Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Galata balıkçıları New York Times'ta  
Galata balıkçıları New York Times'ta  
Amerikan New York Times gazetesi, Galata Köprüsü'nde avlanan balıkçıları sayfalarına taşıdı. Balıkçıların, köprüye geçim sağlamaktan ziyade rahatlamak, sosyalleşmek için geldiği belirtilen haberde bu balıkçılar arasında her tür gelir ve eğitim grubundan insanlar olduğuna dikkat çekiliyor.
[attachment=2970]

New York Times balık tutanlar için "Deniz havasını koklayarak Boğaz'ı ve Asya kıtasını seyrediyorlar." diyor.  
New York Times muhabiri, balık tutma heveslilerinin bazılarının, işlerini bırakıp geldiğini vurguluyor. Muhabir, Kapalıçarşı'da bir kuyumcuda çalışan Aydın Aydoğan isimli gencin görüşlerine yer veriyor. Aydoğan'ın, sabırsızlıkla beklediği öğle tatilinde köprüye geldiğini aktaran gazete muhabiri, köprüye dönen Aydoğan'ın tüm telaşları ve stresi geride bıraktığını yazıyor. Haberde bu durum "Sırtını köprüye yüzünü de denize dönen Aydoğan, arkadaki korna sesleri, acı fren uğuldamaları, köprüden geçen arabaların gürültüleri ve otobüs gibi araçların köprüyü sallamasına aldırmıyor bile." diye aktarılıyor. Muhabir, akşam olunca herkesin, balıklarını yemek için evlerine dağıldıklarını aktarırken, "Yarın yine burada olacaklar." diyor. New York, Cihan
Bul
eee bigün bizim sitedende bahsedecek insanlar burada bilgi paylaşıyor diye Smile
Bul
onuda yapacagiz ihsallah,yeterki irtibati koparmayalim..
Bul
............
Bul
HOŞ TABİ CAHİT ABİ NEDE OLSA BENİM MEKANIM PAZARI İPLE ÇEKİYOMMMMMM
Bul
.............
Bul
[DSC00318.jpg]
Bul
...........
Bul
ah ah arkadaşlar galataköprüsü aranızda eski galata köprüsünü bilen orada balık tutanlar var mı ??

ben 12 saat torik beklediğim günleri hatırladım ama eski köprü daha bir sıcaktı

şeytan dediğimiz tek iğneli bir olta yapardık cepte para yok malzemede alamıyoruz iğneyip bağla iki kulaç üstünüde yaprak kurşun dediğimiz sıkıştırma bir kurşun denize atarsın batmak bilmez bir türlü ama battıda bir izmarit geldimi onun zevkine doyum olmazdı siz tavsiyem balığın bol olduğu bir ortamda böyle bir takımla avlanın kurşunun ağırlığı olmadan el oltası ile mükemmel bir keyiftir öffff beni 20 yıl geriye götürdü bu konular
Bul
Kutsal,ben o şeytan oltayla istvavrit avlamaya giderdim galata köprüsüne.Vardır 30-35 sene...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  20-12-2010 Galata ve Eminönü'de durum.. Lakerda 22 3,249 21-12-2010, 00:20
Son Yorum: aygroup
  Anadolu Kavağı Balıkçıları Yaban TV de Boğaziçi 8 2,153 07-10-2007, 22:39
Son Yorum: Boğaziçi
  Galata Köprüsü'nde ................ AFALA 8 2,148 16-05-2007, 22:53
Son Yorum: kaya
  Ege ve Batı Akdeniz Balıkçıları İskenderun Körfezine Yöneldi LeVrEkCi 3 1,922 13-05-2007, 19:42
Son Yorum: yalova tatar
  Yumurtalık Balıkçıları .... AFALA 1 1,923 24-04-2007, 21:25
Son Yorum: LeVrEkCi
  Hamsi bolluğu balıkçıları şaşırttı GÖKSEN 9 2,820 03-12-2006, 00:05
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi