Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeşil Soslu Somon
#1
MALZEMELER

1 kg somon
12 adet karides (orta büyüklükte)
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
2 diş sarımsak
3-4 adet taze soğan(yalnız yeşil tarafı)
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı beyaz şarap
1 ½ çorba kaşığı tereyağ
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI

Somonları balıkçınızdan alırken birer parmak kalınlığında halkalar halinde

dilimlettirin. Her iki tarafına tuz ve karabiber serpip 20 dakika kadar

dinlendirin. Karidesleri iki dakika kadar haşlayıp soyun. Sarımsak ve soğanı ince doğrayıp sıvıyağda 2-3 dakika çevirin. Yumuşayınca şarabı, sulandırılmış unu ve kremayı ilave edin. Kıvamını bulunca kıyılmış yeşillikleri, tuz ve karabiberi ekleyip indirin. Tereyağında somon dilimlerini her iki tarafını 4-5 dakika kızartın. Somonları alıp karidesleri ilave edip kızartın. Servis tabağına kişi başına bir dilim somon, 3 adet karides ve sosun ¼’ü gelecek tarzda dağıtıp sıcak servis yapın.
Bul
Cevapla
#2
somonu bide böyle deneyelim,teşekkürler paylaşım için.
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  sütte somon LeVrEkCi 84 10,538 14-11-2012, 16:53
Son Yorum: tedirgin SaZaN
  Portakallı Somon ışıksal 0 1,572 22-04-2007, 14:20
Son Yorum: ışıksal
  Sarımsak Soslu Karides ışıksal 5 2,164 20-04-2007, 10:58
Son Yorum: bahri ozmen
  Hardal Soslu Balık eaktuna 0 1,897 11-01-2006, 11:41
Son Yorum: eaktuna

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi