22-04-2007, 14:16
MALZEMELER
1 kg somon
12 adet karides (orta büyüklükte)
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
2 diş sarımsak
3-4 adet taze soğan(yalnız yeşil tarafı)
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı beyaz şarap
1 ½ çorba kaşığı tereyağ
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Somonları balıkçınızdan alırken birer parmak kalınlığında halkalar halinde
dilimlettirin. Her iki tarafına tuz ve karabiber serpip 20 dakika kadar
dinlendirin. Karidesleri iki dakika kadar haşlayıp soyun. Sarımsak ve soğanı ince doğrayıp sıvıyağda 2-3 dakika çevirin. Yumuşayınca şarabı, sulandırılmış unu ve kremayı ilave edin. Kıvamını bulunca kıyılmış yeşillikleri, tuz ve karabiberi ekleyip indirin. Tereyağında somon dilimlerini her iki tarafını 4-5 dakika kızartın. Somonları alıp karidesleri ilave edip kızartın. Servis tabağına kişi başına bir dilim somon, 3 adet karides ve sosun ¼’ü gelecek tarzda dağıtıp sıcak servis yapın.
1 kg somon
12 adet karides (orta büyüklükte)
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
2 diş sarımsak
3-4 adet taze soğan(yalnız yeşil tarafı)
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı beyaz şarap
1 ½ çorba kaşığı tereyağ
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Somonları balıkçınızdan alırken birer parmak kalınlığında halkalar halinde
dilimlettirin. Her iki tarafına tuz ve karabiber serpip 20 dakika kadar
dinlendirin. Karidesleri iki dakika kadar haşlayıp soyun. Sarımsak ve soğanı ince doğrayıp sıvıyağda 2-3 dakika çevirin. Yumuşayınca şarabı, sulandırılmış unu ve kremayı ilave edin. Kıvamını bulunca kıyılmış yeşillikleri, tuz ve karabiberi ekleyip indirin. Tereyağında somon dilimlerini her iki tarafını 4-5 dakika kızartın. Somonları alıp karidesleri ilave edip kızartın. Servis tabağına kişi başına bir dilim somon, 3 adet karides ve sosun ¼’ü gelecek tarzda dağıtıp sıcak servis yapın.