Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marmara Denizi:
Marmara Denizi:

Marmara Denizi,Karadeniz ve Ege Deniz'i arasında kalan bir iç denizdir.Türkiye'nin Asya ve Avrupa kısımlarını da birbirinden ayırır.Adalarında bol miktarda mermer bulunduğu için adı Marmaros(Yunanca mermer demek)'dan gelmektedir.

Marmara Denizi'nin yüzölçümü 11,350 kilometre karedir.Marmara Denizi'nin yüzey suları az tuzludur.Tuzluluk oranı ortalama binde 22'dir.Denizin yaz aylarında yüzey sıcaklığı 24-29 derece arasında değişir.

Ayrıca Marmara Denizi, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan önemli bir su yoludur.
Marmara Denizi Adaları:

İstanbul'a yakın olan adalar Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükadadır .Adaların güneybatısında ise Yassıada ve Kaşıkadası bulunur.Marmara Denizi'nin ortasına doğru ise Marmara Adası, İmralı Adası ve Avşa Adası vardır.

Marmara Denizi Balıkları:

Marmara Deniz'i balıkları yerli balıklar ve göçmen balıklar olarak ikiye ayrılır.Yerli balıklar Kefal,tekir,İstavrit,Kırlangıç,karagöz,Gümüşmezgit ve İzmarittir.

Göçmen balıklar ise mayıs ayında başlayan Levrek,ağustosta Palamut,eylülde Lüfer,ekim ayı içinde hamsi,mezgit ve uskumru İsatnbul Boğazı'ndan Marmara'ya girerler.

alıntı Confusedesver
Bul
    Sayın Co-Administratörüm Nihat. Dostum Marmara denizindeki yerli balıklar arasında Karagöz balığını Smile)) görmemek beni çok derinden yaraladı. Konuyla ilgi gereken işlemin yapılmasını ve Karagözün iadei itibarını talep ediyorum. BoboBoboBobo
Bul
GURHAN yazdı:    Sayın Co-Administratörüm Nihat. Dostum Marmara denizindeki yerli balıklar arasında Karagöz balığını Smile)) görmemek beni çok derinden yaraladı. Konuyla ilgi gereken işlemin yapılmasını ve Karagözün iadei itibarını talep ediyorum. BoboBoboBobo

valla gürhan bende alıntı haber verdim hemen verelim layık oldugu yeri ekleyelim ama Smile))Bobo
Bul
Hehehe Karagözün hakettiği yeri alması için eylemlerim devam edecek..Smile
Bul
Bu akşam kıyıdan eşkina avına niyetliyim Tabi bunun için boru kurdu almam lazım e tabi önce evden çıkmam lazım ama şuradaki keyfi bırakıp çıkamıyorum iyimi Smile)))
Bul
Smile) geçen sene ispariyle uzun olta yapıyorum bişey asıldı çok hareketli olta gelmiyor levrek arıyorum aslında ama levrek o kadar hareketli olamaz daha öncede karagöz tuttum ama karedesle tuttum ispariye gelecegini beklemiytorum bir geldi 2 kg luk karagöz hepimiz çok şaşırdık o ispari yi nasıl yutmuş diye bu sene karagöze daha önem verecegim teke karedes toplayıp yatacam kayanın dibine bakalım neler olacak
Bul
GURHAN yazdı:Bu akşam kıyıdan eşkina avına niyetliyim Tabi bunun için boru kurdu almam lazım e tabi önce evden çıkmam lazım ama şuradaki keyfi bırakıp çıkamıyorum iyimi Smile)))

benimde işlerde bugünlerde anormal bi durgunluk var devamlı burada yazabiliyorum o yüzden .müşteri gelirse bakıp aynen devam
Bul
levrekci yazdı:Smile) geçen sene ispariyle uzun olta yapıyorum bişey asıldı çok hareketli olta gelmiyor levrek arıyorum aslında ama levrek o kadar hareketli olamaz daha öncede karagöz tuttum ama karedesle tuttum ispariye gelecegini beklemiytorum bir geldi 2 kg luk karagöz hepimiz çok şaşırdık o ispari yi nasıl yutmuş diye bu sene karagöze daha önem verecegim teke karedes toplayıp yatacam kayanın dibine bakalım neler olacak

Hehehe boru kurdu almaktan vazgeçtim.)) İspari yakalamaya gidiyorum. Ben bir de 2 kiloluğunu çeksem nasıl hasta olurum bilmiyorum. Yok yok ben iflah olmam artık. Hanım öyle diyor Smile)))
Bul
gürhan iflah olunmasına imkan yok ben olamıyorum hele birde 2 kg luk karagöz 8 kg luk levrek tuttugunu düşünsene ben olamıyorum geçende hanım diyorki ne olur boyanacak yerleri boya sonra yaz boyu sen boya moya yapmasın hazır geçen hafta balık yokken biraz boya işi yaptım yinede 2 günde 4 kez tekneyle av yerime gidip baktım ne yapıyım tam boya yapıyorum aklıma levrek geliyor kısmetime sabah yoktu ama balık bu ya şimdi geldiyse diyorum koşa koşa tekneye artık herkes alıştı bana bazen inanmassın yoldan telefon açıyorum kardeşime 1 hafta istanbulda kafayı yemişim daha silivriden arıyorum tekneyi kaldıraçtan indir brandayı aç benzin eksikse tamamla yaklaşıncada arıcam motoru çalıştırırsın direk çıkıcam diyorum yani bu hastalık iflah olmaz bişey ilacıda yok
Bul
Yandık desene .) şaka bir yana geçen ramazan ayından beri mücadele ettiğim ciddi bir rahatsızlığım vardı. Bir beyin tümörüyle uğraşıyorum Allah kimseye vermesin. Son 2 aydır tahlillerde düzelme var Doktorum sen bu aralar ne yapıyorsun diye sordu şaşırarak. Ben de hiç bol bol balığa gidiyorum dedim. Sadece çok güzel devam et ama abartmadan dedi. Ama işin kötüsü ben de orta yoktur kendimi tüketene kadar tutkumun üstüne giderim. Bildiğim şu bu olta sevdası bende çok şeyi değiştirdi ve bu hoşuma gidiyor.
Hehehe bu muhabbetten sonra nasıl durayım artık ben çıkıyorum. Hemen yemlerimi almaya gidiyorum elemanı aradım boru kurtlarım ayrıldı. Derhal kurtlar alınıp balığa çıkıla... Smile))
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  marmara da levrek avı musty34 19 12,195 09-06-2010, 13:45
Son Yorum: LeVrEkCi
  marmara denizi balık tablosu sniper_riffle 6 6,391 27-07-2007, 13:40
Son Yorum: H.A.R.U.N
  mazide kalan marmara AFALA 10 5,373 14-12-2006, 14:19
Son Yorum: RIFAT YAMAN
  Marmara Denizi Lapsetur 0 4,457 21-12-2005, 11:32
Son Yorum: Lapsetur

Hızlı Menü: