Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EN KOLAY LEVREK NASI AVLANIR
2005 yılı kasım ayı güneşli bir gün.Bursadan gelen 3 arkadaşımla bereber Mudanya Arnavutköden benim talikayla ipekle zargan sürtmeye çıktık.zaragana da mübarek atarkan yapışıyor.kıyı kıyı mudanaya iskeleye doğru gidiyoruz.Arkadaşlarda biri bu ne diye biraz ilerimizdeki karaltıyı gösterdi birde ne göreyim kaca bir levrek baygın aygın suyun üzerine vurmuş.bir heyacan hemen motoru kapattım kürekle iskeleden yanaştım üst kısmımı tamamen çıkarttım levrek yavaş yavaş oynuyor.iki elimle bir kucak.teknenin içine ..ayılıverdi ama işi işten geçmişti.9.8 kg.işte dostlar bundan kolay lervrek avlanırmı.BU BENİM ŞANSIM TABİKİ ÖMÜR BOYU BİRKERE RAST GELİR...
SELAMLAR...Faruk Kaptan
Bul
kaptanım çok küçük yazmışsın zor okudum inanki. paylaşımın için teşekkürler
Bul
biri dinamitlemiştir onu.hatayda iken tekneyle gezerken bazen su üstünde salaklaşmış çipuraları gördüm.balığın neslini tüketiyorlar.ondan sonra balık yok.
Bul
faruk kaptan yazının ayarını biraz daha büyütüsen seviniriz
o levrek senin kısmetin olmuş levrek balıkları kancayı kusabiliyorlar bizim oradada bu bikaçkez oldu levrek yemi yutuyor balıkcı asılmaya başlayınca kusuyor levrek dolayısıyla yara almış oluyor veya bazende iç organa takılan kanca bi şekilde misinadan kopuyor ve organlar zarar görüyor dolayısıyla hayvan bayılıp su üstüne cıkıyor bu olan bişeydir büyük ihtimalle o büyüklükteki bi levregi dibe takıldı sanıp asılmıştır acemi bi balıkcı oda senin kısmetin olmuştur
Bul
Faruk abi bana kalırsa o levrek vurgun yemiştir .suyun soğuması ile ilgili.Bizim buralarda çok görülen bir olaydır.Yazın bile oluyor..72
Bul
(faruk kaptan ben yazınızı biraz büyüttüm.kusura bakmayın hakkaten okumakta biraz zorlandık.)
o levreğin resmi falan varmı çok merak ettim.üzerinde iz varmıydı.yani nasıl olmuşta sersemlemiş.belkide bir camgöz !!! gördü şok oldu.suyun yüzüne vurdu.şaka bir yana tabiki sence nasıl olmuştur.
Bul
Arkadaşalar ben bu levreğin nasıl böyle bir duruma geldiğini , inceledim..mantıklı geldi.Bu mevsimde havyar dökemiyen dişiler sterese giriyorlar havyar dökmek için içgüdüsel olarak sığ sulara gelince suların ve havaların sertliğinden vurgun yiyorlar ve yarı baygın hale düşüyorlarmış..Yine bizim buradan itibar ettiğimiz yaşlı bir eski kurt böyle olduğunu anlattı..
Bul
levrek iç organları zarar görürse yaralı olarak baygın baygın su üstünde yüzer kaptan bunu her levrek tutan bilir oltayı yutar kusarken zarar görür ve baygın kalır bi süre sonrada ölür yada zehirli atıktan zehirlenerek baygın duruma gecer ve ölür
Bul
...........
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  rüyamdaki levrek ama ne levrek LeVrEkCi 30 4,714 18-12-2009, 12:54
Son Yorum: Kamil ILIPINAR
  işte o yumurtalar ve levrek avım Kamil ILIPINAR 47 6,305 17-06-2009, 12:56
Son Yorum: fotokopici
  mehmet reisten 94 lük levrek ve eski avlar LeVrEkCi 29 4,926 18-06-2008, 01:16
Son Yorum: Ege
  Levrek "nihat sen cevap yazma konuya" ALİCO 2 1,707 06-10-2006, 16:24
Son Yorum: ALİCO
  Levrek Niyetine Arabalı Vapur Lapsetur 6 2,758 19-08-2006, 20:32
Son Yorum: TheVolki

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi