Yorumları: 68
Konuları: 4
Arkadaşlar balık tutarken ayın durumunu takip edermisiniz.Genelde benimde dikkat etmeye çalıştığım bir konudur.Dolunay olduğu günlerde gündüz bile balıkta bir azalma oluyor.Özellikle yabancı balık avı siteleri
ayın durumu ile ilgili aylık takvim veriyorlar.Hangi günler avın bereketli geçeceğini yazıyorlar.Ben buna inanıyorum zira med cezir olayı ayın konumuna bağlı.Hatta ayın durumunun insan psikolojisini etkilediğine inanıyorum. İngilizce lunatic kelimesine dikkatinizi çekerim.İşte casio balıkçılar için bir saat çıkartmış.bu saatte o gün ayın konumunu veriyor.
Yorumları: 879
Konuları: 28
yakamoz7 yazdı:Arkadaşlar balık tutarken ayın durumunu takip edermisiniz.Genelde benimde dikkat etmeye çalıştığım bir konudur.Dolunay olduğu günlerde gündüz bile balıkta bir azalma oluyor.Özellikle yabancı balık avı siteleri
ayın durumu ile ilgili aylık takvim veriyorlar.Hangi günler avın bereketli geçeceğini yazıyorlar.Ben buna inanıyorum zira med cezir olayı ayın konumuna bağlı.Hatta ayın durumunun insan psikolojisini etkilediğine inanıyorum. İngilizce lunatic kelimesine dikkatinizi çekerim.İşte casio balıkçılar için bir saat çıkartmış.bu saatte o gün ayın konumunu veriyor.
bu saatin fiyatı ve nasıl edinebileceğimiz hakkında bilgi verebilirmisiniz arkadaşım
Bu saati göstermemin amacı yabancı ülkelerdeki kıyı balıkçılarının ayın hareketlerine göre hareket etmeye önem verdiklerini anlatmak içindi.Adamlar bu olaya solunar diyorlar.Örnek bir site veriyorum
http://www.anjupesca.com/
saatin markası casio fishing gear moon graph.Ama bence bu saati almaya gerek yok solunar tablosu ile ilgili bir şablon
var en kısa zamanda bunu türkçeye çevirip yazmaya çalışacağım.
[attachment=4668][attachment=4669]1-Geceden tan ağırana kadar iyi.
2-Geceden sabaha kadar iyi.
3-öğleden soraya kadar iyi.
4-öğleden sonranın ortasın kadar çok iyi.
5-öğleden sonranın ortasına kadar çok iyi.
6-öğleden sonranın ortasına kadar çok iyi.
7-Bütün sabah mükemmel.
8-Sabah iyi,öğleden sonra vasat.
9-sabah iyi öğleden sonra mükemmel.
10-Bütün gün vasat.
11-bütün gün vasat.
12-Bütün gün vasat.
13-öğleden sonra geceye kadar mükemmel.
14-bütün gün mükemmel.
15-bütün gün vasat.
16-Kötü gün.
17-çok kötü gün.
18-İyi gün
19-Sabah iyi öğleden sonra vasat.
20-Sabah iyi öğleden sora kötü.
21-Sabahtan öğlene kadar iyi.
22-Öğleden sonra iyi.
23-Gece boyuca vasat.
24-Gece boyunca vasat.
25-Gece boyunca vasat.
26-Öğleden sonra iyi.
27-Öğleden sonra ve gece mükemmel.
28-Öğleden sonra ve gece mükemmel.
29-Gece iyi
Yorumları: 879
Konuları: 28
teşekkürler arkadaşım, tatlı su içinde geçerli olabilir mi, deneyince buraya yazrım bende.
Yorumları: 1,080
Konuları: 68
bizim burdada kucuk kitapcik satilir ,butun senenin icinde ayin durumunu ,ayni bu saatte oldugu gibi baligin verimli oldugu gunleri yazmislar heralde bir dogrulugu vardir
bide benim dikkat ettigim balikta su alcakken suyun yukselmeden bir iki saat once cok guzel balik yapiyor,ondan sonra birden kesiyor,her zaman ayni sey oluyor ,denildigi gibi baligin yemlenme vakitleri olmali,diger balikcilarda ayni seyden bahsediyorlar,onn icin baliga gitmeden bir gun once internetten suyun kacta alcalip yukselcegini ogrenirim,sicagin altinda bosu bosuna beklemekten iyidir,
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
almiim kalsın nasıl olsa onu çözene kadar ooo
Yorumları: 845
Konuları: 15
arkadaşlar fazla bilimsel konulara dalmayın balık tutmanın zevki kalmaz gideceksin bir gün tutcan birgün tutamayacaksınki zevki çıksın atalarımız boş yere dememiş 1 gün av eti kırk gün taban eti diye
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
biz amatörlere 2-3 numara büyük gelir.haftada 1 gün yada 2 gün balığa gidecez .biraz gereksiz gibi görüyorum.
Yorumları: 1,650
Konuları: 117
RIFAT YAMAN yazdı:arkadaşlar fazla bilimsel konulara dalmayın balık tutmanın zevki kalmaz gideceksin bir gün tutcan birgün tutamayacaksınki zevki çıksın atalarımız boş yere dememiş 1 gün av eti kırk gün taban eti diye
abim aynen sana katılıyorum çok haklısın