Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Köpek balıkları Ege'ye akın etti!
[attachment=2668]Köpekbalıkları balıkçıların korkulu rüyası oldu. Ege'ye doğru köpek balığı akını yaşandığını belirten balıkçılar, bölgede 10 köpek balığı tespit ettiklerini söyledi.

Aydın'ın Didim ilçesinde iki, Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesi açıklarında iki adet olmak üzere toplam 4 köpek balığı yakalandı. Ege'ye doğru köpek balığı akını yaşandığını belirten balıkçılar, Didim'de 10 tane daha köpek balığı tespit ettiklerini söyledi.

Radarda 8 tane köpek balığı tespit eden Didimli balıkçılar, yakalamak için seferber oldu. Camgöz türü köpek balıklarından ikisi bu sabaha karşı balıkçıların ağına takıldı. Yakalanan köpekbalıklarından bir tanesi Muğla'nın Yatağan ilçesinde kurulan açık halk pazarına götürülürken, 3.60 metre boyunda ve 600 kilogram ağırlığındaki diğeri ise Aydın'ın Salı Pazarı'na misafir oldu.

Alışveriş yapmak için pazara çıkan vatandaşlardan birçoğu, ilk defa yakından görme fırsatı buldukları köpekbalığını inceleyerek hatıra fotoğrafları çektirdi. Kamerası olanlar da Aydın pazarlarına ilk kez getirilen dev balığın görüntülerini çekti. Balığı yakalayan Osman Mansur, Didim ilçesine köpekbalığı akını olduğunu radar sayesinde öğrendiklerini söyledi. Kardeşi Ali ile birlikte sahibi oldukları "Ali Reis" isimli teknenin ağlarına bu sabah saat 05.30 sıralarında iki tane köpekbalığı takıldığını anlatan Mansur, ağları zorlamaya başlayan balıkların kaçmaması için 8 kilogram beyaz peyniri yem olarak kullandıklarını açıkladı. Teknedeki 30 mürettebatın uzun uğraşmalar sonucu vinç yardımıyla köpekbalığını tekneye çıkarabildiğini belirten Mansur, dev balığın ağlarına büyük zarar verdiğini kaydetti. Osman Mansur, "Vatandaşlarımızın görmesi için pazara getirdik. Diğer köpek balıklarının da peşindeyiz. Balıkları, aracı bir kuruluş vasıtasıyla Japonya'ya göndereceğiz." dedi.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören açıklarında avlanan balıkçılar da iki adet köpek balığı yakalamayı başardı. Balıkçılar, yaklaşık yarım tonluk köpek balıklarını tekneye çıkarmakta zorlandı. Vatandaşlar, balıkları görmek için Ören İskelesi'ne akın etti. Uzun süre teknede sergilenen balıkların İzmir ve Antalya'da satışa sunulacağı açıklandı. Bölgedeki balıkçılar, bu kadar büyük köpek balığına ilk kez rastladıklarını söyledi. Bu cins balıkların insan ve teknelere saldırmadığını vurguladı.

Denizhaber internet sitesinden alıntıdır.
Bul
vay be bir köpek balığımız eksikti oda girsin meraya tamam olsun. birde onu düşünmeye başlayalım. marmarada çok sayıda mevcut zaten genelde adalar civarında. her zaman tedirli olmak lazım. saldırmıyor olayına katılmıyorum. kan kokusunu duyarsa her yerden kışa koşa gelir. yok ben almayayaım da demez bence.

sevgiler.
kopek baliklarini yakindan takip eden avusturalya subeniz ben oltaci dostunuz,bu baliklar hakkinda yazilarim olmustur,kan kokusuna bildiginiz gibi dayanamadigi gibi,deniz icerisinde acik renkler ve suda cirpinan bir hareket gordugunde tanimak icin etrafta agir yuzusler yapar,misinayi koparir,celik uclu ve kalin misanadan kacamaz,egeli dostlara dikkat derim igne takildigi an kendini dip,e vurur bu nedenle.kamisi saglam,moturun merdanesi gevsek olmasinda fayda vardir,gecen aylarda su altinda yapilan nukleer icerikli bomba denemeleri baliklarin bolgece goclerine alisila gelmedik hareketlere sebep olmaktadir.
Bul
aliço yaww kanalda köpekbalıgı tutalım 3 metresinden büyük yaralı palamut takalım vayy bee ne macera ne zaman istersen ben varım heryerde varım yeterki büyük balık olsun hele bi 3-4 metreligine varyaaaa ben çekecem o balıgı sulanma sakın en büyük tuttugum 1,5 metrelik daha büyügü ne zevk olur beee tutar salarız resmini çekip hee ne dersin ampullar yanıp sönüyor kafamda kasaba gidip alsammı etli kemiklerden ne dersin949494
Bul
vay be bendede varköpek balığı ama akvaryumda 40 cm boyunda maşallah bunlar ne ustam oltanın misinesine ve kollarına kuvvet haydin dastgele
Bul
valla nihat seninle bırak köpek balığını ne istersen tutmaya giderim ben.
Maceraya bayılırım,hele adrenalin yüksekse.Giderken Yeşilköyden beni de alın. Smile
Bul
O bakıyorum abilerim kolları sıvamışlar daha balık meraya girmeden birde meraya girmiş olsa vay haline hayvancıklar okyanustan kaçarken marmarada yakalanacak yani ,nasıl derlerdi Yağmurdan kaçarken doluya tutulmakmıydı neydi o , neyse hadi bakalım allah en büyüklerinden , camı bol olan cam gözlerden rastgetirsin inşallah
Bul
altan kış aylarında marmarada 3-5 metre arası çok köpekbalıgı yakalanıyor yani marmarada var o köpekbalıklarından konu başındaki resimde egede yakalanmış
Bul
Denizci abiler çıkrıklı olta ile çekilebilirmi köpek balığı merak ettim fikirlerinizi alabilirmiyim.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Akıllı Köpek Antepli 27 1 1,204 12-03-2013, 23:31
Son Yorum: LeVrEkCi
  Kızıldeniz'den, 59 balık türü Akdeniz'e göç etti LeVrEkCi 10 3,081 13-06-2010, 14:48
Son Yorum: efese
  10 metrelik köpek balığı LeVrEkCi 23 4,400 03-01-2009, 14:29
Son Yorum: gobekbalığı
  Çocuk 250 Kiloluk Köpek Balığı Yakaladı LeVrEkCi 10 2,743 03-01-2008, 23:12
Son Yorum: bahriyeli
  Balıklar FİRAR etti SerenaY66 14 2,527 13-12-2007, 01:46
Son Yorum: alien13
  Ağlara köpek balığı sürüsü takıldı LeVrEkCi 11 3,025 11-12-2007, 11:12
Son Yorum: LeVrEkCi
  Japonların Robot Balıkları (Video) Boğaziçi 8 2,069 04-12-2007, 04:16
Son Yorum: azizgerzeli
  Marmara'da Dev Köpek Balığı LeVrEkCi 15 2,755 06-10-2007, 04:29
Son Yorum: beyazgolge55
  Gölcük Sahilinde Oltaya Köpek Balığı Takıldı LeVrEkCi 7 1,804 23-08-2007, 22:19
Son Yorum: alien13
  Beyşehir Gölü'nün Ekolojik Dengesini Bozan Gümüş Balıkları Temizlenecek LeVrEkCi 3 1,417 05-08-2007, 09:54
Son Yorum: Avcı Altan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi