Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balıklar FİRAR etti
Ya okuyunca çok güldüm.somonların belgesellerini herkes izlemiştir.yumurtlamak için daha yukarlara ve akıntıya karşı yüzerler.burdada boruyu bir şekilde şelale falan sanmışlardır.akıllı hayvan akıllı.kimle dans ettiğini bilmeleri lazım.

İngiltere'de doğal havuzlarda balık çiftliği kuran bir adam, hergün balıkların sayısında ciddi bir azalma olduğunu fark etti. Önceleri buna bir anlam veremeyen adam, 24 saat beslediği somonları izlemeye aldı.

Doğal havuzuna yandaki dereden borular aracılığıyla su getiren adam, gördükleri karşısında şaşkına döndü. Çünkü yetiştirdiği balıklar Steve McQueen'in ünlü 'Büyük kaçış' filmini aratmayacak bir teknikle firar ediyorlardı.

KANALİZASYONDAN KAÇTILAR

Bu dereden gelen suyu yaklaşık 1 metre yükseklikten doğal havuzuna akıtan borulara fırlayan somonlar, bu borudan geçerek kendilerine dereye bırakıyor, ondan sonra da ortadan kayboluyordu. Balıklara taze su ve oksijen sağlaması için kurulan boru düzeneğini hapishanedeki kanalizasyondan kaçış şeklinde kullanan balıklar, yaklaşık 1 metre sıçrayıp bu borunun içerisine giriyor ve büyük hızla dereye dalıyordu.

ALINTI: gazeteoku.com
Bul
Tamamen adamın hatası Smile Balıklar doğal hayatlarındaki gibi davranmış.
Şimdi o Borunun ağzını daraltmıştır heralde.
Bul
akilli balıklar abi kim ne derse desin o ufacık derede balık tutuyo olmak isterdim
Bul
süper gerçekten demekki akıl varmış bazılarında Smile) teşekkürler ilker
Bul
Doğanın kanunu somonların doğduyu yerde öldükleri söylentisi kaldı kulağımda. Sırf soyunu devam ettirmek, havyar atabilmek için göz göre göre ayıların ağzına atlamalarını anlayabiliyorum. Bu babalık, daha ziyade annelik işgüdüsü olsa gerek.
Bul
bence bu ilerleme iç güdüsü ve somonlarda bunu başarabilen nadir hayvanlardan aklımda kaldığı kadarıylaanlatim yine somon yetiştiricinin biri balıkların eksildiğini farkeder araştırır ve atık suyu taliyesinden kaçtıklarını farkeder resimde görmüştüm yeri bir metre yükseklikte olan bir taliye balıklar zıplayıp hop suyun karıştığı dereye oradanda vınnn çiftlik sahibi gereken önlemi alır ve taliye yerinin üstünü tel örgü ile kapatırçözüm tamamdır fakat işin ilginç yanı yıllar sonra kaçan balıkların kaçtıkları yöntemle geri dönmeleridir yetiştirici havuzda çok büyük ebatlarda somonları görünce şaşırırve nerden geldiklerini araştırmaya başlar bir saba taliyenin üstündeki telörgünün havaya kalkıp koca bir somonun içeri daldığını görür hemen suyun gittiği yeri incelemeye alır taliyenın altında tamyamına 76 adet daha somon vardıryavrulama zamanı geldiği için somonlar tekrar çıktıkları yere geri dönüş yapmışlar sadece yavru için ne kadar ilginç dimi ben bunu bir belgeselde seyretmiştim ve ne kadar gülmüştüm tabi bu arada çiftlik sahibide ne kadar kardaydı doğal bir somon yavrusu alacaktı bı arada yani somonlar gittiklri gibi geri dönüyor tabi yaşarsa artık çiftlik sahi sadece dönmelerini bekleyecek
Bul
somon lar ne pahasına olursa olsun dogdukları yere 4 yıl sonra dönerler bu onların genınde var okyonusda gelişimini tamam ladıktan sonra yıne dogdugu yere döner ve yumurta bırakıp ölürler ölen somon larda yumurtadan çıkan balıklara yem olurlar . alahım sen neler yaratıyosun .
Bul
somonlar ilgiç balıklar
Bul
ne ilgi çekici değilmi arkadaşlar bunları böyle görünce durup iyice düşünmek lazım.......
Gerçekten ilginç balıklar. Ereğli'de dere alabalığı avına gittiğim zamanlardan biliyorum. Şelalede 2-2.5 metreye kadar sıçradıklarına, hatta akardan yukarıya doğru yüzdüklerine canlı canlı görerek şahit oldum.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  balıklar için de anne balık sütü LeVrEkCi 2 1,609 21-04-2011, 10:47
Son Yorum: Uzun_ahmet
  balıklar kış anoreksisi geçiriyor LeVrEkCi 2 1,489 21-04-2011, 10:33
Son Yorum: yycolak
  Kızıldeniz'den, 59 balık türü Akdeniz'e göç etti LeVrEkCi 10 3,081 13-06-2010, 14:48
Son Yorum: efese
  mogan gölünde balıklar ölüyor LeVrEkCi 12 2,589 03-12-2009, 22:10
Son Yorum: deniz aşığı
  sulara bırakılan balıklar LeVrEkCi 13 2,133 17-07-2009, 14:48
Son Yorum: yalova tatar
  beklenmedik derinlikte balıklar LeVrEkCi 13 2,473 09-10-2008, 15:49
Son Yorum: rusan
  melen de oksijensiz kalan balıklar önemli !!! LeVrEkCi 11 2,252 18-09-2008, 16:05
Son Yorum: Uzun_ahmet
  balıklar Dörde kadar sayıyor LeVrEkCi 15 2,806 09-03-2008, 11:48
Son Yorum: mustafahoca
  istanbulda kıyıya vuran balıklar.... ANTALYALI07 20 3,360 31-01-2008, 13:38
Son Yorum: ALTAYLI
  Pullu Balıklar Süs Eşyası Oldu LeVrEkCi 1 1,380 03-08-2007, 13:51
Son Yorum: alien13

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi