
Bul
Merhaba arkadaşlar
Gerçekten güzel ve ilginç bir konu. Sanırım insanın doğasında var olan herzaman en iyiye,
en güzele ve mükemmele ulaşma arzusundan kaynaklanıyor. Benim gibi küçük balık tutuyorsunuz yanınızdaki daha büyüğünü tutuyor bu tabiki kabul edilemiyor ve daha büyüğü için gayret gösteriyorsunuz. Daha büyüğüne ulaşabilenler için sorun yok ama ulaşamayan benim gibiler için durum biraz sıkıntılı.
Ne diyelim tuttuğunuz balık büyük olsun...
Bul
Kolay ve basitçe elde edilen şeylerin insanlarda uyandırdığı haz duygusu,mücadele gerektiren ve zor elde edilen şeylerle kıyas bile yapılamaz.Bu denizdeki mücadele için de geçerli ve oldukça keyiflidir.Büyük balık zaten kendisi avcı olmuş sizde avcısınız. Hazırlıklarınız tamamen buna göre olduğunda daha çıkış yapmadan heyecan başlar ve adrenalin yükselir.Karşılaşıp kıstırdığınızda başlayan mücadele bu işin zevkini zirvede pik eder.Bunu ancak yaşayan bilir.Kazandığınız zaman duygularınızı ve kaybettiğiniz zaman ki duygularınızı bir düşünün.Tıpkı bu pazar kaba havaya rağmen birlikte çıktığım arkadaşımın ne olduğunu bile çözemeden kaçırdığımız balıktan sonraki çöküşü işte böyle bir duygudur büyük balık beklentisi ve heyecanı.
Emin olun yaşamın bir çok yönüde böyle.Forumdaki tüm arkadaşların canavar gibi balıklarla mücadele edip kazanması dileğimle
Bul
dostum

her seferinde imzana takıldığım gibi konuda tam imzan gibi güzel ve düşündürücü,
Ben lüfer, palamut,kofana.torik,levrek,çinekop tutmayı severim genelde bu balıklarla haşır neşir olurum. Zahmetleri daha fazla belkide. örneğin lüfer için gece çıkıyoruz zargana topluyoruz. belki 2 saat belkide 3 saat o kepçe vurmak zaten ayrı bir zevk.
Hele karanlıkta denize çıkıp haydarpaşanın taaa arkalarından çıkan güneşi beklemek o bekleyişle beraber canlı zarganaya alttan gelen sert ve seri vuruşlar, parçalama senin zamanlamayı iyi yapıp o tasmayı zamanında atman balığı seri halde yukarı alman ne biliyim işte bu deli ediyor beni cumartesi gecesi hiç uyumadan denize çıktık pazar günü 4 lüfer geldi. yorgunmusun dersen değilim. balık tuttuk ya bütün enerjim geri geldi sanki devamı yok olmasın tatlı bir gülümseme livara bakma bilemiyorum. bence her zaman büyük balık beni istavrite olta atarken çok nadir görenler vardır. hep kovalamaca büyüğün peşinden, belkide fazla hırs ben tuttum olayı.
Belkide tatminsizlik aşırı doyumsuzluk ta olabilir ama ben çok mücadele ediyorum yaktığımız mazotun haddi hesabı yok. balık peşinde koşmak uğruna makinayı değiştirdik hızlı olsun balığı kovalayalım derdine 4 silindir makinalar koyduk ne için tabiatla mücadele balık tutma denize uyum sağlamak için uzun yollara gitmek için taa marmara erdekten karadeniz kefkene gitmek için. lüfer için palamut için ama hiçbir zaman ufak balık için bir taraflara hareket etmedik ne biliyim işte tutku bu tutkunun sonu yok. 50 KG istavrit yakalamaktansa 1 lüfer diyorum 1 levrek diyorum. bunlar sadece şahsi düşüncelerim. birde marmara ereğlisine kadar gidiyorum orada istavrite bakamamki büyük balığa bakmam lazım sermayeyi kurtarmak gerek, geri döndüğünde tekne bağlama yerine girince kıyıda bekleyen arkadaşlar ne tuttun diye her zaman sorarlar 70 lüfer demek var. inanmayan teknene atlar livara bakar ve kıyıya çıkar başlar seni anlatmaya buda olayın başka yönü.
başarı. azim. hırs ne derseniz deyin işte.

çok fazla oldu yine kaptırmışım kendimi sağlıcakla kalın

Sevgiler....
insanoğlunun doğasından gelen bir şey olmalı.Daima Yükseğe ileriye gitmek zoru en zoru başarmak ister.Kime sorsak büyük balık tutmak ister.Ama gel sor ki niye büyük balık .İşte o zaman biraz durur yutkunur birazda düşünür,hazırlıksız yakalandı ya ,şimdi bu soruda nerden çıktı diye.Ve aynen yukarda yazılanlar çerçevesinde gurur ,kendimi tatmin etme ,arkadaşlarım arasında en büyük benim ,resimlerimi duvara asarım ilerde torun tombalağa bak ben eskiden neydim şimdi neyim , 5-6 tane ufak tutup uğraşacağıma 1 tane tutayım tam tutayım,vs vs .derde der
Bul
Arkadaşlar öyle güzel yazmışsınızki, ellerinize sağlık. Fikirlerin hepsi de çok güzel ve mantıklı. Bu konuya göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum.

İyiki Varsın Forum, İyiki Varsınız ark. Sayenizde ve bu Forum Sitesi sayesinde çok şeyler öğrendim vede öğrenmeye devam ediyorum.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bizde Neden Olmasın ! Amatör Balıkçıla Gönül vermiş Sizler... DeLi_KuRT 4 1,692 23-10-2013, 19:10
Son Yorum: rusan
  Küçük balık yoksa,büyük balık ta yoktur... ishak BALLICA 4 1,747 12-10-2013, 11:59
Son Yorum: muratkahraman
  Hayatınızın en büyük balık avına ne dersiniz H.A.R.U.N 26 5,227 25-10-2012, 23:56
Son Yorum: ring
  Edremit Körfezi civarında balık avı ziyamutlu 8 6,610 17-06-2010, 20:51
Son Yorum: ziyamutlu
  Balik haberİ duymak İstİyorum robinson987 6 2,090 17-09-2009, 00:53
Son Yorum: bucalıfikret
  balık yasagı atilla206 17 2,708 17-06-2009, 10:43
Son Yorum: atilla206
  Çeşme' de balık avı şaraptaki balık 12 4,367 21-07-2008, 23:49
Son Yorum: Ege
  Gece Balik Avi poseydon 3 2,611 25-04-2008, 12:48
Son Yorum: ALTAYLI
  dikkat balık iyice azaldı Koray1110 10 2,344 27-03-2008, 03:09
Son Yorum: yalova tatar
  16/02/2008 cumartesi kim nerde balık avlayacak. istavritci 26 4,211 16-02-2008, 23:57
Son Yorum: H.A.R.U.N

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi