temizlenmiş somon fletolarını teflon tavaya dizin,
üzrine süt,tuz karabiber ve defne yaprağını ekledikten sonra ateşe koyun,
kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika pişirin dene yaprağını çıkarttıktan sonra servis yapın..
(benim ortak yapıyormuş bende araştırdım böyle yapılıyormuş ve hem nefis hemde sağlıklı oluyormuş)
afiyet olsun.
bugün denedim gerçekten tek kelimeyle mükemmel bir lezzet oldu,
balığı fleto olarak aldım yıkadım ve tavaya yağsız olarak dizdim,üzerini örtecek şekilde süt doldurdum,tuz ve karabiber ekledim 2 adet defne yapragı koyup kaynayana kadar bekleyip altını kıstım kapagını kapatıp 20 dakika kadar pişmesini bekledim,
balık mükemmel bir balık mutlaka denemelisiniz arkadaşlar.
LeVrEkCi yazdı:levent önce banada ilginç gelmişti ama ciddi lezzetli oluyor bu balık,
şu andaki balık lezzet sıralamamda lüfer somon levrek kalkan sıralaması oluştu.
Lezzetini deneyeceğim de süt ürünüyle balık zehirler dendiğinden ilginç geldi bana.Demekki asılsızmış
levend yazdı:Lezzetini deneyeceğim de süt ürünüyle balık zehirler dendiğinden ilginç geldi bana.Demekki asılsızmış
ben balıkla sütün zehirleyeceğine hiçbirzaman inanmadım,
balık bayatsa üstüne sür içersen zehirler ama zaten balık bayatsa otomatikman zehirler.
ben balık yedikten sonra yogurtta yerim süt de içerim bişeyde olmaz